Irish cream torttu | |
Tein tortun 50 cm leveän uunin uunipellille. 4 kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl vehnäjauhoja 2 rkl kaakaota 1 tl leivinjauhetta Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi lastalla nostellen ne munavaahtoon. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 5 minuuttia. Levitä pöydälle leivinliina, sen päälle leivinpaperi ja ripottele sokeria tai korppujauhoa. Kumoa kypsä torttulevy tähän päälle, rullaa kuumana pyyhkeen ja paperin kanssa alkaen kapeammasta reunasta ja anna jäähtyä rullassa. Täyte | |
2 prk vispikermaa | |
2 prk Irish cream rahkaa 2 -4 rkl sokeria 1 tl vanilliinisokeria 1 -2 dl marjamarmelaadia tai hilloa 1/2 dl Marianne crushia | |
Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Toki mausteeksi voi lisätä Irish cremeä tai jotain likööriäkin tilkkasen, jos torttu tulee aikuisten kahvipöytään. Avaa kääretorttukäärö, levitä ohuesti kirpakkaa hilloa tai marmelaadia, levitä päälle kermarahkaseosta vain puoleen väliin kääretorttulevyä. Levitä päälle vielä.Marianne crushia. Rullaa kapeammasta reunasta lähtien. Jäähdytä hetki pakastimessa tai jääkaapissa. Pursota loput kermarahkavaahdosta tortun päälle ja koristele. |
Teksti on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025. Alkuperäinen teksti on vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla. Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen. 1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl. Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: