Siirry pääsisältöön

Hatsapurit


Olen lukenut hatsapureista ja nyt pääsin  K-ruoka Pirkan ohjetta kokeilemaan,  eikä taatusti jää ainoaksi kerraksi, kun meillä tehdään näitä, olihan hyvää! Pakastimme osan ja emme kuitenkaan malttaneet pitää niitä pakasteessa kuin pari päivää, kun tuli jo syötyä nekin. Herkkua Georgiasta! -näitä kehui Villekin Haapasalokin kovasti.

Hatsapurit, 4 kpl

2dl Pirkka maitoa
1prk(200 g)  turkkilaista jogurttia
15g hiivaa
1tl suolaa
8-9dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä

Täyte

1pkt(200 g)  fetajuustoa
1 ps( 250 g) mozzarellajuustoraastetta
kananmunan keltuaista tai 2 kananmunaa

Paistamiseen
öljyä


Mittaa maito kulhoon. Lisää joukkoon jogurtti ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoseokseen. Lisää suola ja alusta jauhot taikinaan erissä, välillä lisää öljy ja sekoita hyvin, jotta taikinasta tulee sitkeä, mutta pehmeä.

Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia, painele kuplat pois ja jatka taikinan kohotusta vielä 40 minuuttia.

Valmista juustotäyte. Murenna fetajuusto kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina neljään osaan. Kauli palat pyörylöiksi (Ø 25 cm). Levitä keskelle täytettä tasainen kerros siten, että reunoilta jää noin 5 cm tyhjäksi. Kerää taikinan reunat keskelle yhteen nyytiksi ja purista tiiviisti umpeen. Käännä saumapuoli alaspäin ja pistele leivät haarukalla.

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Paista leivät yksitellen molemmilta puolilta, kunnes leivät saavat ruskeita pilkkuja.  Nosta leipä pannulle aina saumapuoli alaspäin. Paista leipiä keskilämmöllä 3-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Laita leivät vielä 200 asteiseen uuniin noin 5 minuutiksi, jotta taikina kypsyy varmasti. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.

Vinkiksi- hatsapuri voi olla myös avonainen piiras, seuraavaksi kokeilen sellaisia, Yhteishyvän ohje täällä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja