Siirry pääsisältöön

Jogurttijäätelö, kevytjäätelö, vaniljajäätelö


Yritin keventää jäätelön ohjetta.... Jotta saisi syödä enemmän jäätelöä 😁😁😁😁. Laku-sitruunajäätelöön ja vanilja-Marianne jäätelöön laitoin tuorejuustoa 200-265 g, kermaa 4 dl, Luonto vaniljajogurttia 4 dl ja yhden purkin kondensoitua maitoa ja makuaineet. . Vaikutti oikein hyvältä ennen pakkaseen laittamista. 

Kevyempi laku-sitruunajäätelö


200 g sitruunatuorejuustoa
3 rkl Mackays lemon curdia
1 rkl glukoosisiirappia - ei välttämätön keltaista elintarvikeväriä
5 dl Flora vispiä tai vispikermaa 
1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl Luonto vaniljajogurttia 
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 dl Kouvolan lakritsin lakritsakastiketta

Vaniljajogurttijäätelö Mariannerouheella


265 g Philadelphia tuorejuustoa
1 rkl glukoosisiirappia - ei välttämätön
4 dl vispikermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
4 dl Luonto vaniljajogurttia
3 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2tl vaniljasiirappia tai vähän vaniljaesanssia
Mariannerouhetta tai hilloa tai Dajm-rouhetta tai muuta makua- ei välttämätön 


Valmistusohje


Vatkaa tuorejuusto ja esim. desi kermaa tasaiseksi seokseksi - näin vältät tuorejuuston kokkareet. Voit laittaa mukaan elintarvikeväriä - tee mieluiten ilman. Glukoosisiirappi tekee jäätelöstä helpommin leikattavan,s e vaikuttaa rakenteeseen ja tuo vähän makuakin, mutta jäätelön voi tehdä ilmankin. 

Lisää loppu kerma ja vaahdota pehmeäksi vaahdoksi, jossa näkyy vatkaimen jäljet. Lisää muut aineet ja sekoita vatkaimella ne yhteen. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.  Lisäsin näihin jäätelöihin vaniljakreemijauhetta, joka antaa makua ja paksuntaa kermavaahtoa, sekään ei ole välttämätön jäätelön onnistumisen kannalta. Massan paksuudella ei ole merkitystä siihen, miten jäätelö jäätyy ja sulaessaan jäätelö on joka tapauksessa nestemäistä. 

Kaada jäätelömassaa pakasterasia puolilleen, lisää makuaineita esim. Laku kastiketta raitoina, sekoita cocktailtikulla vähän raitoja, tee kauniita kuvioita. Kaada loppu jäätelö rasiaan, päälle 
makuaineita ja koristeita halutessasi esim keksin muruja tai karkkia. Pakasta ja nauti ❤️



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...