Siirry pääsisältöön

Sitruuna-lakujäätelö ja vadelma-kinuskijäätelö


Sitruuna-lakujäätelö

200 g sitruunatuorejuustoa tai kreikkalaista jogurttia, jolloin lemoncurdia lisättävä
1-3 rkl lemon curdia
6 dl vispikermaa
1-2 tl glukoosisiirappia
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl lakritsikastiketta (Käytin Kouvolan lakritsin - maista kastikkeen maku, jos käytät eri merkkisiä tuotteita, mihin olet tottunut)
vanilliinisokeria ja sokeria tarvittaessa maun mukaan
1-2 dl lakritsinpaloja 

Hienonna veitsellä lakritsakarkkeja esim. Makulaku Markkinalaku 

Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto ja lemon curd tasaiseksi. Lisää lemon curdia varoen, sitä voit lisätä myöhemin makusi mukaan, se on ihanan kirpakkaa. Lisää vispikerma ja vaahdota niin, että vatkaimen jäljet jäävät näkyviin ja massa on puuromaisen paksua. Lisää glukoosisiirappi kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin - teen kaiken tämän lisäilemällä aineksia yleiskoneen kulhoon, mutta onnistuu hyvin sähkövatkaimellakin. Käytän esim. kuvassa olevaa tuotetta. 


Maista, lisää halutessasi vaniljasokeria tai sokeria. 

Kaada jäätelöstä puolet 1-2 litran pakastepurkkiin. Kaada päälle raitoina tai pallomaisina pisteinä lakukastiketta - vedä cocktaitikulla kiemuroita. Ripottele lakupaloja vähän päälle. Kaada loppu jäätelömassa pakasterasioihin ja päälle taas lakukastiketta ja karkkirouhetta. Pakasta yön yli. 

Vadelmakinuskijäätelö (tai salted caramel)

200 g kinuskituorejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
6 dl vispikermaa - tästä voi 2 dl korvata esim. vaniljajogurtilla tai maustamattomalla
1-2 tl glukoosisiirappia
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl kinuskikastiketta
vanilliinisokeria ja sokeria tarvittaessa maun mukaan
1-2 dl pakastevadelmia ja mustikoita
keksinpaloja 

Hienonna veitsellä lakritsakarkkeja esim. Makulaku Markkinalaku 

Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto tasaiseksi.  Lisää vispikerma ja vaahdota niin, että vatkaimen jäljet jäävät näkyviin ja massa on puuromaisen paksua. Lisää glukoosisiirappi, kondensoitu maito ja vatkaa ainekset sekaisin yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Maista, lisää halutessasi vaniljasokeria tai sokeria. 

Rouhi jäisiä pakastevadelmia haarukalla kulhossa ja sekoita ne kevyesti lastalla jäätelön joukkoon. Pakastevadelmat eivät saa sulaa, koska kerran pakastettua ei saa uudelleen pakastaa, toimi siis nopeasti.

Kaada jäätelöstä puolet 1-2 litran pakastepurkkiin. Kaada päälle raitoina tai pallomaisina pisteinä kinuskikastiketta - vedä cocktaitikulla kiemuroita.  Kaada loppu jäätelömassa pakasterasioihin ja päälle taas kinuskikastiketta  ja marjoja sekä keksinpaloja. ( Keksinpalojen sijast Marianne rouhekin sopii pinnalle)
 Pakasta yön yli. 

Jos haluat salted caramel makua jäätelöön, lisää pikku hippu suolaa joko kinuskituorejuustoon tai kinuskikastikkeeseen.

Ostamme jäätelövohveleita mökille ja kotiin ja kun otamme jäätelön pakastimesta, saa se hetken sulaa ja sen jälkeen saakin tehtyä jäätelötötteröitä hyvän jäätelökauhan avulla.



Katso 18 minuutin video-ohje laktoosittoman kookos-mangojäätelön valmistuksesta alla 






 










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...