Siirry pääsisältöön

Ananas-kookos juustokakku





Olen käyttänyt ananas-passionmoussea kakun täytteissä ja olen aika ihastunut makuun, jota harvoin  käytetään. Kookos on myös sellainen maku, joka jakaa mielipiteitä - tässä kakussa se ei maistu kovin paljon -  jos teen kookosmoussea tai juustokakkua, lisään mielelläni kookoshiutaleita makua ja rouheutta tuomaan ja tähänkin kakkuun voi niitä lisätä halutessaan valkoiseen osaan.



Tähän kakkuun innoitti Satokausikalenteri  sivuston vastaava ohje - tein kuitenkin itselleni helpommalla tavalla  ja muuntelin ohjetta. Suosittelen kyllä kauppoihin tulleita valmiita  soseita, ne ovat 100 prosenttista tuotetta ilman makeutusta ja lisäaineita. Käytin esim. mustikkaa aiemmin ja tykkäsin kovasti - ennen olen aina hankkinut marjasoseet tukusta pakastettuina. Ananassose on myynnissä sekä K-kaupoissa että S-kaupoissa. Passionsosetta voi lusikoida suoraan hedelmästä tai ostaa, jos sitä löytyy - tukussa sitä myydään pakasteena.

Kokeilin myös suklaamuropohjaa juustokakkuun - se oli maukas, mutta pohjasta tuli kova, joten vähennän suklaan määrää tähän alla olevaan ohjeeseen.


Ananas-kookosjuustokakku

Pohja 

18 cm:n kakkuvuokaan (suluissa 20 cm :n kakkuvuokaan)

4 dl suklaariisimuroja (6 dl)
80 g maitosuklaata (120 g)
2 rkl kermaa (3 rkl)

Sprayaa kakkuvuoan reuna vuokaspraylla tai öljyä. Aseta kakkureunus tarjoilualustalle. Kuumenna paloiteltu suklaa ja kerma kattilassa tai miedolla lämmöllä mikrossa sekoitellen 30 sekunnin välein. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita. Painele lusikalla muromassa kakkuvuoan pohjalle ja halutessasi reunoillekin. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.


Ananas-passionhyydyke


3 dl ananassosetta ja tästä voi korvata esim. 1/2 dl passionsoseella (4)
1/2 dl sokeria (3/4 dl)
3 liivatetta Meira (4)

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sosetta, jolloin ananaksen etyleeni ei häiritse  enää liivatteen toimintaa. Lisää puristetut liivatelehdet soseeseen ja sokeri.  Maista maku. Anna jäähtyä hetken ennen kuin laitat tämän seoksen hyytymään leivinpaperilla vuorattuun noin 14 cm:n renkaaseen tai pieneen irtopohjavuokaan.  Hyydytä nopeasti pakasteessa, mutta älä anna jäätyä. Tämän voi tehdä myös jääkaappiin hyytymään etukäteen. Tästä seoksesta tulee kakun sydän. Kun hyydyke on hyytynyt, nosta se kakkupohjan päälle keskelle rengasta.

Kookosmousse


4 liivatetta (5)
1 3/4 dl kookoskermaa (2 1/2 dl)
1/2 dl sokeria (1 dl)
3/4 dl kreikkalaista jogurttia tai turkkilaista (1 dl)
2 tl vanilliinisokeria (3 tl), lisäksi  1 tl vaniljasiirappia tai vaniljauutetta
3 dl kuohukermaa (4 dl)

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna pieni osa kookoskermasta ja lisää kuivemmaksi puserretut liivatelehdet kuumaan kookoskermaan. Lisää loppu kookoskerma. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää sähkövatkaimella joukkoon jogurtti ja sokeri ja liivateseos. Maista, mausta tarvittaessa lisää. Kaada seos kakkuvuokaan ja ravistele vuokaa vähän, jotta pinta tasaantuu ja ilmakuplat poistuvat. Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja