Tähän kakkuun innoitti Satokausikalenteri sivuston vastaava ohje - tein kuitenkin itselleni helpommalla tavalla ja muuntelin ohjetta. Suosittelen kyllä kauppoihin tulleita valmiita soseita, ne ovat 100 prosenttista tuotetta ilman makeutusta ja lisäaineita. Käytin esim. mustikkaa aiemmin ja tykkäsin kovasti - ennen olen aina hankkinut marjasoseet tukusta pakastettuina. Ananassose on myynnissä sekä K-kaupoissa että S-kaupoissa. Passionsosetta voi lusikoida suoraan hedelmästä tai ostaa, jos sitä löytyy - tukussa sitä myydään pakasteena.
Kokeilin myös suklaamuropohjaa juustokakkuun - se oli maukas, mutta pohjasta tuli kova, joten vähennän suklaan määrää tähän alla olevaan ohjeeseen.
Ananas-kookosjuustokakku
Pohja
18 cm:n kakkuvuokaan (suluissa 20 cm :n kakkuvuokaan)
4 dl suklaariisimuroja (6 dl)
80 g maitosuklaata (120 g)
2 rkl kermaa (3 rkl)
Sprayaa kakkuvuoan reuna vuokaspraylla tai öljyä. Aseta kakkureunus tarjoilualustalle. Kuumenna paloiteltu suklaa ja kerma kattilassa tai miedolla lämmöllä mikrossa sekoitellen 30 sekunnin välein. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita. Painele lusikalla muromassa kakkuvuoan pohjalle ja halutessasi reunoillekin. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Ananas-passionhyydyke
3 dl ananassosetta ja tästä voi korvata esim. 1/2 dl passionsoseella (4)
1/2 dl sokeria (3/4 dl)
3 liivatetta Meira (4)
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sosetta, jolloin ananaksen etyleeni ei häiritse enää liivatteen toimintaa. Lisää puristetut liivatelehdet soseeseen ja sokeri. Maista maku. Anna jäähtyä hetken ennen kuin laitat tämän seoksen hyytymään leivinpaperilla vuorattuun noin 14 cm:n renkaaseen tai pieneen irtopohjavuokaan. Hyydytä nopeasti pakasteessa, mutta älä anna jäätyä. Tämän voi tehdä myös jääkaappiin hyytymään etukäteen. Tästä seoksesta tulee kakun sydän. Kun hyydyke on hyytynyt, nosta se kakkupohjan päälle keskelle rengasta.
Kookosmousse
4 liivatetta (5)
1 3/4 dl kookoskermaa (2 1/2 dl)
1/2 dl sokeria (1 dl)
3/4 dl kreikkalaista jogurttia tai turkkilaista (1 dl)
2 tl vanilliinisokeria (3 tl), lisäksi 1 tl vaniljasiirappia tai vaniljauutetta
3 dl kuohukermaa (4 dl)
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna pieni osa kookoskermasta ja lisää kuivemmaksi puserretut liivatelehdet kuumaan kookoskermaan. Lisää loppu kookoskerma. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää sähkövatkaimella joukkoon jogurtti ja sokeri ja liivateseos. Maista, mausta tarvittaessa lisää. Kaada seos kakkuvuokaan ja ravistele vuokaa vähän, jotta pinta tasaantuu ja ilmakuplat poistuvat. Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: