Siirry pääsisältöön

Ananas-kookos juustokakku





Olen käyttänyt ananas-passionmoussea kakun täytteissä ja olen aika ihastunut makuun, jota harvoin  käytetään. Kookos on myös sellainen maku, joka jakaa mielipiteitä - tässä kakussa se ei maistu kovin paljon -  jos teen kookosmoussea tai juustokakkua, lisään mielelläni kookoshiutaleita makua ja rouheutta tuomaan ja tähänkin kakkuun voi niitä lisätä halutessaan valkoiseen osaan.



Tähän kakkuun innoitti Satokausikalenteri  sivuston vastaava ohje - tein kuitenkin itselleni helpommalla tavalla  ja muuntelin ohjetta. Suosittelen kyllä kauppoihin tulleita valmiita  soseita, ne ovat 100 prosenttista tuotetta ilman makeutusta ja lisäaineita. Käytin esim. mustikkaa aiemmin ja tykkäsin kovasti - ennen olen aina hankkinut marjasoseet tukusta pakastettuina. Ananassose on myynnissä sekä K-kaupoissa että S-kaupoissa. Passionsosetta voi lusikoida suoraan hedelmästä tai ostaa, jos sitä löytyy - tukussa sitä myydään pakasteena.

Kokeilin myös suklaamuropohjaa juustokakkuun - se oli maukas, mutta pohjasta tuli kova, joten vähennän suklaan määrää tähän alla olevaan ohjeeseen.


Ananas-kookosjuustokakku

Pohja 

18 cm:n kakkuvuokaan (suluissa 20 cm :n kakkuvuokaan)

4 dl suklaariisimuroja (6 dl)
80 g maitosuklaata (120 g)
2 rkl kermaa (3 rkl)

Sprayaa kakkuvuoan reuna vuokaspraylla tai öljyä. Aseta kakkureunus tarjoilualustalle. Kuumenna paloiteltu suklaa ja kerma kattilassa tai miedolla lämmöllä mikrossa sekoitellen 30 sekunnin välein. Lisää joukkoon riisimurot ja sekoita. Painele lusikalla muromassa kakkuvuoan pohjalle ja halutessasi reunoillekin. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.


Ananas-passionhyydyke


3 dl ananassosetta ja tästä voi korvata esim. 1/2 dl passionsoseella (4)
1/2 dl sokeria (3/4 dl)
3 liivatetta Meira (4)

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna sosetta, jolloin ananaksen etyleeni ei häiritse  enää liivatteen toimintaa. Lisää puristetut liivatelehdet soseeseen ja sokeri.  Maista maku. Anna jäähtyä hetken ennen kuin laitat tämän seoksen hyytymään leivinpaperilla vuorattuun noin 14 cm:n renkaaseen tai pieneen irtopohjavuokaan.  Hyydytä nopeasti pakasteessa, mutta älä anna jäätyä. Tämän voi tehdä myös jääkaappiin hyytymään etukäteen. Tästä seoksesta tulee kakun sydän. Kun hyydyke on hyytynyt, nosta se kakkupohjan päälle keskelle rengasta.

Kookosmousse


4 liivatetta (5)
1 3/4 dl kookoskermaa (2 1/2 dl)
1/2 dl sokeria (1 dl)
3/4 dl kreikkalaista jogurttia tai turkkilaista (1 dl)
2 tl vanilliinisokeria (3 tl), lisäksi  1 tl vaniljasiirappia tai vaniljauutetta
3 dl kuohukermaa (4 dl)

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna pieni osa kookoskermasta ja lisää kuivemmaksi puserretut liivatelehdet kuumaan kookoskermaan. Lisää loppu kookoskerma. Vaahdota kerma kevyesti ja lisää sähkövatkaimella joukkoon jogurtti ja sokeri ja liivateseos. Maista, mausta tarvittaessa lisää. Kaada seos kakkuvuokaan ja ravistele vuokaa vähän, jotta pinta tasaantuu ja ilmakuplat poistuvat. Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...