Mustaherukka-rahkamuffinit
6-8 kpl
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g margariinia tai voita tai 0,4 dl rypsiöljyä
75 g maitorahkaa tai makurahkaa tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
(2 -4 rkl vettä tai maitoa)
2 dl pakastemustaherukkaa tai punaherukkaa tai vadelmaa
Täyte
Mustaherukkahilloa tai -hyytelöä
Kuorrutus
1 dl vispikermaa
50 g tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljakreemijauhetta
Koristeeksi
suklaamunia
timjamia
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 170 asteeseen. Aseta muffinipaperivuoat kuppikakkupeltiin. Sulata margariini ja anna jäähtyä vähän. sekoita kuivat aineet keskenään, sekoita ja laita kosteat aineet toiseen kulhoon, sekoita. kaada kosteat aineet kuivien päälle ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty. Taikinan pitäisi olla pehmeää, tarvittaessa lisää nestettä, vaikka vettä tai maitoa, suosittelen.
Kaada jäiset marjat taikinan päälle ja sekoita parilla vedolla vähän - ei liikaa, taikina ei saa värjäytyä marjoista. Nosta taikinaa kahdella lusikalla saman verran jokaiseen 6-8 muffinivuokaan, tasoita vähän. Paista kullanruskeiksi 175 asteessa, kokeile kypsyys painamalla tikku muffinin keskelle . kun taikinaa ei tartu, on kuppikakku kypsä. Nosta kuppikakut pois vuoasta, anna jäähtyä.
Paina omenaporalla reikä kuppikakkujen keksiosaan, täytä pursotinpussia käyttäen mustaherukkahillolla aukko.
Kaada täyteaineet kulhoon ja vatkaa sopivan paksuksi, kiiltäväksi ja tasaiseksi täyte. Jos vatkaat liikaa ja täytteestä tulee kuplaista ja rakeista, lisää tilkka kermaa ja sekoita, niin vaahto korjaantuu. Maista maku, tarvittaessa lisää sokeria tai vanilliinisokeria.
Pursota koristelu jäähtyneiden kuppikakkujen pintaan ja laita päälle suklaamuna ja timjamin oksa tai sitruunamelissan lehti.
Katso video koristelusta
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: