Siirry pääsisältöön

Minttusuklaajuustokakku syreeninkukkasin




Minttusuklaajuustokakku


POHJA: 
22 cm vuoan halkaisija

150 g keksejä, Fazer Domino minttu tai kaurakakeksi
40 g margariinia

Murskaa keksit esim. monitoimikoneen leikkuuterällä  ja lisää sulatettu rasva. Sekoita massa tasaiseksi. Suihkauta irtorengas tai sen sisälle tuleva ohut reunakalvo vuokaspraylla.  Laita irtorengas kakkualustalle ja painele juomalasin avulla keksimuru tasaiseksi - jos tahdot, ettei pohja näy kakun reunassa, jätä pohjan ja kakkureunan väliin tyhjää noin 1 cm.

TÄYTE:

5 liivatelehteä Meira
1 rkl kiehuvaa vettä - joukossa voi olla muutama pisara sitruunan tai limen mehua
4 dl vispikermaa
240 g tuorejuustoa Philadelphia
1 dl kreikkalaista jogurttia 
2 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
vihreää elintarvikeväriä
(piparminttuesanssia maun mukaan esim. 1 tl tai minttulikööriä - tämä voi jäädä pois, jos käytät minttusuklaata rouheena)

1-2 dl rouhittua suklaata, voi olla minttusuklaata, tummaa suklaata tai maitosuklaata, Pätkistä tms. 

Tarkista, että kaikki muut aineet paitsi kerma ovat huoneen lämpöisiä, kerma jääkaappikylmää. Rouhi suklaa veitsellä. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vaahdota kerma aivan pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri, vanilliinisokeri, elintarvikeväriä muutama pisara. 

Kuumenna vettä kiehuvaksi, kaada pois ylimääräinen niin, että kattilassa on noin ruokalusikallinen jäljellä. Purista liivatteista vettä kevyesti pois ja pudota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita silikoninuolijalla aivan tasaiseksi, älä kuumenna enää, jos seos on aivan veden oloista - tarvittaessa. Ellei liivate liukene tasaisesti, korjaa asia kuumentamalla seosta samalla sekoittaen silikoninuolijalla.

Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen, sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja sekoita nuolijalle seos tasaiseksi. Lisää halutessasi minttuesanssia tai minttulikööriä maun mukaan.

Suklaarouheen voi sekoittaa täytteen joukkoon, tai jos tahtoo sileän ja yksivärisen reunan ja päällisen, voi suklaarouheen ripotella kakun täytteen kanssa kerroksittain täytettä vuokaan kaadettaessa - ei aivan reunalle ulottuen.

Levitä täyte kerroksittain suklaarouheen kanssa pohjan päälle. Kolauta alaspäin kakkua - varo, jos käytät irtoreunaa, sen on pysyttävä tiiviisti paikoillaan - tai painele lusikalla reunoihin täyte tasaiseksi. 

Laita juustokakku hyytymään yöksi jääkaappiin. Aamulla irroita reunavuoka nostamalla ylöspäin ja tasoita juustokakun reunat tarvittaessa kuumennetulla veitsellä. Siisti alusta puhtaaksi ja koristele kakku esim. kylmällä vedellä huuhdelluilla ja talouspaperin päällä kuivatetuilla syreenin kukilla ja mustikan varvuilla tai syreenin lehdillä.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...