Siirry pääsisältöön

Minttusuklaajuustokakku syreeninkukkasin




Minttusuklaajuustokakku


POHJA: 
22 cm vuoan halkaisija

150 g keksejä, Fazer Domino minttu tai kaurakakeksi
40 g margariinia

Murskaa keksit esim. monitoimikoneen leikkuuterällä  ja lisää sulatettu rasva. Sekoita massa tasaiseksi. Suihkauta irtorengas tai sen sisälle tuleva ohut reunakalvo vuokaspraylla.  Laita irtorengas kakkualustalle ja painele juomalasin avulla keksimuru tasaiseksi - jos tahdot, ettei pohja näy kakun reunassa, jätä pohjan ja kakkureunan väliin tyhjää noin 1 cm.

TÄYTE:

5 liivatelehteä Meira
1 rkl kiehuvaa vettä - joukossa voi olla muutama pisara sitruunan tai limen mehua
4 dl vispikermaa
240 g tuorejuustoa Philadelphia
1 dl kreikkalaista jogurttia 
2 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
vihreää elintarvikeväriä
(piparminttuesanssia maun mukaan esim. 1 tl tai minttulikööriä - tämä voi jäädä pois, jos käytät minttusuklaata rouheena)

1-2 dl rouhittua suklaata, voi olla minttusuklaata, tummaa suklaata tai maitosuklaata, Pätkistä tms. 

Tarkista, että kaikki muut aineet paitsi kerma ovat huoneen lämpöisiä, kerma jääkaappikylmää. Rouhi suklaa veitsellä. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä. Vaahdota kerma aivan pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita eri kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti, tomusokeri, vanilliinisokeri, elintarvikeväriä muutama pisara. 

Kuumenna vettä kiehuvaksi, kaada pois ylimääräinen niin, että kattilassa on noin ruokalusikallinen jäljellä. Purista liivatteista vettä kevyesti pois ja pudota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita silikoninuolijalla aivan tasaiseksi, älä kuumenna enää, jos seos on aivan veden oloista - tarvittaessa. Ellei liivate liukene tasaisesti, korjaa asia kuumentamalla seosta samalla sekoittaen silikoninuolijalla.

Lisää liivateseos tuorejuustoseokseen, sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja sekoita nuolijalle seos tasaiseksi. Lisää halutessasi minttuesanssia tai minttulikööriä maun mukaan.

Suklaarouheen voi sekoittaa täytteen joukkoon, tai jos tahtoo sileän ja yksivärisen reunan ja päällisen, voi suklaarouheen ripotella kakun täytteen kanssa kerroksittain täytettä vuokaan kaadettaessa - ei aivan reunalle ulottuen.

Levitä täyte kerroksittain suklaarouheen kanssa pohjan päälle. Kolauta alaspäin kakkua - varo, jos käytät irtoreunaa, sen on pysyttävä tiiviisti paikoillaan - tai painele lusikalla reunoihin täyte tasaiseksi. 

Laita juustokakku hyytymään yöksi jääkaappiin. Aamulla irroita reunavuoka nostamalla ylöspäin ja tasoita juustokakun reunat tarvittaessa kuumennetulla veitsellä. Siisti alusta puhtaaksi ja koristele kakku esim. kylmällä vedellä huuhdelluilla ja talouspaperin päällä kuivatetuilla syreenin kukilla ja mustikan varvuilla tai syreenin lehdillä.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylmäsavulohipiirakka

Suolaisen piirakan pohjan saa makua rikastettua lisäämällä siihen perunasosejauhetta tai juustoraastetta, kuten tässä ohjeessa, tai vaihtamalla osan jauhoista hiutaleisiin, leseisiin tai täysjyväjauhoon. Lisää suolaisen piiraan pohjareseptejä löydät täältä, valitse mieleisesi. Piirakan täytteenä on päämaku, voit lisätä kasviksia, yrttejä ja mausteita. Sen lisäksi perinteisesti suolaiseen piiraaseen tulee munamaito ja juustoraaste. 1 kananmuna tai 2 tl vehnäjauhoa hyydyttää 2 dl maitotuotetta - jauhoa kannattaa käyttää osana, jos täytemäärä on suuri tai jos haluat varmistaa hyytymistä, niin voit vielä lisätä jauhoa tuon kananmunamäärän päälle. Mukavasti uudenlaista makua tulee täytteeseen, jos korvaat kerman makukermalla tai korvaat juustoraasteen tuorejuustolla, kuten alla olevassa piiraassa on tehty. Kylmäsavulohipiirakan pohja Isoon piirasvuokaan tai kahteen kapeaan pitkään vuokaan, joissa irtopohja 3 1/4 dl vehnäjauhoja 100 g eli 1 pussi perunasosejauhetta TAI noin 1 dl Emmentalraas

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Tähän olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja kakkuvuoka joko sprayataan vuokaspraylla tai vuorataan leivinpaperilla - nykyään teen usein niin, koska se on niin helppoa. Voitelut ja jauhotukset olen unohtanut jo, kä