Siirry pääsisältöön

Jäätelöt: mustikka valkosuklaa jäätelö ja Geisha-vadelmajäätelö sekä kirsikkajäätelö



Eikö näytä houkuttelevalta!?

Kun mökille ei onnistu pakastejäätelöä kuljettamaan eikä kaupasta hakukaan 10 kilometrin matkalla ole mahdollista - pelastus on tehdä jäätelö itse. Jäätelön voi tehdä rasiaan ja viedä kylmälaukussa mökille ja pakastaa siellä. Tosin tällainen jäätelö on kotonakin sitä parasta :) !


Jäätelön perusohje 


  • vatkaa sähkövatkaimella 200 g tuorejuustoa tasaiseksi
  • (voit lisätä 100-200 g vaniljarahkaa tai jugurttia tai makurahkaa tai korvata tuorejuuston näillä tai jättää tämän osan pois. Vatkaa yhteen tuorejuuston kanssa)
  • lisää 4 dl-6 dl vispikermaa vaahdota pehmeäksi vaahdoksi
  • lisää 1 prk kondensoitua maitoa, pari rkl sokeria ja pari tl vanilja-tai vanilliinisokeria tai vaniljasiirappia ja mahdolliset muut makuaineet. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella
  • Purkita ja pakasta.


Geisha-vadelmajäätelö


50 - 100 g Geishasuklaata pilkottuna
1 dl vadelmia tai vadelmahilloa

Laittaessasi perusjäätelöohjeella tehtyä jäätelöä pakasterasiaan, laita väliin vadelmapaloja ja Geisha-suklaarouhetta, sekoita vähän. Voit käyttää myös vadelmahilloa ja sekoittaa sen kokonaan jäätelömassaan - jätä silloin sokeri pois  jäätelöstä.Pakasta ja nauti makumaailmasta!


Mustikka- valkosuklaajäätelö


SUKLAA Sulata 50-100 g valkosuklaata muoviastiassa mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan ilman kupua, sekoita ja jatka kuumentamista 20 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa, Jäähdytä se ja lisää kermaa vatkattaessa se jäätelöseokseen. 

MUSTIKKAKOMPOTTI

1/2 dl vettä
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
2 tl maissitärkkelystä

Laita ainekset kattilaan, kuumenna sekoittaen, kunnes kompotti paksunee. Maissijauho vaatii 2 minuutin keittämisen, jotta sen maku ei tunnu kompotissa. Maista sokerin määrä, tarvittaessa lisää. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, jotta kompotti jäähtyy nopeasti. 

Valmista jäätelö perusohjeella lisäten valkosuklaata. Kun kaadat seosta pakasterasioihin, laita rasian puoliväliin ja ihan päällimmäiseksi mustikkakompottia pisteinä tai viivoina lusikalla ja sekoita grillitikulla mustikka kuvioiksi pintaan. Pakasta ja nauti!

Kirsikkajäätelö

Käytä tuorejuuston tilalla tai lisänä kirsikkarahkaa tai kirsikkajogurttia. Lisää jäätelöön kirsikansuikaleita tai kirsikkahilloa tai kirsikoita sokerivedessä pehmeiksi keitettynä ja jäähdytettynä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...