Eikö näytä houkuttelevalta!?
Kun mökille ei onnistu pakastejäätelöä kuljettamaan eikä kaupasta hakukaan 10 kilometrin matkalla ole mahdollista - pelastus on tehdä jäätelö itse. Jäätelön voi tehdä rasiaan ja viedä kylmälaukussa mökille ja pakastaa siellä. Tosin tällainen jäätelö on kotonakin sitä parasta :) !
Jäätelön perusohje
- vatkaa sähkövatkaimella 200 g tuorejuustoa tasaiseksi
- (voit lisätä 100-200 g vaniljarahkaa tai jugurttia tai makurahkaa tai korvata tuorejuuston näillä tai jättää tämän osan pois. Vatkaa yhteen tuorejuuston kanssa)
- lisää 4 dl-6 dl vispikermaa vaahdota pehmeäksi vaahdoksi
- lisää 1 prk kondensoitua maitoa, pari rkl sokeria ja pari tl vanilja-tai vanilliinisokeria tai vaniljasiirappia ja mahdolliset muut makuaineet. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella
- Purkita ja pakasta.
Geisha-vadelmajäätelö
50 - 100 g Geishasuklaata pilkottuna
1 dl vadelmia tai vadelmahilloa
Laittaessasi perusjäätelöohjeella tehtyä jäätelöä pakasterasiaan, laita väliin vadelmapaloja ja Geisha-suklaarouhetta, sekoita vähän. Voit käyttää myös vadelmahilloa ja sekoittaa sen kokonaan jäätelömassaan - jätä silloin sokeri pois jäätelöstä.Pakasta ja nauti makumaailmasta!
Mustikka- valkosuklaajäätelö
SUKLAA Sulata 50-100 g valkosuklaata muoviastiassa mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan ilman kupua, sekoita ja jatka kuumentamista 20 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa, Jäähdytä se ja lisää kermaa vatkattaessa se jäätelöseokseen.
MUSTIKKAKOMPOTTI
1/2 dl vettä
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
Laita ainekset kattilaan, kuumenna sekoittaen, kunnes kompotti paksunee. Maissijauho vaatii 2 minuutin keittämisen, jotta sen maku ei tunnu kompotissa. Maista sokerin määrä, tarvittaessa lisää. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, jotta kompotti jäähtyy nopeasti.
Valmista jäätelö perusohjeella lisäten valkosuklaata. Kun kaadat seosta pakasterasioihin, laita rasian puoliväliin ja ihan päällimmäiseksi mustikkakompottia pisteinä tai viivoina lusikalla ja sekoita grillitikulla mustikka kuvioiksi pintaan. Pakasta ja nauti!
Kirsikkajäätelö
Käytä tuorejuuston tilalla tai lisänä kirsikkarahkaa tai kirsikkajogurttia. Lisää jäätelöön kirsikansuikaleita tai kirsikkahilloa tai kirsikoita sokerivedessä pehmeiksi keitettynä ja jäähdytettynä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: