Siirry pääsisältöön

Jäätelöt: mustikka valkosuklaa jäätelö ja Geisha-vadelmajäätelö sekä kirsikkajäätelö



Eikö näytä houkuttelevalta!?

Kun mökille ei onnistu pakastejäätelöä kuljettamaan eikä kaupasta hakukaan 10 kilometrin matkalla ole mahdollista - pelastus on tehdä jäätelö itse. Jäätelön voi tehdä rasiaan ja viedä kylmälaukussa mökille ja pakastaa siellä. Tosin tällainen jäätelö on kotonakin sitä parasta :) !


Jäätelön perusohje 


  • vatkaa sähkövatkaimella 200 g tuorejuustoa tasaiseksi
  • (voit lisätä 100-200 g vaniljarahkaa tai jugurttia tai makurahkaa tai korvata tuorejuuston näillä tai jättää tämän osan pois. Vatkaa yhteen tuorejuuston kanssa)
  • lisää 4 dl-6 dl vispikermaa vaahdota pehmeäksi vaahdoksi
  • lisää 1 prk kondensoitua maitoa, pari rkl sokeria ja pari tl vanilja-tai vanilliinisokeria tai vaniljasiirappia ja mahdolliset muut makuaineet. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella
  • Purkita ja pakasta.


Geisha-vadelmajäätelö


50 - 100 g Geishasuklaata pilkottuna
1 dl vadelmia tai vadelmahilloa

Laittaessasi perusjäätelöohjeella tehtyä jäätelöä pakasterasiaan, laita väliin vadelmapaloja ja Geisha-suklaarouhetta, sekoita vähän. Voit käyttää myös vadelmahilloa ja sekoittaa sen kokonaan jäätelömassaan - jätä silloin sokeri pois  jäätelöstä.Pakasta ja nauti makumaailmasta!


Mustikka- valkosuklaajäätelö


SUKLAA Sulata 50-100 g valkosuklaata muoviastiassa mikrossa miedolla teholla 20 sekuntia kerrallaan ilman kupua, sekoita ja jatka kuumentamista 20 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa, Jäähdytä se ja lisää kermaa vatkattaessa se jäätelöseokseen. 

MUSTIKKAKOMPOTTI

1/2 dl vettä
1 dl mustikoita
1 rkl sokeria
2 tl maissitärkkelystä

Laita ainekset kattilaan, kuumenna sekoittaen, kunnes kompotti paksunee. Maissijauho vaatii 2 minuutin keittämisen, jotta sen maku ei tunnu kompotissa. Maista sokerin määrä, tarvittaessa lisää. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, jotta kompotti jäähtyy nopeasti. 

Valmista jäätelö perusohjeella lisäten valkosuklaata. Kun kaadat seosta pakasterasioihin, laita rasian puoliväliin ja ihan päällimmäiseksi mustikkakompottia pisteinä tai viivoina lusikalla ja sekoita grillitikulla mustikka kuvioiksi pintaan. Pakasta ja nauti!

Kirsikkajäätelö

Käytä tuorejuuston tilalla tai lisänä kirsikkarahkaa tai kirsikkajogurttia. Lisää jäätelöön kirsikansuikaleita tai kirsikkahilloa tai kirsikoita sokerivedessä pehmeiksi keitettynä ja jäähdytettynä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...