Siirry pääsisältöön

Pannacottapiiras vadelmilla tai muilla marjoilla



Pannacottapiiras 

Pitkän malliseen irtopohjavuokaan. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja sprayaa reunat vuokaspraylla.

POHJA

200 g kaurakeksejä tai muita vaaleita keksejä tai Digestivekeksejä, osan kekseistä voi korvata kaurahiutaleilla
100 g sulatettua margariinia

Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä tasaiseksi massaksi. Painele vehnäjauhojen avulla irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille taikina.


TÄYTE

1. Vadelmahyytelö 
(Voit korvata tämän tuoreilla, ei vetisillä marjoilla)

100 g pakastevadelmia
30 g= 1/3 dl sokeria
6 g = vajaa ruokalusikallinen maissitärkkelysjauhoa
1  liivate


2. Pannacottatäyte 

1 1/2 liivatelehteä Meira
70 g - 100 g valkosuklaata
2 1/2 dl kuohukermaa
3/4  dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia tai vaniljajogurttia
3/4 dl maitorahkaa 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl vanilliinisokeria
60 g =2/3 dl  Sirosokeria 

Hyytelö. Pehmitä liivate runsaassa kylmässä vedessä. Laita jäiset marjat, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen, kunnes syntyy kiisselimäinen seos, jonka pitää kiehua noin 2 minuuttia, jotta maissitärkkelysjauhon maku haihtuu. Lisää kevyesti puristettu liivate ja sekoita hyvin, niin että liivate liukenee kiisseliin. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen tai laita se jääkaappiin. 

Pannacotta. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan keitä. 

Lisää kermaan kevyesti puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosuklaa, anna seoksen olla kannen alla muutaman minuutin, sitten sekoita seos tasaiseksi. 

Sekoita jogurtti ja rahka tasaiseksi pikku kulhossa, voit myös käyttää pelkkää jogurttia tai rahkajogurttia, vähennä silloin sokerin määrää noin 1/2 desillä. Lisää sokerit ja jogurttirahkaseos, sekä tarkista maku - tarvittaessa voit lisätä sokeria, sitruunanmehua tai vaniljan makua. Pieni hipsu suolaa tasoittaa liikaa makeutta tarvittaessa. Tarvittaessa riko ilmakuplia massasta vetämällä silikoonilastalla niitä kulhon reunaa vasten.

Laita piirasvuokaan pohjan päälle marjahyytelö, levitä tasaiseksi. Kaada varovasti pannacottaseos päälle, niin ettei se sekoitu marjaseokseen. Anna piiraan hyytyä yön yli jääkaapissa ja koristele se marjoilla ja syötävillä kukkasilla kesäpöytään tarjolle. Tämä on suurta herkkua :)

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kylmäsavulohipiirakka

Suolaisen piirakan pohjan saa makua rikastettua lisäämällä siihen perunasosejauhetta tai juustoraastetta, kuten tässä ohjeessa, tai vaihtamalla osan jauhoista hiutaleisiin, leseisiin tai täysjyväjauhoon. Lisää suolaisen piiraan pohjareseptejä löydät täältä, valitse mieleisesi. Piirakan täytteenä on päämaku, voit lisätä kasviksia, yrttejä ja mausteita. Sen lisäksi perinteisesti suolaiseen piiraaseen tulee munamaito ja juustoraaste. 1 kananmuna tai 2 tl vehnäjauhoa hyydyttää 2 dl maitotuotetta - jauhoa kannattaa käyttää osana, jos täytemäärä on suuri tai jos haluat varmistaa hyytymistä, niin voit vielä lisätä jauhoa tuon kananmunamäärän päälle. Mukavasti uudenlaista makua tulee täytteeseen, jos korvaat kerman makukermalla tai korvaat juustoraasteen tuorejuustolla, kuten alla olevassa piiraassa on tehty. Kylmäsavulohipiirakan pohja Isoon piirasvuokaan tai kahteen kapeaan pitkään vuokaan, joissa irtopohja 3 1/4 dl vehnäjauhoja 100 g eli 1 pussi perunasosejauhetta TAI noin 1 dl Emmentalraas

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Tähän olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja kakkuvuoka joko sprayataan vuokaspraylla tai vuorataan leivinpaperilla - nykyään teen usein niin, koska se on niin helppoa. Voitelut ja jauhotukset olen unohtanut jo, kä