Jäätelö on helppo valmistaa kotona, tarvitset vain sähkövatkaimen tai yleiskoneen. Kuinka monta kertaa olenkaan kuullut "tämä on maailman parasta jäätelöä!"
Jäätelön perusohje
* Vatkaa
200 g tuorejuustoa maustamatonta tai vaniljaa
1 prk kondensoitua maitoa yhteen
* lisää 6-7 dl vispikermaa
ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi.
Mukaan maun mukaan sokeria, vanilliini-tai vaniljasokeria, hipsu suolaa taittamaan makeutta ja sitten muut makuaineet. Voit lisätä 1-2 tl glukoosisiirappia estämään liikaa kovettumista, mutta ei ole välttämätön. Pakasta ja nauti ❤️
Pistaasijäätelö
Lisää yllä olevaan jäätelö ohjeeseen
25-50 g rouhittua pistaasi pähkinää (suolattukin käy) ja pistaasitahnaa 4 tl tai maun mukaan. Voit lisätä myös vihreää elintarvikeväriä.
Pistaasitahnaa saa joistain verkkokaupoista tai Virosta esim. Gemossista, mutta olen sitä tehnyt itsekin valmiiksi kuorituista pistaasipähkinöistä Dr. Sugar ohjeella
Vaniljajäätelö punaherukkaraidoin
Keitä 100 g pakastepunaherukkaa ja 40 g hillo - ja marmeladisokeria keskiteholla sekoitellen , kunnes marjat alkavat soseutua ja hillo kiinteytyä, tämä vie noin 5-10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Laita sitten kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään.
Kaada vaniljajäätelö ainesta ( perusohje + maun mukaan 1-2 tl vaniljasiirappia tai tipoittain vaniljauutetta) pakaste rasiaan, pursota päälle punaherukka hilloa raidoiksi. Marmoroi hammastikulla vedelle raitojen yli. Tee sama uudelleen niin, että rasia lähes täyttyy.
KOKEILE MYÖS MUSTAHERUKASTA (voit lisätä Mariannekarkkirouhetta jäätelön päälle
Vadelma-lakujäätelö
Lisää yllä olevaan jäätelöohjeeseen maun mukaan vadelma hilloa tai 2-4 tl vadelmasiirappia tai vähän vadelmamehua tai 200 g vadelmarahkaa tai 200 g vadelma jogurttia ( rahkaa tai jogurttia lisätessä tuorejuuston voi jättää pois tai pitää mukana reseptissä)
Voit sekoittaa jäätelöseokseen myös tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Koristele jäätelön pinta vadelmilla ja värikkäillä laskuilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: