Oliivi-sitruuna-pistaasi
kuppikakut
(noin 10 kpl isoja kuppikakkuja)
Taikina
½ dl lemon curdia tai sitruunakreemiä
3 dl erikoisvehnäjauhoa tai vehnäjauhoa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 ½ dl oliiviöljyä
2 dl kreikkalaista jogurttia
Pistaasitäyte
noin 1 dl pistaasilevitettä
voit lisätä 50-100 g tuorejuustoa
voit lisätä noin 30 g sulatettua ja jäähdytettyä valkosuklaata
Sekoita ainekset, maista täytettä . sillä pistaasipähkinälevitteitä
ja tahnoja on eri vahvuisia ja eri makuisia
Lemon curd tai sitruunakreemitäyte
Valmista lemon curd itse tai käytä kaupasta ostettua. Valion
sitruunakreemi sopii myös hyvin sekä taikinaan että täytteeksi.
Tuorejuustokreemi pursottamiseen
150 g tuorejuustoa
0,75 dl vispikermaa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl vaniljakreemijauhetta
Taikinan valmistus
Kuumenna uuni 175 asteeseen, kiertoilmalla 165 asteeseen. Sekoita
kosteat aineet toisessa kulhossa, vatkaa kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat
aineet toisessa astiassa, lisää kosteiden aineiden joukkoon ja sekoita taikina
tasaiseksi mahdollisimman vähäisellä sekoituksella.
Kaada taikina uunipellille nostettuihin paistonkestäviin kuppikakkuvuokiin
tai tarvittaessa käytä tukena muffinipeltiä. Täytä vuoat vain puolilleen, taikina kohoaa reilusti.
Paista kuppikakkuja, kunnes ne ovat vaalean ruskeita ja keskelle painettuun
cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa – kuppikakut saavat jäädä mehevän
kosteiksi. Jäähdytä kuppikakut.
Täytteet
Tee omenaporalla aukot kuppikakkuihin keskelle. Pursota haluamaasi
täytettä aukkoon. Myös päälle tarkoitettu tuorejuustokreemi sopii erittäin
hyvin täytteeksi, sitä voi maustaa haluamallaan tavalla.
Tuorejuustokreemi
Vatkaa tuorejuusto (Philadelphia tai Mascarpone tai vaniljatuorejuusto) ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää vispikerma ja vaahdota sopivan paksuiseksi – lisää halutessasi tippa elintarvikeväriä tai haluamaasi makuesanssia kerman kanssa yhtä aikaa.
Lisää vatkaamisen lopulla
vanilliinisokeria ja vaniljakreemijauhetta, vatkaa kunnes seos on pursotettavan
paksu ja vatkainten kuviot jäävät näkyviin kreemissä. Kreemi ei saa muuttua rakeiseksi,
jos näin käy, lisää vispikermaa noin ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita.
Pursota kreemi kuppikakkujen päälle, koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: