Siirry pääsisältöön

Leivontakurssit

Kurssitoiminta


Tilaa kakkukurssi lahjaksi, yhteiseksi harrastusillaksi tuttavaporukalle tai tule mukaan kurssiohjelman mukaiseen opetukseen. Julkaisen uudet kurssisuunnitelmat blogissani ja Päivi leipoo fb-sivulla.

Kurssi voi olla verkkokurssi, lähiopetusta tai yksityisopetusta. Lähiopetuskurssit pidän  Kotkassa Karhulassa. Osallistua voit, vaikka kakkujen koristelu olisi sinulle aivan uusi asia - saat hyvät ohjeet kurssilta. Toisaalta kokeneempikin kakkuleipuri saa varmasti uutta tekniikkaoppia - näin olen itsekin kursseilla kokenut. 

Lähetän tarkemman kurssi-infon ja ohjeet ilmoittautuneille. Ilmoittautuessasi kerro nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, mihin kurssille tulet ja tarvitsetko lähiopetuksessa laktoosittoman tarjoilun tai muun erikoisruokavalion.


HUOM: Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu 2022 alkaen kotisivun kautta https://www.paivileipoo.com/leivontakoulutus

_____________________________________

Verkkokurssille voit osallistua milloin vaan, maksun jälkeen hyväksyn sinut opetusryhmään ja materiaali on heti käytössäsi.  Lähiopetuskurssille ilmoittaudutaan viimeistään viikkoa ennen kurssia, jotta ehdin tehdä tarvikehankinnat. 


Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostilla paivileipoo@gmail.com tai ilmoittautumislomakkeella


Kakkuleipurikurssi

40 e / 1/2 vuotta

tai 80€ pysyvä jäsenyys


Macaronkoulutus 25 e

Kurssi etenee oppimisyksiköiden kautta - jokaisessa osassa on word -ohje ja video. Pidän ryhmässä myös liveopetusiltoja muutaman kerran vuodessa.
Voit opiskella omalla ajallasi ja leipoa omassa keittiössäsi videoiden avustamana macaronit italialaisen menetelmän mukaan – leivo kanssani! Voit myös valita, toimitko vain word- ohjeiden perusteella tai valitsetko vain jonkun tietyn videon katsottavaksesi.  Materiaali jää käyttöösi. 








Pioni syötävästä vohvelipaperista  55 e


Tällä kurssilla opit vohvelipaperin säilytyksen, käytön ja työmenetelmät. Valmistamme pionin kukan, nupun ja lehden. Voit opiskella sinulle sopivana aikana ja jakaa kokemuksiasi muiden ryhmässä olevien kesken. Kurssimateriaali jää käyttöösi suljetussa facebook ryhmässä. Kurssin hintaan kuuluu neuvonta ja ryhmän  tuki kurssin jälkeenkin. 

Vohvelipaperilla teet näyttäviä koristeita juhlakakkuihin ja kurssin oppia soveltamalla osaat valmistaa muitakin kukkia. Kurssin hinnan ansaitset takaisin jo muutaman kukan valmistamalla! 

Kuvassa alla on  tarvikkeet, joista on apua vohvelikukkien valmistuksessa - kaikkea ei tarvita heti ensimmäisen kukan valmistamisessa. Kurssille ilmoittautuessasi saat tarvikelistan ja ehdotukset hankintapaikoista.




Näin me harjoittelemme kurssilla, vaikka etäisyyttä on monta sataa kilometriä :)



Hapanjuurileivän peruskurssi 35 €


Hapanjuurileipäkurssin alussa saat tarvikelistan, ohjeet hapanjuuren ylläpitoon ja säilyttämiseen. Tarvitessasi  kuivattua hapanjuurta, saat sitä  lähettämällä nimellä ja postimerkillä varustetun kirjekuoren saat paluupostissa juuren. Neuvon myös, miten muutoin voit hankkia juurta.

Käyttöösi jää videot ja ohjeet vaaleaan hapanjuurileipään, ohjeet saaristolaisleipään ja sämpylöihin ym.  - voit leipoa ohjeita soveltamalla erilaisia leipiä

​​
Lisäksi saat
  • netissä tapahtuvan neuvonnan
  • liveopetusta ja tuen
  • vastauksia kysymyksiisi juuri silloin, kun niitä tarvitset.
Kurssin suljetussa Facebook-ryhmässä voit opiskella oman aikataulusi mukaan ohjevideoiden ja tiedostojen avulla. Hyvä oppimistapa on lukea infotiedosto, katsoa video ja sitten leipoa videon tahdissa stoppaamalla videota tarvittaessa – kokenut leipuri voi jättää väliin videon katsomisen ja leipoa suoraan sen tahdissa.






Kevään 2020 leivontakursseja


Ikävä kyllä, kaikki leivontakurssit keväältä 2020  täytyy pandemiatilanteessa peruuttaa. Odotetaan tilanteen paranemista, pidä hyvä huoli itsestäsi, etsitään positiivisia asioita arjesta ja leivotaan kotona. Tiedotan kursseista, kun mahdollisuus niihin taas koittaa.


12.3.2020 Gluteenittoman hapanjuurileivän peruskurssi torstaina klo 16.15 - 20.30 55 €

Opi leipomaan vatsaystävällistä gluteenitonta hapanjuurileipää. Tällä kurssilla on opettajana ja asiantuntijana kotitalousopettaja Hanna-Kaisa Vuorio, jolle välitän ilmoittautumiset. Kurssi toteutetaan keittiössä, jossa on käsitelty muitakin kuin gluteenittomia ruoka-aineita.

Kurssin hintaan sisältyy gluteeniton hapanjuuri, ohjemoniste, opetus, välipala, kahvit tai tee. Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6, osallistujamäärää voimme joutua rajoittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään 5.3.2020, ohjeet yllä.


19.3.2020 Hapanjuurella leivotun leivän peruskurssi torstaina klo 16.15 - 20.30 55 €

Opi leipomaan vatsaystävällistä vehnähapanjuurileipää, johon tarvitset vain vettä, jauhoja ja suolaa. Saat kurssilta tarkat perusohjeet, vaalean hapanleivän juuren ja ruisleivän juuren ja neuvot työtapoihin - kurssin jälkeen sinun on helppo lähteä itse kokeilemaan ja oppimaan uutta. Maistelemme hapanjuurileipiä ja lähdet kurssilta 2 paistovalmista leipää mukanasi kotiin.

Kurssin hintaan sisältyy 1-2 hapanjuurta ja 2 hapanjuurileipää kotiin vietäväksi, pari hyvää työvälinettä, ohjemoniste, opetus, välipala, kahvit tai tee .

Hapanjuuri on todella monikäyttöinen leivonnassa - tämä kurssi innostaa oppimaan lisää! Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6, osallistujamäärää voin joutua rajoittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. 
Ilmoittaudu viimeistään 12.3. 2020, ohjeet yllä.



Pitkäperjantaina leivomme pääsiäiskakut kotiin: 10.4. klo 13-18 Marenkikreemikakku pursotetut marenkikreemikukat 60 €. 


Tuo saamasi ohjeen mukaan tehty pieni kakku mukaan kurssille
Tällä kurssilla opit miten valmistetaan korkea kakku moussetäytteillä ja miten tehdään monivärinen marenkikreemikuorrutus kakkuun. Teemme kakun päälle kukkapursotuksia erilaisilla tyllilla ja tekniikoilla , myös ruusuja kukkanaulaan. Kurssin hintaan sisältyy joitain pieniä kurssilla käytettyjä tyllia. Ilmoittaudu tälle kurssille viimeistään 26.3. 2019, koska on kyse pitkäperjantain ajan varaamisesta ja kurssihintaan kuuluvat työvälineet on hankittava ajoissa. Kurssille ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan hankitut työvälineet , jos peruutat kurssille tulon 26.3. jälkeen.




Macaron kurssi keskiviikkona 22. 4. 2020 klo 16.30 - 20.30 65 €


Opit kurssilla perusasiat macaron-pikkuleipien valmistuksesta italialaisella tyylillä - uusi ohje. Teemme kurssilla macaronit , myös yksinkertaisia kuviointeja pintaan ja opettelemme macaronien täyttämisen erilaisilla täytteillä ja koristelua. Kurssin hinta 65 € sisältää korkealaatuisen macaronpaistoalustan, pursotustyllan, opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet, kurssimonisteen sekä kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetut macaronit saa pakattuna mukaansa.
Ilmoittaudu viimeistään 16.4.2020 . Otan kurssille korkeintaan 8 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.





Opit kurssilla perusasiat macaron-pikkuleipien valmistuksesta italialaisella tyylillä - uusi ohje. Teemme kurssilla macaronit , myös yksinkertaisia kuviointeja pintaan ja opettelemme macaronien täyttämisen erilaisilla täytteillä ja koristelua. Kurssin hinta 65 € sisältää korkealaatuisen macaronpaistoalustan, pursotustyllan, opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet, kurssimonisteen sekä kahvitarjoilun. Kurssilla valmistetut macaronit saa pakattuna mukaansa.
Ilmottaudu viimeistään 12.2.2020 . Kurssi on nyt täynnä, uusi kurssi tulossa huhtikuulle.
Iloinen kurssi-ilta nyt ohi, täällä kuvia


Neilikkakurssi 23.1.2020 klo 16.20 - 20.30, 45 €

Kuvan mahdollinen sisältö: kukka

Kurssilla harjoitellaan neilikan valmistamista sokeri- ja kukkamassan seoksesta. Tutustumme valmismassoihin ja teemme neilikat sekä nuppuja ja lehdet.  Opettelemme perusasiat massakukkien langoittamisesta - varsi ja nuput rakennetaan kukkalangan avulla. 

Kurssin hinta 45 € sisältää kurssimonisteen, opetuksen ja kahvituksen. Ilmoittautumiset sähköpostilla  paivileipoo@gmail.com viimeistään 13.1.2020.

Lisää tulossa kevään aikana..

Syksyn 2019 leivontakursseja














Mirror glaze leivokset
4.12.2019 klo 16.30 - 20.30

Valmistamme puolipallon muotoiset hyydykeleivokset, jotka kuorrutamme . Mirror glazeella eli kiiltävällä pinnalla. Kuorrutus käy myös juustokakkuihin - opettelemme myös suuremman kakun kuorruttamisen.

Kurssin hintaan sisältyy Siliconmart laadukas silikoonivuoka 6 puolipalloleivokselle, reseptit, opetus, työvälineiden ja koristeiden käyttö sekä kahvit.

Sitovat ilmottautumiset viimeistään 25.11.2019, kurssimaksu 55 e. Ilmoitathan samalla erityisruokavaliotarpeesi. Kurssi toteutuu, jos osallistujia löytyy 3-4.

Ilmoittautumiset sähköpostilla paivileipoo@gmail.com


















4.9.2019 Hapanjuurella leivotun leivän peruskurssi keskiviikkona klo 16.15 - 20.30 50 €

Opi leipomaan vatsaystävällistä vehnähapanjuurileipää, johon tarvitset vain vettä, jauhoja ja suolaa. Saat kurssilta tarkat perusohjeet, vaalean ja tumman hapanleivän juuren ja neuvot työtapoihin - kurssin jälkeen sinun on helppo lähteä itse kokeilemaan ja oppimaan uutta. Maistelemme hapanjuurileipiä ja lähdet kurssilta paistovalmis leipä mukanasi kotiin.

Kurssin hintaan sisältyy 1-2 hapanjuurta ja hapanjuurileipä kotiin vietäväksi, pari hyvää työvälinettä, ohjemoniste, opetus, välipala, kahvit tai tee .

Hapanjuuri on todella monikäyttöinen leivonnassa - tämä kurssi innostaa oppimaan lisää! Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6, osallistujamäärää voin joutua rajoittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu viimeistään 26.8, ohjeet yllä.


3.10. 2019 klo 16.30 - 20.30 Drip cake kurssi : Italialainen marenkivoikreemi kakun päällysteenä ja ganachet - valuvat kakun kuorrutteet , 55 €. 

Tuo saamasi ohjeen mukaan tehty pieni kakku mukaan kurssille
Tällä kurssilla opit miten valmistetaan korkea kakku moussetäytteillä -uudet herkulliset ohjeet! - ja miten tehdään sileä värillinen marenkikreemikuorrutus kakkuun ja päälle ganache joko suklaasta tai vaahtokarkista tai candy meltseistä - myös kinuskista tai hopeatoffeesta voi tehdä valuman. Kakku koristellaan valmiilla koristeilla, esim. marengeilla, macaroneilla tai sokerimassakukilla. Ilmoittaudu viimeistään 20.9. 2019, ohjeet yllä.




Suunnitteilla loka-marraskuulle mirror glaze leivoskurssi - koristeena voikreemiruusu kukkanaulaan pursottaen - kerro  (paivileipoo@gmail.com) jos olet kiinnostunut tästä kurssista. Mirror glazen eli kiiltävän kuorrutuksen voi tehdä juustokakkuunkin.

_____________________________________

Kevätkauden 2019 leivontakursseja

Pidän kurssit Kotkassa Karhulassa. Osallistua voit, vaikka kakkujen koristelu olisi sinulle aivan uusi asia - saat hyvät ohjeet kurssilta. Toisaalta kokeneempikin kakkuleipuri saa varmasti uutta tekniikkaoppia - näin olen itse kursseilla kokenut. 

Kurssille ilmoittaudutaan vähintään viikkoa ennen kurssia, jotta ehdin tehdä tarvikehankinnat. 
Kurssi maksetaan viimeistään kolme päivää ennen kurssia, lähetän tarkemmat ohjeet ilmoittautuneille. 

Ilmoittaudu paivileipoo@gmail.com - kerro nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, mihin kurssille tulet ja tarvitsetko laktoosittoman tarjoilun tai muun erikoisruokavalion.



Hapanjuurella leivotun leivän peruskurssi torstaina 6.6.2019 klo 16.00 - 20.15 50 €


Opi leipomaan vatsaystävällistä, tällä hetkellä niin suosittua vehnähapanjuurileipää, johon tarvitset vain vettä, jauhoja ja suolaa. Saat kurssilta tarkat perusohjeet, hapanleivän juuren ja neuvot työtapoihin - kurssin jälkeen sinun on helppo lähteä itse kokeilemaan ja oppimaan uutta. Maistelemme hapanjuurileipiä ja lähdet kurssilta paistovalmis leipä mukanasi kotiin.

Kurssin hintaan sisältyy hapanjuuri ja hapanjuurileipä kotiin vietäväksi, pari hyvää työvälinettä, ohjemoniste, opetus, välipala, kahvit tai tee .

Hapanjuuri on todella monikäyttöinen leivonnassa - tämä kurssi innostaa oppimaan lisää! Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6, osallistujamäärää voin joutua rajoittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


_____________________________________________________


Hapanjuurella leivotun leivän peruskurssi 2.4.2019 klo 16.30 - 20.30 50 €



Opi leipomaan vatsaystävällistä, tällä hetkellä niin suosittua vehnähapanjuurileipää, johon tarvitset vain vettä, jauhoja ja suolaa. Saat kurssilta tarkat perusohjeet, hapanleivän juuren ja neuvot työtapoihin - kurssin jälkeen sinun on helppo lähteä itse kokeilemaan ja oppimaan uutta. Maistelemme hapanjuurileipiä ja lähdet kurssilta paistovalmis leipä mukanasi kotiin.

Kurssin hintaan sisältyy hapanjuuri ja hapanjuurileipä kotiin vietäväksi, pari hyvää työvälinettä, ohjemoniste, opetus, välipala, kahvit tai tee .


Hapanjuuri on todella monikäyttöinen leivonnassa - tämä kurssi innostaa oppimaan lisää! Kurssi toteutuu, jos osallistujia on vähintään 6, osallistujamäärää voin joutua rajoittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä.




Cupcake-koristelukurssi nuorille 23.1.2019 klo 16.30-19.30 50 €


Teemme pieniä sokerimassakukkakoristeita ja italialaisen marenkivoikreemin. Harjoittelemme pursotuksia kermavaahdolla ja italialaisella marenkivoikreemillä erilaisia pursotusteriä käyttäen. Kurssin hintaan sisältyy pieni välipalatarjoilu, opetus, materiaalit ja työvälineiden käyttö. Kurssilta saa mukaan kirjalliset ohjeet ja valmistamansa kuppikakut. Neuvon myös tarvikehankinnoissa. Suositusikä 12 -15 v, aikuinen saa tulla mukaan.



______________________________________

SYKSYN 2018 KURSSIT


Ruusukurssi keskiviikkona 31.10.2018 ja langoitetun ruusun kurssi 30.10.-31.10.2018


   




Opi tekemään eri kokoisia ruusuja kakun koristeeksi sokerimassasta ja kukkamassasta. Teemme myös lehdet. Valmiit sokerimassakoristeet säilyvät pitkään kuivassa paikassa, joten voit käyttää kukan koristeena myöhemmin. 
Kurssin hinta 45 € sisältää opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet, kurssimonisteen sekä kahvitarjoilun. Kahtena päivänä osallistuville hinta on 60 €.

Keskiviikkona aloitamme kurssin klo 16.30 ja jatkamme ruusun valmistamista noin kello 20.30 saakka, päättymisaika joustava jokaisen oman aikataulun ja  kukkien valmistumisen mukaan.

Langoitettuja kukkia käytetään näyttävinä ja ilmavasti asettuvina juhlakakkujen koristeina. Niissä on sisällä metallilanka, joten ne eivät ole syötäviä koristeita. Jos olet kiinnostunut opettelemaan langoitetun ruusun valmistamista, tule langoittamaan terälehtiä ja lehtiä jo tiistaina 30.10.2018  klo 17-19. Lehdet saavat kuivua yön yli ja ovat käytettävissä sitten keskiviikon kurssilla. Langoitetun kukan valmistaminen vaatii mielellään aiempaa kokemusta sokerimassakukkien valmistamisesta tai kukkamassan käsittelystä. Ilmoittautuessa muistathan kertoa, jos olet tulossa kahtena iltana!


19.10. 2018 klo 16.30 - 20.30 Drip cake kurssi : Marenkivoikreemi kakun päällysteenä ja ganachet - valuvat kakun kuorrutteet , 45 €.

Tuo ohjeen mukaan tehty pieni kakku mukaan kurssille
Tällä kurssilla opit miten valmistetaan korkea kakku moussetäytteellä ja miten tehdään sileä värillinen marenkikreemikuorrutus kakkuun ja päälle ganache joko suklaasta tai vaahtokarkista tai candy meltseistä.










______________________________________

Kevään 2018 kakkukurssit alkavat, tule mukaan rohkeasti oppimaan uutta


Pidän kurssit Karhulassa. Osallistua voit, vaikka kakkujen koristelu olisi sinulle aivan uusia asia - saat hyvät ohjeet kurssilta. Toisaalta kokeneempikin kakkuleipuri saa varmasti uutta tekniikkaoppia- näin olen itse kursseilla kokenut. Kurssille sopii ilmoittautumisjärjestyksessä 3 - 6 henkilöä ja vähimmäismäärä on 3 henkilöä.


Kurssille ilmoittauduttava vähintään viikkoa ennen kurssia, ruusukurssille kuitenkin viimeistään perjantaina 16.2.18, jotta ehdin tehdä tarvikehankinnat.
Kurssi maksetaan viimeistään kolme päivää ennen kurssia, lähetän ohjeet ilmoittautuneille. Ilmoittaudu paivileipoo@gmail.com - kerro mille kurssille tulet ja tarvitsetko laktoosittoman tarjoilun tai muun erikoisruokavalion.

Ruusukurssi torstaina 22.2.2018 ja langoitetun ruusun kurssi 21.-22.2.2018 




Opi tekemään eri kokoisia ruusuja kakun koristeeksi sokerimassasta ja kukkamassasta. Teemme myös lehdet. Valmiit sokerimassakoristeet säilyvät pitkään kuivassa paikassa, joten voit käyttää kukan koristeena myöhemmin. 
Kurssin hinta 45 € sisältää opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet, kurssimonisteen sekä kahvitarjoilun. Kahtena päivänä osallistuville hinta on 55 €.

Torstaina aloitamme kurssin klo 16.30 ja jatkamme ruusun valmistamista noin kello 20.30 saakka, päättymisaika joustava jokaisen oman aikataulun ja  kukkien valmistumisen mukaan.

Langoitettuja kukkia käytetään näyttävinä ja ilmavasti asettuvina juhlakakkujen koristeina. Niissä on siäsllä metallilanka, joten ne eivät ole syötäviä koristeita. Jos olet kiinnostunut opettelemaan langoitetun ruusun valmistamista, tule langoittamaan terälehtiä ja lehtiä jo keskiviikkona 21.2.2018  klo 17-19. Lehdet saavat kuivua yön yli ja ovat käytettävissä sitten torstain kurssilla. Langoitetun kukan valmistaminen vaatii mielellään aiempaa kokemusta sokerimassakukkien valmistamisesta tai kukkamassan käsittelystä. Ilmoittautuessa muistathan kertoa, jos olet tulossa kahtena iltana!



15.3. 2018 klo 16.30 - 20.30 Drip cake kurssi : Marenkivoikreemi kakun päällysteenä ja ganachet - valuvat kakun kuorrutteet , 45 €.

Tuo ohjeen mukaan tehty pieni kakku mukaan kurssille
Tällä kurssilla opit miten valmistetaan korkea kakku moussetäytteellä ja miten tehdään sileä värillinen marenkikreemikuorrutus kakkuun ja päälle suklaaganache. Opit myös ganachen tekemisen vaahtokarkista tai candy meltseistä.






5.4.2018 klo 16.30-20 Kotkassa kurssi: Kukkapursotusta voisokerikreemillä ja italialaisella marenkivoikreemillä 40 €


Kurssilla harjoittelemme kukkapursotusta kuppikakkujen päälle ja kukkanaulaan. Pursotamme ruusuja, tulppaaneita ja pieniä kukkia. Opit erilaisten tyllien käyttöä ja kukkien värjäys- ja koristelutekniikoita. Kurssin hinta sisältää kurssimonisteen, opetuksen, materiaalit ja kakkukahvit. Ilmoittaudu paivileipoo@gmail.com viimeistään 28.3.2018

















__________________________________________________________________________________

Tänä syksynä 2017 en aikatauluistani johtuen pidä kakkukursseja, mutta keväällä 2018 toivon saavani niitä taas järjestymään. Macaronskurssi olisi mukava pitää keväällä, ruusukurssi on mielessäni, kirjoitelkaahan minulle vinkkejä mikä muu kiinnostaisi.

Kuvia viime kesän macaronskurssista








______________________________________________


KOTKASSA kevään 2017 ensimmäiset kakkukurssit 
Kevään ja pääsiäisen värit innostavat leipomaan! Järjestän tämän kevään ensimmäiset leivontakurssit ennen pääsiäistä - tule koristelemaan omat pääsiäisleivonnaisesi.

Laitan lähiaikoina tänne tarkemman kurssiohjelman, mutta ilmoittautua voit jo nyt, vaikkapa viestillä tämän sivun kautta. Pidän kurssit Karhulassa. Osallistua voit, vaikka kakkujen koristelu olisi sinulle aivan uusia asia - saat hyvät ohjeet kurssilta. Jouluviestin saaneille lupaamani kurssietu voimassa myös näillä kursseilla. Kurssille sopii ilmoittautumisjärjestyksessä 3 - 6 henkilöä ja vähimmäismäärä on 3 henkilöä.




Kurssille ilmoittauduttava vähintään viikkoa ennen kurssia, jotta ehdin tehdä tarvikehankinnat. Kurssi maksetaan viimeistään kolme päivää ennen kurssia, lähetän ohjeet ilmoittautuneille. Ilmoittaudu paivileipoo@gmail.com





Kiirastorstaina 13.4. 2017 klo 17-20 pääsiäishahmoja tai vauva kukassa kastejuhlakoriste

Opettele muotoilemaan puput ja tiput -sokerimassasta. Samoilla periaatteilla voit valmistaa muitakin hahmoja. Voit tehdä myös vauvakoristeen silikonimuotilla ja kukan terälehdet ympärille. Valmiit sokerimassakoristeet säilyvät pitkään kuivassa paikassa. Kurssin hinta 35 € sisältää opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet sekä kahvitarjoilun.







Pitkäperjantaina 14.4.2017 klo 15.30 - 18.30 pursotuskurssi.









Tuot mukanasi pääsiäiseksi valmistamasi täytekakun tai juustokakun, joka koristellaan kurssilla. Harjoittelemme kermapursotusta ja marenkivoikreemipursotusta - korinpohja, röyhelö- nauha- ja pallokuvio sekä kukkapursotus. Kurssin hinta 40 € sisältää opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet sekä kahvitarjoilun.








Kotkassa syksyllä  2016




Järjestän kakun koristelukursseja aloitteleville ja vähän kokeneemmille leipureille. Kurssi järjestetään, jos osallistujia ilmoittautuu vähintään kolme ja kurssille sopii aiheesta riippuen enintään 6 - 10 osallistujaa. Mikäli olet kiinnostunut, ilmoittaudu kurssille tai lähetä kysely sinua kiinnostavasta aiheesta sähköpostilla paivileipoo@gmail.com . Kurssille ilmoittauduttava vähintään kahta viikkoa ennen kurssia, jotta ehdin tehdä tarvikehankinnat. Kurssi maksetaan viimeistään viikkoa ennen kurssia.

Olen kotitalousopettaja ja pitänyt työpaikalla leivontakursseja useiden vuosien ajan ja kehittänyt taitojani käymällä itse kursseilla. Nyt pidän kakkukursseja kotikeittiössäni Karhulassa. 

Kurssimaksu sisältää kahvit ja kahvileivonnaisen, opetuksen, materiaalit ja työvälineet kurssilla.  Valmistamasi koristeet tai leivonnaiset saat tietysti kotiin mukaan. Joillain kursseilla pyydän tuomaan mukaan valmiin leivonnaisen, mutta voit osallistua kurssille ilmankin. Ota koristekursseille mukaan rasia, jossa voit kuljettaa koristeen mukaan. Kakkukurseille kakkukupu mukaan kakun kuljetusta varten. Voit tarvittaessa ottaa myös essun mukaan kurssille.

Toimin Unelmakakku-firman leivontalähettiläänä. Halutessasi voit tilata kauttani leivontatarvikkeita. Osallistumalla tarvikkeiden esittelyyn kakkukurssin yhteydessä saat käyttöösi toistaiseksi voimassa olevan etukoodin, jolla saat jatkossa alennusta verkkokauppaostoista ja kuukauden tuotteen tilauksesi lisänä.  

Kakkukursseja Kotkassa syksy 2016 



Gerbera keskiviikkona 14.9. 2016 klo 17-20    3 h 30 €

Opit eri koristemassojen ominaisuudet, massojen käsittelyn, terälehtien ja kukan muotoilun. 


Pionin kukka torstaina 22.9. 2016 klo 17-20     3 h 35 €

Opit eri koristemassojen ominaisuudet, massojen käsittelyn, terälehtien ja kukan muotoilun. 


Langoitettu unikko sunnuntaina 9.10. 2016 klo 15-19    4 h 45 €

Kukkamassan käsittely ja kukan terälehtien muotoilu ja langoittaminen



Kakun kuorruttaminen marenkikreemillä ja ganachella sunnuntaina 20.11.2016 klo 15-19     4 h 50 €


Kurssille tuodaan mukaan kirjallisen ohjeen mukaan kotona valmistettu täytekakku, mutta sen valmistusohjeet kerrataan vielä kurssin alussa.  Täytekakku päällystetään marenkikreemillä, joka valmistetaan kurssilla. Kakun päälle valmistetaan ganachekuorrutus valkosuklaasta tai tummasta suklaasta tai vaahtokarkkikuorrutus ja kakku koristellaan karkein, marengein ja helmin.



Juustokakku joulukoristeilla torstaina 1.12.2016 klo 16.30 - 20.30     4 h 45 €

Valmistetaan juustokakku omaan irtopohjavuokaan. Koristellaan kakku valkosuklaalla tai kermapursotuksin ja jouluaiheisilla pienillä sokerimassakoristeilla










Kakkukurssit Kotkassa keväällä 2016




Keväällä 2016 pidin pienryhmille

Kuppikakut sefiiripursotuksella -kurssin, jolla harjoittelimme myös sokeripitsien tekemistä

Pienet kukkakoristeet kurssin ja 

Lasten kakut ja eläinhahmot kurssin




Esimerkkejä kursseista, joita voin pitää pyydettäessä:


Kakunkoristeet esim. kukkakoristeet tai joulu- tai pääsiäiskoristeet 3 h   30 €

Valmistetaan kakun koristeita sokerimassasta. Erilaisten koristemassojen ominaisuudet, kukkien ja hahmojen jne. valmistaminen ja koristeleminen.

     
Sokeripitsi ja perhoset, sefiirikuorrutus kuppikakkuihin
3-4 tuntia 35 €

Sokeripitsin ja sokerimassa- tai sokeripitsiperhosten valmistaminen. Sefiirin eli eestiläisen marengin valmistaminen. Kuppikakkujen koristeleminen eestiläisellä marenkipursotuksella tai marenkiruusuilla tai sokerimassalla ja pitsikoristeilla.  Kurssille tuodaan mukana 6-8 kotona leivottua kuppikakkua.


Täytekakun valmistamisen ABC,  kermapursotukset   4 h 30 €               
Täytekakun  kokoaminen, täyttäminen ja täytemousset sekä kermapursotukset opetetaan tällä kurssilla. Kurssille tuodaan mukaan kirjallisen ohjeen mukaan kotona valmistettu täytekakku, mutta sen valmistusohjeet kerrataan vielä kurssin alussa.  Täytekakku päällystetään kermavaahdolla ja kermapursotuksin. 

Toukokuulle suunnittelen vielä lasten kakkujen hahmokurssia - järjestän kursseja myös toivomusten mukaan, kuitenkin vähintään 3 osallistujalle kerrallaan.  

Lasten kakut ja eläinhahmot kurssi 
4 h 35 €


Valmistamme eläinhahmon sokerimassasta. Opimme eri koristemassojen ominaisuudet ja soveltuvuuden eri käyttötarkoituksiin. Marenkivoikreemin valmistaminen.

Kakku päällystetään joko marenkivoikreemillä tai vaahtokarkkimassalla. Kurssille tuodaan mukana kirjallisen ohjeen mukaan kotona valmistettu täytekakku, jonka valmistusohjeet kerrataan vielä kurssin alussa. Kakun päällystämistä voi opetella myös kurssipaikalla olevien styrox-harjoituskakkujen päälle, jos et halua leipoa kakkua kotona.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja