Siirry pääsisältöön

Ravintolapäivä 2018

Pidimme ystäväni Mervin kanssa ravintolapäivän tänä vuonna viikkoa ennen oikeaa päivämäärää. Valmistimme ravintolapäivän kahvioon juustokakkuja ja kahdenlaista suolaista piirakkaa, Mervi teki ihania tikkareita ja puoliympyräisiä leivoksia, jotka tekivätkin heti kauppansa. Myös leipomani macaroonit loppuivat pikaisesti. 

Järjestimme totuttuun tapaan kahvion myyntikatoksen asuntoauton aurinkokatoksen alle, jolloin käsillä oli myös vesipiste ja jääkaappi. Yksi henkilö rahasti, me leipurit tarjoilmme kakkuja ja molempien miehet huolehtivat pöytien järjestämisestä, kahvin keitosta ja tarjoilusta sekä myivät pieniä äitienpäiväkakkuja keittiön jääkaapista. Tämä yhteistyö sujui jo totuttuun tapaan oikein hienosti. Nurmikolle oli nosteltu pöytäryhmiä kahvila-asiakkaita varten - käytössä oli sekä omat että lainapöydät ja tuolit. Kakut nostettiin kertakäyttölautasille ja asiakkaat ottivat itse kahvia suuresta termossäiliöstä.





Yllä kuvassa Mervin tekemiä kauniita karkkitikkareita. Leivoimme myytävät ja kahvilan juustokakut pakastimeen etukäteen. Kahvilan myytävän kakut olivat  vähintään 24 cm halkaisijaltaan ja ne leikattiin etukäteen pieniin paloihin - kakkupala maksoi kahviossa 2 €, juomat euron ja sillä rahalla sai santsata esim. kahvia. Myytävät kakut olivat pieniä, halkaisijaltaan 18 sentin juustokakkuja, osa gluteenittomia. Myynnissä oli myös marenkikreemillä kuorrutettuja täytekakkuja. Jääkaappi olikin melko täysi edellisenä iltana! Juustokakut maksoivat 25 € ja täytekakut olivat kalliimpia. Äitienpäivää ennen kakkuja ostettiin paljon kotiin, moni osti kahviostakin kakkupaloja kotiin vietäväksi. Myytävät kakut olivat valmiiksi pakattuja.



Aamulla Mervi toi lisää kakkuja keittiön jääkaappiin ja leivontavarastoni jääkaappi täytettiin myös kakuilla. Kuvissani on nyt vain itse leipomiani kakkuja, mutta Mervin ihania kakkuja pääset näkemään täällä yhteisellä instagramsivullamme. 

Instagramsivumme:

Mervi https://www.instagram.com/pitsisukka.ms/
Päivi https://www.instagram.com/paivileipoo/






Kävi tietysti niin, että työpäivän jälkeen perjantaina leipurille tuli yövuorotöitä, kun sitä ajattelee ehtivänsä enemmänkin :) Niinpä nämä alla kuvassa näkyvät  minttusuklaakakut jäivät ilman suklaakiillettä ja pursotuskaan ei yöllä tehtynä ole niin kaunis kun sen pitäisi olla. :)


Minun leipomissani täytekakuissa maistui  täytemousseissa mustikkacurd, vadelma ja shampanja. Juustokakkujen makuina oli mango-passion ja vanilja, mansikka, valkosuklaa -lime ja tuo minttusuklaa. Osa kakuista oli gluteenittomia. 




Ruusuja ja gerberoita kakkukoristeeksi askartelimme etukäteen.






Tasoittain nousevassa ständissä oli Mervin leipomia minttusuklaaleivoksia, niitä oli myös vaderman makuisena - ne kyllä viehättivät asiakkaitamme!






Mansikkakakut saivat mirror glaze päällisen.






Työmäärä ravintolapäivän järjestämisessä on kova, mutta ihanien ihmisten tapaaminen ja kakuista saatu palaute kyllä tuo niin paljon hyvää mieltä, että vaikak urakkaleivonnan keskellä nousee ajatus "en leivo enää ikinä" - niin jo ravintolapäivän lopulla aloimme suunnitella seuraavan kerran sävyteemaa.:) Yhteistyön tekeminen toisen leipurin ja meitä kannustavien miesten kanssa on myös hieno kokemus. 

Tällä kertaa mainostimme vain facebookin kautta ja tapahtumasivulla netissä. Aiemmin olen jakanut perhjeen kera viitisensataa monistettakin - nyt siitä luovuttiin. Paikallislehtemme eivät tapahtumasivullaan julkaise, mutta netin jakeluverkostoja käytimme avuksi. Kahviossa kävi ehkä arviolta 60-70 asiakasta, kakkuja osti noin 30 asiakasta. Moni kertoi, että oli mukavaa maistella toisen tekemiä kakkuja ja siitä sai ideoita omaankin leivontaan. Toisaalta tällainen maistelupöytä tuo myös tilaavia asiakkaita mukanaan - asiakkaat näkevät laadun ja pääsevät maistelemaan maun, ne kun on ovat  yksilöllisiä kokemuksia.

Ja tuhannesti kiitoksia kaikille teille, jotka lämpimänä aurinkoisena kevätpäivänä päätitte lähteä vierailemaan kahviossamme! Teitte päivästämme hienon!

Kahvila oli avoinna 3 tuntia. 2 tuntia ennen aukaisuaikaa aloitimme kaikki 5 työt ja siivoustyöt kahvion jälkeen kestivät alle 2 tuntia. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja