Siirry pääsisältöön

Kanaquesadillat grillissä




Ostin mökille Meri-Tuuli Linströmin Mökin keittokirjan - siellä on mukavan erilaisia ohjeita mökkioloissa toteutettavaksi. Tämä ohje on sieltä alunperin, tosin vähän muuntelin ohjetta leipiä tehdessäni. Näistähän voisi sanoa, että nämä ovat vähän sellaisia meksikolaisia lämpimiä voikkareita - voisi valmistaa paistinpannulla tai muurikassa. minä tein grillin valurautatasolla. Sain ohjeestani 8 kappaletta. Näissä maistuu muuten aivan ihanasti juustokumina!


Kanaquesadillat


8 vehnätortillaa (käytin pieniä)

3 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 rkl limemehua
1 tl sokeria

100 g fetajuustoa

1-2 dl salsakastiketta
3 grillattua broilerin ohutleikettä
1 tlk papusekoitusta
juustokuminaa
jauhettua korianteria
suolaa
mustapippuria

100 g cheddarjuustoraastetta
ruokaöljyä

Kuutioi tomaatit, poista siemenet. Kuutioi sipuli ja lisää tomaattien joukkoon. Mausta sokerilla ja limellä ja siirrä tarjoilukulhoon. Pilko feta haarukalla ja siirrä tarjoilukulhoon.

Kuutioi broilerit, lisää huuhdotut ja siivilöidyt pavut, sekoita ja mausta varovasti ripauksin - nämä ovat voimakkaita mausteita. 

Levitä puolikastortillalle salsakastike, broileriseos ja päälle cheddar-juustoraastetta. Paina toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun. Grillaa tortillat kahden lastan avulla kääntäen öljytyn valurautalevyn päällä grillissä tai paista pienessä öljytilkassa paistinpannulla niin, että  tortillat saavat vähän ruskeaa väriä pintaansa - varo liian kuumaa lämpöä grillissä. Käännä ja paista toinenkin puoli ja halutessasi ripottele jusutoraastetta veilä päälle. 

Tarjoa quesadillat tuoreen tomaatti-sipulisalsan ja fetaraasteen kanssa. Nämä tekivät hyvin kauppansa - herkullisia!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja