Ostin mökille Meri-Tuuli Linströmin Mökin keittokirjan - siellä on mukavan erilaisia ohjeita mökkioloissa toteutettavaksi. Tämä ohje on sieltä alunperin, tosin vähän muuntelin ohjetta leipiä tehdessäni. Näistähän voisi sanoa, että nämä ovat vähän sellaisia meksikolaisia lämpimiä voikkareita - voisi valmistaa paistinpannulla tai muurikassa. minä tein grillin valurautatasolla. Sain ohjeestani 8 kappaletta. Näissä maistuu muuten aivan ihanasti juustokumina!
Kanaquesadillat
8 vehnätortillaa (käytin pieniä)
3 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 rkl limemehua
1 tl sokeria
100 g fetajuustoa
1-2 dl salsakastiketta
3 grillattua broilerin ohutleikettä
1 tlk papusekoitusta
juustokuminaa
jauhettua korianteria
suolaa
mustapippuria
100 g cheddarjuustoraastetta
ruokaöljyä
Kuutioi tomaatit, poista siemenet. Kuutioi sipuli ja lisää tomaattien joukkoon. Mausta sokerilla ja limellä ja siirrä tarjoilukulhoon. Pilko feta haarukalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
Kuutioi broilerit, lisää huuhdotut ja siivilöidyt pavut, sekoita ja mausta varovasti ripauksin - nämä ovat voimakkaita mausteita.
Levitä puolikastortillalle salsakastike, broileriseos ja päälle cheddar-juustoraastetta. Paina toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun. Grillaa tortillat kahden lastan avulla kääntäen öljytyn valurautalevyn päällä grillissä tai paista pienessä öljytilkassa paistinpannulla niin, että tortillat saavat vähän ruskeaa väriä pintaansa - varo liian kuumaa lämpöä grillissä. Käännä ja paista toinenkin puoli ja halutessasi ripottele jusutoraastetta veilä päälle.
Tarjoa quesadillat tuoreen tomaatti-sipulisalsan ja fetaraasteen kanssa. Nämä tekivät hyvin kauppansa - herkullisia!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: