Siirry pääsisältöön

Kanaquesadillat grillissä




Ostin mökille Meri-Tuuli Linströmin Mökin keittokirjan - siellä on mukavan erilaisia ohjeita mökkioloissa toteutettavaksi. Tämä ohje on sieltä alunperin, tosin vähän muuntelin ohjetta leipiä tehdessäni. Näistähän voisi sanoa, että nämä ovat vähän sellaisia meksikolaisia lämpimiä voikkareita - voisi valmistaa paistinpannulla tai muurikassa. minä tein grillin valurautatasolla. Sain ohjeestani 8 kappaletta. Näissä maistuu muuten aivan ihanasti juustokumina!


Kanaquesadillat


8 vehnätortillaa (käytin pieniä)

3 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 rkl limemehua
1 tl sokeria

100 g fetajuustoa

1-2 dl salsakastiketta
3 grillattua broilerin ohutleikettä
1 tlk papusekoitusta
juustokuminaa
jauhettua korianteria
suolaa
mustapippuria

100 g cheddarjuustoraastetta
ruokaöljyä

Kuutioi tomaatit, poista siemenet. Kuutioi sipuli ja lisää tomaattien joukkoon. Mausta sokerilla ja limellä ja siirrä tarjoilukulhoon. Pilko feta haarukalla ja siirrä tarjoilukulhoon.

Kuutioi broilerit, lisää huuhdotut ja siivilöidyt pavut, sekoita ja mausta varovasti ripauksin - nämä ovat voimakkaita mausteita. 

Levitä puolikastortillalle salsakastike, broileriseos ja päälle cheddar-juustoraastetta. Paina toinen puoli päälle, niin että saat puolikuun. Grillaa tortillat kahden lastan avulla kääntäen öljytyn valurautalevyn päällä grillissä tai paista pienessä öljytilkassa paistinpannulla niin, että  tortillat saavat vähän ruskeaa väriä pintaansa - varo liian kuumaa lämpöä grillissä. Käännä ja paista toinenkin puoli ja halutessasi ripottele jusutoraastetta veilä päälle. 

Tarjoa quesadillat tuoreen tomaatti-sipulisalsan ja fetaraasteen kanssa. Nämä tekivät hyvin kauppansa - herkullisia!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Maisemakahvilan raparperipiirakka ja sen muunnoksia

Kaikki leipoo kesän alussa .. maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Niinpä sitten minunkin piti aloittaa ja teinkin kerralla kaksi uunipeltiä. Olen pitänyt parhaana raparperiohjeena vastaavaa Valion ohjetta ilman rahkakerrosta (=Kesähuuma-piiras) - mutta tämä Maisemakahvilan piirakka on toinen herkullinen vanha ohje, joka nyt on saanut uuden nimen. Muistelen lukeneeni, että nimi johtuukin siitä, että tietyssä kahvilassa aina tätä piirakkaa leivottiin. Tämä on helposti muunnettava ohje, johon voi käyttää ylimääräisiä hapanmaitotuotteita, vaikka päiväyskin olisi vanhentunut, kunhan ne aistinvaraisesti ovat syötäviä. Vähänkin homeisia tuotteita ei koskaan saa syödä, koska näkyvä home levittää näkymätöntä myrkyllistä ainetta ruoka-aineisiin.  No tulipa ikävä juttu, mutta silti tärkeä esille.  Tähän piiraaseen voi käyttää paitsi raparperia, niin myös omenoita ja marjoja.  Maisemakahvilan raparperipiirakka: muruseos: 8 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjau...