keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Flamingokakku kermapinnalla

Flamingot nyt ihastuttavat minua. Tässä kakussa on voisokeripohja öljyllä, ihana vadelmatäyte ja päällä kermavaahto, jossa kolmeen desiin kermaa on lisätty 100 g Philadelphia tuorejuustoa ja 1 rkl vaniljakreemijauhetta.

Vadelmamousse

2 dl kermaa
100 g vaniljarahkaa
300 g turkkilaista jogurttia
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl vadelmasosetta
4 Meiran isoa liivatetta tai kaupan pieniä 6
1/2 dl vettä
( vajaa tl sitruunanmehua,
amarettosiirappia ja vadelmasiirappia)

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita vatkaimella vadelmasoae, jogurtti ja rahka sekä sokerit. Kiehauta vesi, sulata liivatteet siihen ja lisää ne rahkaseokseen vatkaten. Sekoita kermavaahto lastalla nostellen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Minä lisäsin pienen tilkkasen sitruunanmehua, amarettosiirappia ja vadelmasiirappia. Anna hetki hyytyä ennen kakun väliin levittämistä.

Ja maistelun jälkeen: tämän moussen sokerimäärää voi huoletta kasvattaa, jogurtin vuoksi ei maistunut kovinkaan makealta. Tai - mousseen voisi lisätä tuoreita marjoja - jos käytä pakastemarjoja lisää 1/2-1 liivate. Itse keitetty makea vadelmahillo esim. Pisteittäin sopisi hyvin myös moussen rinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys: