Juhannukseen kuuluvat mansikat ja tänä vuonna olenkin juhannuksen alla tehnyt useita mansikkajuustokakkuja eri ohjeilla. Tätä Yhteishyvän ohjetta kehuttiin, eikä suotta - kakusta tuli suussa sulavan maukas, samettimainen rakenteeltaan - vähän ohjetta muuntelin. Lisäsin alla olevaan ohjeeseen yhden liiivatteen verrattuna siihen, mitä itse käytin - hapan mansikka voi usein hyytyä huonosti. Minä käytän tukun isoja liivatteita ja pieniä kaupan liivatteita tarvitaan 1,3-1,4 kpl yhtä isoa kohden. Liivatemäärä kannattaa aina kaikissa ohjeissa tarkistaa mieltymysten ja liivatteen laadun mukaan - minä lasken suuria liivatteita yhden nestedesille ja nestettä ei ole kiinteä tuorejuusto tai rahka tai kreikkalainen jogurtti.
Suussa sulava mansikkajuustokakku
(22-26 sentin irtopohjavuokaan)
150 g gluteenittomia kaurakeksejä
40 g margariinia sulatettuna
TÄYTE
8 kpl isoa liivatetta (10 kaupan pientä liivatetta)
500 g mansikoita soseutetaan
1 1/2 dl sokeria
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1/1 dl limetin mehua- tarvittaessa voit lisätä maun mukaan
40 g margariinia sulatettuna
TÄYTE
8 kpl isoa liivatetta (10 kaupan pientä liivatetta)
500 g mansikoita soseutetaan
1 1/2 dl sokeria
4 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1/1 dl limetin mehua- tarvittaessa voit lisätä maun mukaan
4tl mansikkasiirappia
esim. 20 mansikkaa kakun täyteosan sisään
PINNALLE
mansikoita, marenkeja sulalla valkosuklaalla pohjustettuna, kermavaahtopursotusta, suklaakuvioita ym.
Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella. Laita irtovuoan reunus tarjoilualustan päälle ja sprayaa vuoan reunat. Painele lusikalla keksimuru kakkualustan päälle reunan sisään. Murskaa keksit pakastepussissa esim. kaulimella.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät.. Perkaa ja soseuta mansikat sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto ja tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon mansikkasose. Kiehauta limettimehu. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota mehuun. Anna hetki jäähtyä, kaada seos sähkövatkaimella vatkaten marjajuustoseokseen. Nostele varovasti lastalla kermavaahto joukkoon. Maista ja lisää makua tarvittaessa. Kaada puolet täytteestä vuokaan, painele noin 1-2 sentin päähän ulkoreunasta mansikoita ja kaada loppu täyte päälle, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele ja nauti .
Kiille
Halutessasi voit tehdä mansikkamehusta (osa sosetta ) kiilteen hyytyneen kakun päälle. Kiilteeseen tulisi 2 dl mansikkamehua, 2-3 liivatetta . Pehmitä liivatteet, kiehauta mehu tai mielellään osa siitä, liota vähän puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen ja lisää loppu neste. Anna tämän hetki jäähtyä ja lusikoi kiille hyytyneen kakun pinnalle, anna jähmettyä, koristele.
Valuma ei onnistunut
Kokeilin valkosuklaavalumaa, mutta vaikka kakku oli hetken pakastimessa - siis kylmä - ja valumasuklaa jähmettynyttä - vähän liikaakin, jolloin valumasta tulee paksu, ei kaunis - niin silti tuo valumasuklaa veti mukanaan juustokakkureunaa - ei siis onnistunut. Samoin minulle on käynyt yrittäessäni kinuskivalumaa juustokakun päälle. Tummasta suklaasta valuma on helpoin saada juustokakkuun. HUOM: suklaan sopivuus gluteenittomalle tarkistettava varmuuuden vuoksi.
Kokeilin valkosuklaavalumaa, mutta vaikka kakku oli hetken pakastimessa - siis kylmä - ja valumasuklaa jähmettynyttä - vähän liikaakin, jolloin valumasta tulee paksu, ei kaunis - niin silti tuo valumasuklaa veti mukanaan juustokakkureunaa - ei siis onnistunut. Samoin minulle on käynyt yrittäessäni kinuskivalumaa juustokakun päälle. Tummasta suklaasta valuma on helpoin saada juustokakkuun. HUOM: suklaan sopivuus gluteenittomalle tarkistettava varmuuuden vuoksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: