Italialainen caprese piiras, tomaatti mozzarella basilikapiiras
Italialainen ihanista ihanin capresesalaatti eksyy suolaisen juustokakun päälle - lopputulos ei voi olla muuta kuin huippuhyvää!
Italialainen ihanista ihanin capresesalaatti eksyy suolaisen juustokakun päälle - lopputulos ei voi olla muuta kuin huippuhyvää!
Capresepiiras 22 cm:n vuokaan
Pohja
- 100 gDigestive-keksejä
- 40 gmargariinia
Täyte
- 100 gmaukasta juustoa, esim. appenzelleria
- 3isoa kananmunaa
- 200 gvuohenmaitotuorejuustoa
- (esimerkiksi Chavroux)
- tai Philadelphia tuorejuustoa
- 1 prkricotta-juustoa (250 g)
- 3 rklhienonnettua ruohosipulia
- 1 tlsormisuolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- haluttaessa pieni ripaus chiliä
Caprese-salaatti
- 250 gkirsikkatomaatteja
- 125 gmozzarellaa (bufala-)
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 tlbalsamicosiirappia
- (tummaa tai vaaleaa)
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- kourallinen basilikanlehtiä ja salaattia
1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 sentin irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille -kastele se vedellä reunoissa, niin pysyy paremmin.
2. Leikkaa appenzeller tai muu valitsemasi juusto pienenpieniksi kuutioiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tuorejuusto ja ricotta. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon reilu puolet juustokuutioista ja ruohosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle loput juustokuutiot.
3. Paista suolaista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä sitten juustokakku kelmulla ja nosta jääkaappiin esim. yön ajaksi.
4. Valmista caprese-salaatti: Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne kulhoon mozzarellapallojen ja salaatin kanssa. Valuta ainesten päälle öljyä ja balsamicoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele caprese basilikalla. Lusikoi salaattia kasaksi suolaisen juustokakun päälle ja tarjoa loput capresesta kulhosta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: