Siirry pääsisältöön

Satuhahmoja kakkuun

Lapsenlapseni pyysi synttärikakkuun Kung Fu Panda hahmoja ja näytti niiden kuvia netistä. Siinäpä olikin haastetta! 😀
 



Parhaaksi massaksi osoittautui Renshawn sokerimassa - se kuivui nopeasti. Sitä ennen kokeilin muita ja epätoivo meinasi vallata minut, kun ei hahmot säilyneet muodossaan. Tein ensin pieniä osia, annoin niiden kuivua ja liimailin niitä yhteen tuubissa myytävällä piparkakkujen koristeluaineella ja elintarvikeliimalla. Sokerimassa itse veteen kostutettuna toimii myös liimana. Kuivuneita hahmoja maalasin pastaväreillä, joita ohensin kirkkaalla alkoholilla- se haihtuu nopeasti ja pinta kuivuu. Koristeiden tekoon varasin onneksi viikkoja aikaa. Sain hyvän neuvon käyttää spaghettia tukena hahmojen sisällä ja tein varmuuden vuoksi hammastikulla  "spaghettikolot" jalkoihin, jotta hamot pysyvät paremmin kakun päällä pystyssä. Pienet synttärivieraat kuulemma tahtovat jokainen syödä ekana juuri nämä koristehahmot!

palmun tekeminen oli hankalaa, kun lisäilin lehtiä yksi kerrallaan kuivuneeseen varteen - ne tahtoivat tippua ja murtua. Myöhemmin löysin hyvän palmun teko-ohjeen ja muitakin viidakon eläinhahmoja K-ruoka-sivustolta

Kommentit

  1. Upeita olivat koristeet ja kakku kaikkinensa! Kyllä sitä ihasteltiinkin 😊 Pieni syntymäpäiväsankari oli haltioissaan!! Jenni

    VastaaPoista
  2. Kiitos.. ihanaa, kun saan haasteita!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi