Siirry pääsisältöön

Kesähattu kuppikakut

                                                 Lemon curd sydämellä täytetyt kuppikakut saivat kesähatun päähänsä. Kuorrutus on vaniljakreemijauheella vahvistettua vispikermaa, joukossa vähän rahkajogurttia - sen lisäys oli turhaa, kerma pehmeni liikaa.

Sokerimassakoristeet alkavat melko pian sulaa kermavaahdon päällä - liivateseoksen päällä ne sulavat tooosi nopeasti - asiaa auttaa, jos kuorruttaa koristeen pohkan suklaalla tai laittaa väliin ohuen suklaalaatan tai suklaa- tai piparirouhetta. Jos tarjottavat syödään heti, ei etenkään kermavaahdon kanssa ole huolta koristeiden säilyvyydestä.

Kahdella värillä pursotus onnistuu tasaisesti, kun pursotuspussin sisälle pudottaa 2 eri värisellä massalla täytettyä pursotuspussia.

Tulipa taas huomattua, että vatkattavissa kermoissa on eroa. Itse luotan puolet Floravispiä ja puolet Florakuohua yhdistelmään ja vispikermallakin osaan jo pursottaa, mutta tämä Milbone vispi ei pienellä rahkajogurttilisällä  ja vaniljakreemijauheella ainakaan yhteistyöhaluinen ollut.

Vaniljakreemijauhetta myydään marketeissa ja sitä voi käyttää 1 rkl / 2 dl kermaa - se tukevoittaa kermavaahdon. Jauhe lisätään vatkaamisen aikana - itse lisäsin vielä tomusokeria ja vanilliinisokeria. Tämä Sallisen jauhe ei sisällä aitoa vaniljaa, vaan esanssia, ja sen maku voi vaatia totuttelua.

Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositon ja paistonkestävä - siitä voi tehdä myös Dallaspullien täytettä (ohje pakkauksessa) tai sitä voi käyttää leivonnaisten koristeena tai kermavaahtoa sisältävän kakuntäytteen (diplomaattikreemi - Tarun taikakakut blogi) tukevoittajana.  Sallisen jauhe ei sisällä liivatetta ja se on gluteeniton. Valmis kreemi kestää pakastuksen ja paiston. Valmistajia on muitakin ja esimerkiksi Milletti-merkkisessä tuotteessa on vaniljaa ja maku miedompi. Annostelu on erilainen, joten pakkausseloste kannattaa lukea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja