Siirry pääsisältöön

Nougatpäärynä juustokakku -gluteeniton

Gluteeniton kaurasuklaapohjalla oleva juustokakku sai mökillä koristeekseen syötäviä kukkia - väriminttu sopii koristeluun, mutta kukan kanta ei maistu hyvältä, niinpä kääräisin sen folion suojaan. Tämä oli raikasta ja pehmeän makuista ja maistui kotona hyvältä vielä 4 vrk:n jälkeen - 1-2 vrk valmistuksesta kuitenkin sopiva tarjoamisajankohta.

Kakkupohja

75 g Semper kaurasuklaakeksejä Gluten free (saattaa sisältää pieniä määriä maitoa)
40 g margariinia

Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat- näin hyytelöity kakku irtoaa vuoasta liukkaasti ja reuna tulee aivan tasainen. Joko sokeri tai öljy jättää vähän kiiltoa kakun reunaan - siitä en oikein tykkää, mutta prempi sekin, kuin epätasainen reuna.
Murskaa keksit ja margariini monitoimikoneessa ja levitä  vuoan pohjalle tasaisesti. Käytä apuna perunajauhoja, jos massa uhkaa tarttua käsiin.

Nougatmousse

3 keltuaista
40 g sokeria
1/2 dl vettä
3 liivatetta

2,5 dl laktoositonta vispikermaa
2 pkt  Marabou dröm crisp suklaata (yhteensä noin 200 g)

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita ne 1/2 desiin vettä kattilassa, kuumenna kunnes ne liukenevat, jäähdytä pieni hetki. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, pakasta valkuaiset vaikka marenkien valmistusta odottamaan. Lisää liivateseos sähkövatkaimella vatkaten keltuaissokeriseokseen. lisää tähän kattilassa sulatettu suklaa.
Vaahdota kerma ja nostele se puulastalla viimeksi suklaamunaseokseen. levitä vuokaan tasaisesti, anna hyytyä kylmässä.

Päärynämousse

300 g päärynäsosetta (esim. tukusta tai säilykehedelmää soseuttaen)
250 g tuorejuustoa esim. laktoositon Appetit (Lidl)
2 tl vanilliinisokeria
1 dl tomusokeria
4 liivatelehteä + pikku tilkka vettä
2 dl laktoositonta vispikermaa

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto ja päärynäsose tasaiseksi seokseksi, mausta sokereilla. Lisää vesitilkassa kuumennettu ja hetken jäähtynyt liivate tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Maista maku ja kumoa hyytyneen nougatmoussen päälle. Tasoita pinta, Hyydytä yön yli jääkaapissa. Koristele - minä laitoin mökillä väriminttua ja värirakeita. Listan syötävistä kukista, joita voi käyttää kakkujen koristeluun, löydät täältä - laitan silti kukan varren tuorekelmuun tai folioon ennen kakkuun upottamista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi