Siirry pääsisältöön

Vauvakakku valkosuklaalimetäytteellä


Vauvakakku valkosuklaalimetäytteellä


Olen tahtonut kokeilla vauvakakkujen ja niihin sopivien koristeiden valmistamista - tuumasta toimeen siis. Heppakoriste syntyi valmismuotilla. lisäsin vain jalat yhdistämään kaksi heppaa. Lapsenlapseni - kaksi pientä tyttöä, tahtovat ensimmäisenä kakusta näitä sokerimassakoristeita -ensin heppaa keinuteltiin pöydällä, sitten vasta syötiin!

Tässä kakussa on sienikakkupohja - tein 5 munan kakkupohjan ja sain siitä kaksi kappaletta halkaisijaltaan 17 cm olevia kakkupohjia. Kostutin kakkupohjat appelsiinimehulla ja täytteeksi käytin valkosuklaamoussea (ohje alla, tämä oli ihan hyvää, mutta sen hyytyminen vaatii kakun laittamisen pakastimeen tai kakun pitäisi olla yön yli jääkaapissa) ja valmista lemon curdia. Tuon lemon curdin voisi kyllä maussa tämän moussen rinnalla päihittää tuoreet marjat -en itse innostunut kovin tuosta sitruunan mausta, vaikka tykkäänkin lemon curdista.

Kakun päällinen on valkoisen kaulintamassan ja turkoosin sokerimassan sekoitus. Päällisen alla on kondensoidusta maidosta tehtyä voikreemiä (ohje alla)


Valkosuklaamousse (kahteen pieneen kakkuun)


1 keltuainen
1/2 dl sokeria
1 rlk sitruunanmehua ja 2 rkl appelsiinimehua
200 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 dl rakenteeltaan paksua maitorahkaa tai vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa 

Sekoita kattilassa keltuainen, sokeri ja mehut. Keitä kunnes sakenee. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää jäähtyneeseen keltuaisseokseen rahka ja suklaa. Vaahdota kerma ja nostele joukkoon. 
_Jos tahdot varmistaa rakenteen hyytymisen, pehmitä 1-2 liivatetta kylmässä vedessä ja liuota pehmenneet liivatteet 1 ruokalusikalliseen appelsiinimehua. Sekoita vähän jäähtynyt liivateliemi keltuaisrahkaseokseen ennen suklaan lisäämistä.

Kreemi massakuorrutteen alla estää sen, ettei kakusta tuleva kosteus pehmitä päällistä. Kreemin avulla saa kakkuun tasaisen pinnan ja suorat kulmakohdat. Voikreemin valmistaa nopeasti kaupassa myytävästä valmiista kondensoidusta maidosta : 150 g voita ja 1/2 prk kondensoitua maitoa vaahdotetaan keskenään. 
Onnelan sivulla on voikreemin ohje kevennettynä ja margariinista valmistettuna. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...