Siirry pääsisältöön

Joulupiparit ja niiden koristeluvinkkejä

Täällä hyviä linkkejä pipareiden koristeluun!




Joulupipareiden koristeluun on pikeeri paras vaihtoehto. Sillä voi pursottaa reunaviivat, koristeellisia osia pipareiden päälle ja sillä saa tasaisen täyttöpinnan pipareihin. 

Pikeeri


1 munanvalkuainen
3- 3 1/2 dl tomusokeria
muutama pisara sitruunanmehua tai viinietikkaa


Vatkaa munanvalkuaista vaahdoksi sähkövatkaimella. se ei vaahtoudu, jos joukossa on yhtään keltuaista tai jos kulhossa tai vatkaimessa on vettä tai rasvaa. Vatkatessasi täydellä teholla sähkövatkaimella lisää vähän kerrallaan tomusokeria. Vatkaa sen jälkeen vielä 3-5 minuuttia. Vatkaaminen ja happo tekevät kuorrutteesta rapena ja nopeasti kuivuvan. Lisää lopuksi sitruunanmehua joukkoon. Vatkaamisen aikana voit lisätä myös pastaväriä pikeeriin ja olenpa joskus, kun ei värejä paikalla sattunut olemaan, laittanut vähän etikkapunajuuren lientäkin väriksi tähän sitruunamehun tilalle.

Pikeerin pitää olla valmiina hammastahnan paksuista, kokeile viivan vetämistä pudottaen lusikasta pikeeriä - sen tulee olla jähmeän pysyvää. Pikeeriä voi laimentaa sitruunanmehulla ja paksuntaa tomusokerilla. Se säilyy jääkaapissa kelmun alla muutamia päiviä. Sekoita tai vatkaa ottaessasi käyttöön. Pikeeriä voi pursottaa muovipussin kulmaan tehdystä aukosta tai pursotinteriä käyttäen - jos ei kuvio säily, lisää tomusokeria.

Pipareita koristeltaessa kuvion reunaviivat ja pursotukset tehdään tuolla jähmeällä pikeerillä. Jos täytät kuvioita rajojen sisässä, tee se lähes juoksevalla pikeerillä eli lisää sitruunanmehua.




Paras pipareiden pikeerikoristeluohje löytyy Mansikkamäen blogista

Videoita aiheesta löydät täältä:












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi