Siirry pääsisältöön

Kinderleivokset


Lapsenlapseni kyseli jo lähes puoli vuotta minua leipomaan kinderleivoksia, kun ne olivat niin mieleisiä olleet viimeksi leipoessani. Omaan makuuni nämä ovat vähän liian makeita, mutta muistan kyllä, että lapsiperheessä mokkapalojakin leivoin tosi usein, koska ne olivat niin lasten herkkua ja tämä kinderpiiras on kuin jalostettu muoto mokkapaloista. 

KINDER-LEIVOKSET

150 g margariinia
1 1/2 dl vettä
2 1/ 2 dl sokeria
2 1/2  dl vehnäjauhoja tai Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa

Voikreemi päälle:
100 g margariinia tai voita  
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa

Pinnalle:
200 g Fazerin Sininen maitosuklaata sulatettuna
 + 2 rkl margariinia tai voita –

Voitele ja jauhota  kaksi pitkänmallista Kinuskikissan vuokaa tai iso piirasvuoka. Kuumenna margariini ja vesi. Sekoita kuivat aineet muovikulhossa, lisää kuuma margariini-vesi-seos. Sekoita pikaisesti ja tasoita taikina vuokiin paistumaan. paista 175 asteessa, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun kakun keskeltä kokeiltuna. Jäähdytä pohjat.

Voikreemi: Vatkaa huoneenlämpöistä margariinia ja lisää tomusokeri ensin pienellä vatkainnopeudella, sitten tehokkaammin vatkaten. Lisää maito ja vanilliinisokeria, halutessasi ruskean kreemin. lisää 2 tl kaakaota. Halutessasi voit myös lisätä maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa maidon tilalle noin 50-100 grammaa, silloin saat täyteläisemmän makuisen kreemin. Tarkista kreemin maku.

Pinnalle: Sulata suklaa vesihauteessa niin, että ylemmän kattilan, jossa suklaa on, pohja ei saa ottaa kiinni sen alla olevaan veteen. Sulata ajan kanssa, miedolla lämmöllä. Juuri ennen kuin lisäät suklaan kakun päälle, voit sekoittaa sulan suklaan joukkoon margariinia kiiltoa antamaan. Suklaan sulattamisesta Yhteishyvän video-ohje täällä.

Kakun kokoaminen: Levitä ensin tasaisesti voikreemi kakun pintaan. Sen jälkeen levitä sula suklaa nopeasti metallilastan avulla kanssa kreemin päälle. Voit kastaa lastaa välillä kuumaan veteen, se helpottaa työskentelyä.

Itse epäonnistuin tuon suklaan tasaisessa levittämisessä tällä kertaa ja korjasin kakun ulkonäköä kiehauttamalla epätasaisen suklaan päälle ganachen, jonka ohjeen löydät täältä.

Koristelin leivokset joulusuklailla ja sokerimassasta tehdyillä mistelin lehdillä – Englannin ja monen muun maan joulukoristeisiin nuo mistelin oksat ovat kuuluneet pitkään. Tapana oli aiemmin, että mistelin oksan alla suudellaan omaa rakasta.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...