Siirry pääsisältöön

Kiitos! Ravintolapäivästä Jussin Cafen tiloissa Kotkassa, täällä linkit leivonnaisten ohjeisiin







Kiitos kaikille ensimmäistä ravintolapäiväämme kannustaneille, idean tukijoille ja kahvilla käyneille sekä tietysti Jussin jättikirppiksen väelle siitä, että saimme tulla Jussin Cafen tiloihin pitämään Pop Up kahvilaa. Kuvia ja tunnelmia löytyy  tapahtumasivulta.

Leivoimme kinkkusarvet (210 kpl) ja kuppikakut (157 kpl) sekä lohimoussekakut (3 kpl) ja sydänkakut browniespohjalla (2 isoa levykakkua, joista yhteensä 48 palaa) pakastimeen ennen tätä viikonloppua. Myyntiin tulleet kakunkoristeet tehtiin edellisellä viikolla ja juustokakut ja naked cake (yhteensä 13 kakkua, joista jokaisesta 8-12 palaa) leivottiin edellisenä päivänä, samoin koristelimme kuppikakut edellisenä päivänä. Kylmäsäilytystilaa ja pakasteita löytyi kolmesta kodista ja viimeisenä yönä oli käytössä myös Jussin kirppiksen iso jääkaappi. Henkilötyöpäiviä teimme noin 8 ennen tapahtumaa ja ravintolapäivänä oli meitä kolme tekijää - yksi hoiti myynnin, yksi kuljetuksen ja kahvinkeiton ja yksi tavaratäydennykset, pakkaamiset ja tuotteiden koristeluakin. Varauduimme 500 annospalaan, kävijöitä oli lopulta 300-400 - moni osti tuotteita kotiinkin.

Pop Up myymälässä oli mahdollisuus tilata Unelmakakut.fi kakunkoristelutarvikkeita ja ostaa valmiita kakkukoristeita. Jaoimme myös esitettä keväällä 2016 Kotkassa pidettävistä kakkukursseista - esite kursseista löytyy tämän blogin yläpalkistakin. Unelmakakut esitteiden vieressä viivähti useakin asiakkaistamme.

Pop Up kahvila onnistui siis yhteistyössä - mieheni toimi pullakuskina ja kahvinkeittäjänä, Noora- tytär hoiti tiedotuksen ja mainostamisen sekä myynnin ja kakunkoristeiden valmistamisen, Stina-tytär leipoi suklaa- ja kinuskikakut ja itse hääräsin leivonnaisten ja kaiken muunkin kanssa. Monet ihanat tuttavat ja vieraat tulivat ostoksille hurjasta lumisateesta ja liukkaasta kelistä huolimatta. Erityisen iloisia olimme siitä, että monet tuttavat vuosienkin takaa tulivat vierailemaan pop up kahvilassamme, samoin ystävät ja työtoverit ja monet tuttavat ja vieraat sen lisäksi - kiitos teille kaikille!

Kirjoitamme Stina Huhtisen kanssa myöhemmin tällä viikolla kahvilan leivonnaisten ohjeita tänne blogiin. Katso Trooppinen juustokakku, PäärynäjuustokakkuLohimoussekakku, vadelmavalkosuklaamuffinit leivoimme ilman valkosuklaata, kerma-tuorejuustokuorrutteella, ... lisää tulossa

Jos et ehtinyt tänne mukaan maistelemaan tai ostamaan kakkuja, niin 21.toukokuuta on uusi ravintolapäivä, jonka suunnitelmista alkoi jo tänään keskustelu tyttärien kanssa.

Kahvilan suunnittelutyö, hankinnat - monet kauppamatkat, leipomiset ja tilaustyöt sujuivat aivan harrastus- ja innostuspohjalta ja pop up kahvilan käyttövoimana oli ilo tehdä asioita yhdessä. Annospalat maksoivat 2-3 €, kirpputori hoiti kahvin myynnin - lopputuloksena saimme kyllä sunnuntain eli ravintolapäivän työlle korvauksen, mutta ne 8 työpäivää ennen tapahtumaa jäivät korvausta vaille. Ravintolapäivän tarkoitus ei olekaan suurten voittojen tavoittelu, eikä sillä mielellä työhön kannata ryhtyäkään. Meille jäi pakastimiin eniten kinkkujuustosarvia, vaikka ne olivat edullisimmalla hinnalla myynnissä. Kuppikakkuja ja niitä sarvia vein työtovereilleni maisteltavaksi seuraavana päivänä. Kotikahviloissa tavallinen kävijämäärä on kuulemma 50-80 henkilöä - tällaisella suositulla, isolla kirpputorilla kävijöiden määrää oli mahdotonta arvioida etukäteen ja joka paikassa myös sää vaikuttaa siihen, miten vilkasta ravintolapäivänä on.

 Ravintolapäivä ei ole tällä hetkellä veronalaista työtä, eikä sitä alle 10 000 euron vuosituloilla lasketa ammattimaiseksi toiminnaksi - ohjeiden mukaan meno- ja tulokirjanpito on syytä tehdä, mikäli sitä kysyttäisiin jälkikäteen. Ravintolapäivän tarkoituksena onkin saattaa ihmisiä yhteen ja lisätä intoa sisäiseen yrittäjyyteen - minäkin voin saada jotain aikaiseksi ja tuottaa iloa ympäristööni. Suurta iloa tuotti meille tekijöille asiakkailtamme saama palaute - päivä oli innostava ja piristävää vaihtelua arkeen.

Erikoista, että ravintolapäivä on suosituin Helsingissä ja Pietarissa - Kotkaa ei ole listan huipulla, eli ravintoloita kyllä mahtuisi useampiakin Kotkaan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja