Siirry pääsisältöön

Trooppinen juustokakku oli tarjolla myös ravintolapäivässä


Kävin tukussa ja ostin Bonnen trooppista sosetta ja mangososetta mielessäni juustokakku ihanien trooppisten hedelmien maulla. Tarkoituksenani oli tehdä koekakku avoimet ravintolat päivän kahvilaa ajatellen - tästä tulikin hyvä ja kaunis - olin tyytyväinen ja maistajat tykkäsivät. Tarjosimme tätä kakkua Jussin kirppikselle kokoamassamme Pop Up kahvilassa 21.2.2016 - kaksinkertainen annos isoon reunavuokaan suoraan kakkupahvin päälle koottuna ja näin koristeltuna:





Trooppinen juustokakku
-ohje pieneen 17 cm:n irtopohjavuokaan, isompaan vuokaan voit tehdä kaksinkertaisena, kuten ohjeen päällä olevissa kuvissa isot kakut on tehty

Pohja:
75 g Tasangon maidoton sitruunapikkuleipä tai vaniljatäytteisiä kaurakeksejä  
25 g margariinia sulatettuna

Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina pohjamassan reunat tasaisiksi kaapimen avulla.




Täyte:
4 liivatetta (käytän 4 grammaisia isoja lehtiä, pieniä liivatteita voisi olla 5)
½ dl limemehua
1,5 dl Bonnen trooppista sosetta
100 g Philadelphia juustoa
100 g appelsiinituorejuustoa
3 dl vispiFloraa tai kermaa
1 dl tomusokeria
1/2 dl sokeria

Kiille
1 liivate (pieniä liivatteita 1 ½)
1 rkl sitruunan mehua
¾ dl appelsiinimehua
3 rkl mangososetta
1 rkl sokeria

Koristeeksi trooppisia kuivattuja hedelmiä, keksinpaloja, marenkeja, sokerimassakoristeita tai helmiä

Täyte. Vaahdota kerma ja lisää sokerit loppuvaiheessa vatkaamista, siirrä se jääkaappiin odottamaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Kuumenna mehut ja liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, lisää sose. Vatkaa tuorejuustot sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää liivatemehuseos. Nostele kermavaahto varovasti tuorejuusto-mehuseoksen joukkoon ja maista vielä maku – tarvittaessa lisää jotain makuaineista. Kaada massa irtopohjavuokaan ja heiluta vähän vuokaa, jotta massa menee tasaisesti vuokaan. Hyydytä kylmässä muutaman tunnin ajan tai pikaisesti saat kakun hyytymään pakasteessa.

Kiille. Liota liivate pehmeäksi kylmässä vedessä. Kuumenna mehut ja sokeri lähes kiehumapisteeseen, höyryäväksi. Liuota liivate seokseen, jäähdytä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt liivate hyytyneen ja kylmän kakun pinnalle, jäähdytä ja koristele.

Kokeilin kakun laitaan myös valkosuklaapitsiä ystäväni idean mukaan - mietimme yhdessä onnistuisikohan pitsimatolla sellaista tekemään - no tuumasta toimeen: sulatin valkosuklaata ja vedin sitä pitsimattoon, kääräisin maton hetkeksi kakun ympärille ja pakastin kakun muutamaksi minuutiksi - kyllähän se silikoonimatto irtosi melko vaivattomasti - lastalla tuin suklaapitsiä vetäessäni mattoa irti. 

Viime vuonna on nettileipurit kovasti suositelleet Kakkutaikurin Tropical-juustokakkua, mutta minä tein nämä yllä olevat trooppiset kakut vähemmillä aineksilla ja erilaisella, itse kootulla ohjeella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja