Siirry pääsisältöön

Trooppinen juustokakku oli tarjolla myös ravintolapäivässä


Kävin tukussa ja ostin Bonnen trooppista sosetta ja mangososetta mielessäni juustokakku ihanien trooppisten hedelmien maulla. Tarkoituksenani oli tehdä koekakku avoimet ravintolat päivän kahvilaa ajatellen - tästä tulikin hyvä ja kaunis - olin tyytyväinen ja maistajat tykkäsivät. Tarjosimme tätä kakkua Jussin kirppikselle kokoamassamme Pop Up kahvilassa 21.2.2016 - kaksinkertainen annos isoon reunavuokaan suoraan kakkupahvin päälle koottuna ja näin koristeltuna:





Trooppinen juustokakku
-ohje pieneen 17 cm:n irtopohjavuokaan, isompaan vuokaan voit tehdä kaksinkertaisena, kuten ohjeen päällä olevissa kuvissa isot kakut on tehty

Pohja:
75 g Tasangon maidoton sitruunapikkuleipä tai vaniljatäytteisiä kaurakeksejä  
25 g margariinia sulatettuna

Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina pohjamassan reunat tasaisiksi kaapimen avulla.




Täyte:
4 liivatetta (käytän 4 grammaisia isoja lehtiä, pieniä liivatteita voisi olla 5)
½ dl limemehua
1,5 dl Bonnen trooppista sosetta
100 g Philadelphia juustoa
100 g appelsiinituorejuustoa
3 dl vispiFloraa tai kermaa
1 dl tomusokeria
1/2 dl sokeria

Kiille
1 liivate (pieniä liivatteita 1 ½)
1 rkl sitruunan mehua
¾ dl appelsiinimehua
3 rkl mangososetta
1 rkl sokeria

Koristeeksi trooppisia kuivattuja hedelmiä, keksinpaloja, marenkeja, sokerimassakoristeita tai helmiä

Täyte. Vaahdota kerma ja lisää sokerit loppuvaiheessa vatkaamista, siirrä se jääkaappiin odottamaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Kuumenna mehut ja liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, lisää sose. Vatkaa tuorejuustot sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää liivatemehuseos. Nostele kermavaahto varovasti tuorejuusto-mehuseoksen joukkoon ja maista vielä maku – tarvittaessa lisää jotain makuaineista. Kaada massa irtopohjavuokaan ja heiluta vähän vuokaa, jotta massa menee tasaisesti vuokaan. Hyydytä kylmässä muutaman tunnin ajan tai pikaisesti saat kakun hyytymään pakasteessa.

Kiille. Liota liivate pehmeäksi kylmässä vedessä. Kuumenna mehut ja sokeri lähes kiehumapisteeseen, höyryäväksi. Liuota liivate seokseen, jäähdytä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt liivate hyytyneen ja kylmän kakun pinnalle, jäähdytä ja koristele.

Kokeilin kakun laitaan myös valkosuklaapitsiä ystäväni idean mukaan - mietimme yhdessä onnistuisikohan pitsimatolla sellaista tekemään - no tuumasta toimeen: sulatin valkosuklaata ja vedin sitä pitsimattoon, kääräisin maton hetkeksi kakun ympärille ja pakastin kakun muutamaksi minuutiksi - kyllähän se silikoonimatto irtosi melko vaivattomasti - lastalla tuin suklaapitsiä vetäessäni mattoa irti. 

Viime vuonna on nettileipurit kovasti suositelleet Kakkutaikurin Tropical-juustokakkua, mutta minä tein nämä yllä olevat trooppiset kakut vähemmillä aineksilla ja erilaisella, itse kootulla ohjeella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...