Nyt täytyy mainostaa blogia blogissa! Tuo hakutoiminto - minun blogissani oikeassa ylänurkassa - on sitten hyvä työväline niin itselleni kuin blogissa vieraileville. Hakusanalla löydät minkä tahansa blogissa olevan ohjeen tai asian yhden klikkauksen takaa. Leipoessani haluan joskus tarkistaa jonkun asian tai etsin ohjetta, niin täällähän ne ohjeet ovat tallessa ja nopeasti löydettävissä. Monta kertaa minulta kysytään jotain ohjetta, niin on helppo vastata, että mene blogiin ja hae sieltä ! - onnistuuhan se haku myös kirjoittamalla selaimeen "paivi leipoo ja kuppikakut" - tänä aamuna olen siis onnellinen netin ihmeellisestä tekniikasta- hih! Ja nyt leipomaan...ohje löytyi.
Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta, 10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20 henkilölle löytyy täältä Pohja 175 g margariinia (150g) 1 3/4 dl sokeria (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria (1 tl) Marenki 5 valkuai...
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: