Lemoncurd-valkosuklaakakkua
on kovasti kehuttu ja vihdoinkin pääsin sitä tekemään - tulikin kolme kerralla!
Ohje
löytyi Monalisan kakut blogista:
Lemoncurd-valkosuklaajuustokakku
vähän
muunneltuna alkuperäisohjeesta (24cm vuoka)
POHJA:
175g kauratäytekeksejä (vanilja)
75 g voita
TÄYTE:
4dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa Philadelphia
150 g vaniljatuorejuustoa
3 valkuaista
150 g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka maitoa
PÄÄLLE LEMONCURD:
3 keltuaista
2,5dl sokeria (puolet hillosokeria)
1 sitruunan raastettu kuori
1,5dl sitruunamehua
50g
pehmeää margariinia tai voita
2 liivatetta
tilkka vettä
Pingota
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit monitoimikoneella, lisää
pehmeä rasva ja sekoita koneella. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan
pohjalle, ei kuitenkaan liian tiiviiksi kerrokseksi vaikeuttaa muuten
leikkausta. Vuoan reunat kannattaa öljytä tai srayata ja tomusokeroida, niin
kakku liukuu irti vuoasta.
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Sulata suklaa
muovikulhossa matalassa lämmössä mikroaaltouunissa ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
Kuumenna maitotilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuusto-suklaan
sekaan. Kääntele/sekoita lopuksi yhteen kermavaahto ja
tuorejuusto-suklaa-liivate ja lopuksi lisää valkuaisvaahto. Kaada vuokaan ja
laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Päälle tuleva lemoncurd keitetään
kattilassa (mielellään teflon tms). Mittaa kattilaan keltuaiset, raaste,
sokerit ja mehu. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa
anna laita pienemmälle ja keitä vielä n. 7min kunnes väri muuttuu hitusen
kirkkaammaksi ja koostumus paksuuntuu. Nosta pois levyltä ja anna hetken
jäähtyä. Siirrä seos vatkauskulhoon. Lisää joukkoon voi ja vatkaa
sähkövatkaimella kunnes seos vaalenee. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen
liivatteet. Vatkaa curdin joukkoon ja kaada kakun päälle. Siirrä takaisin
jääkaappiin jähmettymään. Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: