Siirry pääsisältöön

Tallinnaan! Sokeripitsiä, leivontatarvikkeita ym.

Eilen olikin juhlapäivä, kun alle vuoden vanha blogini ylitti 10 000 klikkausta. Kivaa ja kiitos kaikille teille, jotka ohjeita olette katselleet!

Kommentteja saa laittaa ja blogin internetversiossa tietokoneella löytyy oikeasta sivusta "liity seuraajaksi" näppäin, jolloin saat tietoa päivityksistä google-sivustoon.

Oikealla ylhäällä oleva haku-laatikko hakee nopeasti käyttöösi minkä tahansa ohjeen blogistani - käytän sitä itsekin.

Vaan nytpä innolla odotan huomista leipureiden matkaa Tallinnaan. Matkalle lähtee 8 leipomisesta kiinnostunutta eri-ikäistä naista - paljolti sama Lontoon-matkaaja-ryhmämme, mutta mukana myös uusia matkaajia -ihanaa tutustua!

Laivamatkalla ehdin esitellä ryhmälle Unelmakakut, fi leivontatarvikkeita ja leivontalähettilästoimintaa. Unelmakakulla on myynnissä esim tosi helppokäyttöinen ja kokemukseni mukaan hyvä pitsiaine, jonka käyttöön löytyy tarkat ohjeet toisen leivontalähettilään blogista handmadebyliisa. Pitsiainetta saat tilattua klikkaamalla blogini oikeasa reunassa olevaa Unelmakakut-kuvaketta - ja toimimalla ohjeen mukaan saat alennusta hinnastakin.

Tapaamme matkalla eestiläisiä keittokirjan kirjoittajia, bloggaajia ja kondiittorin. Käymme koulutus- ja leivontatarvikeliikkeissä sekä tukkumyymälöissä ja ostoskeskuksissa. Lauantai-illaksi on varattu ruokailu vanhan kaupungin kellariravintolaan. Kiva viikonloppu siis tiedossa mukavassa seurassa! Kerron matkastamme vielä lisää seuraavissa päivityksissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...