Siirry pääsisältöön

Leivontablogini vuoden vanha - 20 000 lukijaa






Huomasin iloisesti yllättyen, että vuoden vanha blogini on löytänyt yli 20 000 lukijaa. Muistan, kuinka innolla aloitin blogiani kokoamaan vuosi sitten toukokuun lopulla ja jatkoin vielä kesäkuussa mökillä huonojen nettiyhteyksien kautta. Kyselin rohkeasti neuvoja Kärhän Irmalta ja muutamalta muultakin, koska en tiennyt tuolloin blogin perustamisen alkeitakaan. Sain hyviä neuvoja ja sitkeästi etsin tietoa ja lopulta viikossa- parissa sain sivuston toimimaan. Sen jälkeen olen perustanut myös Päivi leipoo facebook sivuston ja Instagram sivun. 

Olen oppinut paljon niin leipomisesta kuin bloggaamisesta, olen saanut uusia ystäviä ja olen päässyt matkustamaan tämän harrastuksen puitteissa. Matkoilla ja kotimaassa olen tutustunut erityisesti eestiläisiin leipureihin ja bloggaajiin, joiden taitoja arvostan ja on kiinnostavaa nähdä vähän erilaista lähestymistapaa leivontaan, mitä Suomessa on.  Olen päässyt monien hyvien kouluttajien kursseille ja minulle on avautunut mahdollisuuksia oppia uutta arvostettujen ja kokeneiden leipureiden opastamana - voin siis olla hyvin tyytyväinen ja iloinen! Leipuriystävistä on syntynyt tukiverkko - saan aina nopeasti neuvoja tarpeen vaatiessa. Vuodessa on tapahtunut siis todella paljon! Kiitos kaikille teille, olette tuoneet paljon iloa elämään!

Voin sanoa rehellisesti, että tämä 14 -vuotiaana alkanut intohimo leipomiseen on jatkunut läpi elämän ja vain vahvistunut. Erityistä iloa tuottaa se, että osa lapsistani on kiinnostunut samasta harrastuksesta ja myös lapsenlapseni ovat innokkaita leipomaan. Aloitinkin blogin ajatuksella tallentaa itselleni ja lapsilleni leivontaohjeita, kun se suunnitelmissani ollut "meidän perheen keittokirja ja rakkaat ohjeet" -projekti ei koskaan toteutunut.  Tuosta suunnitelmasta blogin pitämisen tarkoitus kyllä laajeni! Tarkoitukseni on kokeilla bloggaamista työpaikallakin nuorten kanssa ja työssäni voin muutoinkin jakaa nuorille kokkaajillle tietoja ja taitoja ja kuulen myös, mitä he ovat leiponeet kotonaan. 

Kiitos myös kaikille tekstejäni lukeneille ja ohjeita käyttäneille, kiitos kannustavista kommenteista ja kiitos ravintolapäiviin osallistuneille - on ollut hienoa suunnitella tarjontaa ja leipoa kerralla suuret määrät vähän ehtimisen ja ajoituksen raja-aitoja testaten. Tyttäreni on leiponut kanssani ravintolapäiviin ja ihailen hänen persoonallista otettaan ja osaamistaan, on kiva tehdä ja kehitellä leivonnaisia yhdessä. Muut lapseni ja vävyt ja lapsenlapset ovat jakaneet mainoksia ja maistelleet ja arvioineet tuotoksia. Tärkeä kiitos myös miehelleni, joka aina kannustaa ja rohkaisee ja maistelee työni tuloksia! 

Aloitin keväällä kakkukurssien pitämisen - on ollut mukavaa ja opettavaa kokoontua leipomisesta innostuneiden ihmisten kanssa yhdessä opettelemaan asioita. Kotikeittiööni, jossa kurssit pidän, sopii vain muutama henkilö kerralla, aiheesta ja tilan tarpeesta riippuen. Kaikkea tätä on tarkoitus jatkaa syksyllä ja olen innokas oppimaan itsekin aina vaan parempaan tulokseen pyrkien. 

Kiitokset vielä ja ihanaa, aurinkoista kesää kaikille!

Sain juuri tiedon, että Lakko ja Herba-kakkuni oli eksynyt tv-ohjelman kuvaboksiin - se kakku oli lapsenlapsen toivomuksesta tehty. Näiden brändien suhteen pitäisi olla kovinkin tarkka, mitä saa julkaista, toivon, että tuo kakku oli vain hyvää mainosta pienen pojan ihanteille! Sain myös viestin tarkalta lukijalta, että tuo 20 000 tarkoittaa todella vain sivua klikanneita, ei googleryhmiin kuuluvia seuraajia - ei huolta, kivaa, vaikka samat ihmisetkin useammin lukevat blogia ja hienoa jos ohjeille on käyttöä.

Kommentit

  1. Mitä kautta sulla on 20 000 seuraajaa? Bloggerissa ainaki neljä? Vai tarkotatko sivulla käyneitä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lotta tarkkuudestasi, tuo 20 000 voi todella olla muutaman saman ihmisen klikkauksia ja on todella pieni luku verrattuna suosituimpiin blogeihin - kivaa ja innostavaa kuitenkin seurata blogin käyttöä ja suosituimpien kakkublogien listaa - siellä onkin paljon arvostamieni esikuvien blogeja :) - linkki niihinkin blogini sivussa

    VastaaPoista
  3. Onnittelut, Päivi :) Bloggaaminen on antoisaa ja koukuttavaa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos.. ensiaskeleita sukkasillaan vasta otan verrattuna moneen muuhun... mutta jokainen ne ensiaskeleetkin läpi käy bloggerina :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...