Siirry pääsisältöön

Tallinnassa leivonta- ja käsityökaupoissa

Kävin ystävien kanssa lomaa avaamassa Tallinnassa - olimme sopineet ainakin käsityö- ja leivontaliikkeissä käymisestä. Ohjelmaan sopi tällä kertaa Kanga XLL,  Abrakham fabrics, Gemoss, Suhkrukunst, Kalamajan taiteilijoiden alue, Apelsin, vanha kaupunki ja vähän muutakin.

Löysin Apelsinista tällaisen ihanan kakkuvuoan leveys 16 cm ja korkeus 13 cm, hinta 7.70 e. Apelsin on muuttanut Rocca al Maressa - nyt se on Rocca al Maren kauppakeskuksen yläkerradsa, ravintola-alueen lähellä.

Muutoin mukaani tarttui kakkupahveja noin 30 s kpl, merirosvosynttäreiden tarvikkeita Suhkrukunstista, tyllia, värejä ym.

Kuva Apelsin myymälästä




Suhkrukunst Mustikas keskuksesta



Vanha kaupunki oli laajoilta osin remontissa


Tartaletit Sikupillin ostoskeskuksen kahvilasta

Kommentit

  1. Kuinka pitkä matka on Viking Linen terminaalista leivontatarvikeliikkeisiin? Olen menossa Tallinnaan tänä kesänä ja kiinnostaisi kyseiset putiikit. Kiitos jos jaksat vastata

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hei, tuolla on lisätietoa http://paivileip.blogspot.fi/2016/04/leipojaryhman-matka-tallinnaan-1.html . Seikluskohvik on kävelymatkan päässä Viruhotellista - arvioisin alle 2 km.
    Olisiko Sikupillin Prismaan ja vieressä olevaan Gemoss tukkuun noin 5 km Viking linjan terminaalista. Mustamäelle Suhkrukunstiin on ehkä 10 km ja Rocca al mareen Apelsin liikkeeseen vähän enemmän tai sama matka. Rocca al Mareen kulkee ilmaisbussi puolen tunnin välein, aiemmin se lhti A-terminaaalista eli siitä Viking linjan sataman läheltä ja kulki Viruhotellin kautta Kristiine ostoskeskukseen ja Rocca al mareen, jossa Apelsin. Apelsin on pelkkä välinekauppa, siellä ei ole massoja ja elintarvikkeita.

    Raitsikka 2 ja 4 kulkevat 7 min välein Hobujaamasta eli Viruhotellin ja Coca Cola plazan välistä Sikupillin Prisman ja Gemossin suuntaan, kävelymatkaa jää muutama sata metriä. Lähemmäksi vie bussit

    Bussit 2 ja 15 kulkevat 15 min välein asemalta A. Laikmaa Viruhotellin vierestä
    suuntaan Mõigu
    7 min (4 pysäkkiä) · Pysäkkitunnus: 21209-2
    Sossimägi
    Kävely
    Noin 2 min , 230 m ja olet perillä Prisma Sikupilli
    Tartu maantee 87, 10112 Tallinn, Viro

    VastaaPoista
  4. Upeita kauppoja. Mä en oo ikinä käynyt Tallinnassa.
    Osallistuppas kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  5. Jos vain on mahdollista, kannattaa käydä, Tallinna on kaunis ja historiallinen kaupunki. Itse olen asunutkin siellä perheen kanssa aikoinaan. Kiitos , osallistun mielelläni <3. Tein muuten facebook sivustonkin päivileipoo

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi