Siirry pääsisältöön

Mansikkapullaa

Näin kuvan mansikkapullista ja jo monta päivää on tehnyt mieli leipoa niitä. Tein tavallisen pullataikinan, mutta nesteeksi maidon tilalle laitoin  veden ja vatkattavan vaniljakastikkeen seosta. Pulliin tuli täytteeksi dallastäyte, sitten kohotin,  voitelin ja paistoin pullat. Kun pullat jäähtyivät, laitoin päälle mansikat ja kiilteen. Kun kiille on hyytynyt, voi sen päälle vielä pursottaa tomusokeriraidat.

Dallastäyte

Sekoita käsivatkaimella tai koneella 3 dl kylmää vettä tai maitoa ja 1 dl vaniljakreemijauhetta. Laita jääkaappiin paksunemaan. Levitä kohonneisiin pulliin painettuihin koloihin tai käytä pitkon täytteenä.

Kiille

Keitä 1 dl vettä, lisää 1/2 dl hyytelösokeria. Kiehauta ja jäähdytä, kunnes kiille on kananmunan valkuaisen paksuista. Levitä siveltimellä mansikoiden päälle. Anna hyytyä, mielellään kylmässä.

Tomusokerikuorrutus

1 dl tomusokeria
Noin 1 tl vettä
Sekoita hammastahnan paksuiseksi tahnaksi, laita pussiin, leikkaa pieni lovi kulmaan ja pursota raidoiksi.

Kommentit

  1. Hei,
    Niin miten tuon dallas täyte tehdään?
    Kun tuolla lukee" sekoita 3dl vaniljacremejauhetta ja 1dl vaniljacremejauhetta"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkkaavaisuudesta ja avustasi -korjasin. Painovirheitä tulee liikaa kännykän pienellä näppäimistöllä -en aina malta odottaa koneen ääteen pääsemistä 😃. Lukijan kannalta virheet voivat aiheuttaa paljon harmia, sen olen itsekin reseptejä seuratessani kokenut.

      Poista

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...