Tämä ihana raikas kakku on tehty Kinuskikissan voittoisalla mustikkapiirakkakakku-ohjeella, joka löytyy Kinuskikissa taikoo - kirjasta. Periaate on yksinkertainen: murotaikinapohja, päälle marjoja, riittävästi hillosokeria tai perunajauhoja, ettei marjoista valua nestettä - esim 500 g pakastemustikoita vaati kyllä desin verran perunajauhoa ja enemmänkin olisi voinut olla, jotta mustikat hyytyisivät. Murotaikinapohjan päälle marjat, paistetaan piiras irtopohjavuoasaa ja jäähdytetään. Vuo'an reunat irroitetaan ja puhdistetaan ja laitetaan takaisin ja päälle tulee kerma-tuorejuustoseos, joka hyydytetään liivatteella. Mustikan makuun sopii erittäin hyvin myös vatkattava vaniljakastike kerman sijaan - siihen voi yhdistää tuorejuustoa, vaniljasokeria, tavallista sokeria, vähän sitruunan mehua ja yksi ja puoli pientä liivatetta kermadesiä kohden. Vaniljan ja mustikan liitto on hieno - Kinuski liitti siihen vielä kardemumman sävyä.
Teksti on päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025. Alkuperäinen teksti on vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla. Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen. 1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl. Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: