Siirry pääsisältöön

Vuohenjuusto-tomaattibriossit


 Iltapalaksi syntyi tänään ihania briosseja, joihin täytteeksi käy niin vuohenjuusto kuin fetajuusto aurinkokuivattujen tomaattien ja yrttien kera. Täytteen pohjalla vielä mustapippurituorejuustoa ja koristeena salaattisiemensekoitusta.
Vuohenjuusto-tomaattibriossit noin 24 kpl3 dl lämmintä vettä 1/2 palaa hiivaa1/4 dl vaaleaa siirappia1/2 dl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä1/4 tl suolaanoin 15 dl sämpyläjauhoja
Täytteeseen100 g pippuri- tai yrttituorejuustoa100 g vuohenjuustoa tai fetaa 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottunatuoreita yrttejä silputtuna esim. oreganoa ja basilikaa tai 1/2 tl provencen yrttimausteseosta
Kananmuna voiteluun ja siemeniä tai hiutaleita koristeluun
Lämmitä vesi mikrossa, lisää hiiva, siirappi, suola, öljy ja sämpyläjauhoja niin, että saat pehmeän, mutta kulhon reunoista irtoavan taikinan. Anna taikina kohota noin 1/2 - 1 tunti lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle täytteet ja huiskauta yrttejä viimeksi päälle. Rullaa levy ja paloittele noin 2-3 cm paksuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leikkuupinta ylöspäin pullavuokiin kohoamaan ja paina vielä pinta tasaiseksi ennen kohotusta. Kohota oikein hyvin, esimerkiksi kaksi tuntia - paikan lämpimyydestä riippuen. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan siemeniä. Paista 200 asteessa, kunnes briossit ovat vaaleanruskeat pinnaltaan.  



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi