Siirry pääsisältöön

Porkkanakuppikakut


En ole pitkään aikaan tehnyt porkkanakakkua ja päätin nyt kokeilla uutta ohjetta Raisiolta. Tällä ohjeella voi tehdä porkkanakakun kakkuvuokaan tai muffinivuokiin. Ja todella hyväksi osoittautui pohjan ohje. 

Päällisen teen tavallisesti appelsiini - tai vaniljatuorejuustosta sekoittamalla joukkoon tomusokeria. Näihin porkkanamuffineihin tein päällisen eri tavalla ja tosi maukkaat Halloween-muffinit sainkin.







Porkkanakuppikakut


300 g ohueksi raasteeksi raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä tai nestemäistä margariinia

Täyte

100 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 1/2 dl vispikermaa
2 tl Sallisen vaniljakreemijauhetta

Laita muffinivuoat muffinipellille tai uunipellin päälle 2  vuokaa päällekkäin - yksi paperivuoka leviää uunissa, muoto säilyy paremmin, kun on 2 päällekkäin. 
Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sekoita taikinaa varten porkkanaraaste, vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe  ja mausteet. 
Sekoita eri kulhossa tai vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri. Minä vaahdotin ne, koska ilman vatkaaminen taikinan joukkoon kuohkeuttaa sitä.  Lisää varovasti nostellen munasokerivaahtoon jauhoseos ja rasva vuorotellen.  Kaada taikina vuokiin tai pursota se vuokiin muovipussista, jonka kulma on leikattu auki. yleensä jätetään 1/2 vuoasta tyhjäksi kohoamisvaraksi, mutta tämä taikina ei paljon kohonnut uunissa, joten lähes täyteen voi vuoat laittaa.

Kuorrutus

Vaahdota kerma, tomusokeri ja tuorejuusto samassa kulhossa sähkövatkaimella. lisää vaniljakreemijauhe, joka hyydyttää massaa. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, vaniljasokerilla tai sitruunan mehulla.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja

Kirsikkahillo

Hilloa voit tehdä kirsikoista, mustaherukasta, karviaisista ( Köyhän miehen lakkahillo  on hyvää esim paahtoleivän päällä) ym. Kirsikkahillo ja puhdas karviaishillo sopivat pannukakkujen, lettujen ja vohveleiden seuraksi sekä esim. Briejuuston tarjoilun kumppaniksi. Happamet, kirpeät hillot sopivat yhteen kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kera tarjoilussa. Kirpakoitakin hilloja voidaan hyvin käyttää leivonnassa, niin piiraisiin kuin moussen raaka-aineena tai pikkuleipien täytteenä. Sokerin määrä kannattaa maistaa hillon keittämisen loppuvaiheessa, tavallista sokeria tai sitruunanmehua tai sitruunahappoa voi lisätä hilloon oman maun mukaan (happamia aineita esim teelusikka kerrallaan) ennen purkittamista. Monissa ohjeissa lisätään esim. kirsikkahilloon kanelia tai vaniljasokeria tai alkoholi - minusta marjan maut ovat parhaimmillaan sellaisenaan sokerin kera, ilman lisämakuja.  Kivien poisto kirsikoista Jos kirsikoita on paljon, voi niiden puhdistaminen olla näännyttävä työ. Kirsi