Siirry pääsisältöön

Porkkanakuppikakut


En ole pitkään aikaan tehnyt porkkanakakkua ja päätin nyt kokeilla uutta ohjetta Raisiolta. Tällä ohjeella voi tehdä porkkanakakun kakkuvuokaan tai muffinivuokiin. Ja todella hyväksi osoittautui pohjan ohje. 

Päällisen teen tavallisesti appelsiini - tai vaniljatuorejuustosta sekoittamalla joukkoon tomusokeria. Näihin porkkanamuffineihin tein päällisen eri tavalla ja tosi maukkaat Halloween-muffinit sainkin.







Porkkanakuppikakut


300 g ohueksi raasteeksi raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl mantelirouhetta
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä tai nestemäistä margariinia

Täyte

100 g appelsiinituorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 1/2 dl vispikermaa
2 tl Sallisen vaniljakreemijauhetta

Laita muffinivuoat muffinipellille tai uunipellin päälle 2  vuokaa päällekkäin - yksi paperivuoka leviää uunissa, muoto säilyy paremmin, kun on 2 päällekkäin. 
Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sekoita taikinaa varten porkkanaraaste, vehnäjauhot, mantelirouhe, leivinjauhe  ja mausteet. 
Sekoita eri kulhossa tai vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri. Minä vaahdotin ne, koska ilman vatkaaminen taikinan joukkoon kuohkeuttaa sitä.  Lisää varovasti nostellen munasokerivaahtoon jauhoseos ja rasva vuorotellen.  Kaada taikina vuokiin tai pursota se vuokiin muovipussista, jonka kulma on leikattu auki. yleensä jätetään 1/2 vuoasta tyhjäksi kohoamisvaraksi, mutta tämä taikina ei paljon kohonnut uunissa, joten lähes täyteen voi vuoat laittaa.

Kuorrutus

Vaahdota kerma, tomusokeri ja tuorejuusto samassa kulhossa sähkövatkaimella. lisää vaniljakreemijauhe, joka hyydyttää massaa. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla, vaniljasokerilla tai sitruunan mehulla.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...