Siirry pääsisältöön

Runebergin tortut



Leivoin Runebergin tortut tällä kertaa Dansukkerin ohjeella - sokerin korvasin ruokokidesokerilla piparinmurut korppujauhoilla. Täytteenä kermaa, tuorejuustoa, vaniljakreemijauhetta ja manteliaromia, sokeria ja van.sokeria.

Runebergin tortut 6 kpl


150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
1 tl  Vaniljasokeria
2 munaa
1 dl korppujauhoja tai piparkakun muruja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
manteliaromia yksi pieni pisara

Täytteeksi 

1/2 dl Flora vispiä
50 g tuorejuustoa
pisara manteliaromia
1 tl vaniljakreemijauhetta
 sokeria, vaniljasokeria maun mukaan


Pinnalle

noin 1/2 dl vadelmamarmeladia
n. 1dl Dansukker Tomusokeria
pieni tilkka vettä ja elintarvikeväriä aivan vähän

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten. Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi manteliaromi käännellen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttu- tai savariinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.

Käännä vuoat ympäri uunista otettaessa ja paina, niin saat leivonnaisen pohjan tasaiseksi. Nosta vuoat pois hieman jäähtyneistä tortuista.  Käännä tortut oikein päin. 

Koverra keskelle muffiniporalla kolo, johon laitat kerma-juustotäytettä pursotinpussista. 

Vaahdota kerma ja lisää lopussa tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe ja manteliaromi ja sokerit. tarkista maku. Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pussin suu auki.

Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille hammastahnan paksuista tomusokeri-vesiseosta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja