Runebergin tortut 6 kpl
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl ruokokidesokeria
1 tl Vaniljasokeria
2 munaa
1 dl korppujauhoja tai piparkakun muruja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
manteliaromia yksi pieni pisara
Täytteeksi
1/2 dl Flora vispiä50 g tuorejuustoa
pisara manteliaromia
1 tl vaniljakreemijauhetta
sokeria, vaniljasokeria maun mukaan
Pinnalle
noin 1/2 dl vadelmamarmeladian. 1dl Dansukker Tomusokeria
pieni tilkka vettä ja elintarvikeväriä aivan vähän
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten. Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä lopuksi manteliaromi käännellen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille. Jaa taikina voideltuihin runebergintorttu- tai savariinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Käännä vuoat ympäri uunista otettaessa ja paina, niin saat leivonnaisen pohjan tasaiseksi. Nosta vuoat pois hieman jäähtyneistä tortuista. Käännä tortut oikein päin.
Koverra keskelle muffiniporalla kolo, johon laitat kerma-juustotäytettä pursotinpussista.
Vaahdota kerma ja lisää lopussa tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe ja manteliaromi ja sokerit. tarkista maku. Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa pussin suu auki.
Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille hammastahnan paksuista tomusokeri-vesiseosta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: