Siirry pääsisältöön

Kookos-raparperi torttu



Nyt on aika tyhjentää pakastinta viime kesän raparpereista. Tämä torttu on mitä makoisin, ohjeen olen saanut ystävältäni Kirsiltä -  kiitos <3 !. Tämä on yksi perheemme luotto-ohje ja ihmettelin tänään, kun reseptiä etsiessäni en blogistani sitä vielä löytänyt. Korjataanpa asia - myöhemmin paljastui, että onhan se blogissa vähän eri nimellä ja peltileivonnaisena. Tässä suureen piirasvuokaan ohje, minä tein 24 senttiseen vuokaan paksun kakun - tämän voisi paistaa uunipellilläkin, tulisi ohuempi pohja, hyvää niinkin.  Paksun tortun paistamiseen kului aikaa lähes tunti, paistoin ensin 175 asteessa, sitten 150 asteessa ja lopuksi, kun pinta alkoi tummua, suojasin pinnan leivinpaperilla. Ohut torttu kypsyy 20 minuutissa. Suosittelen piirasvuokaan puolikas annosta alla olevasta ohjeesta.

 Taidanpa tänään herkutella raparperitortulla ja Aino sitruuna-marenkijäätelöllä!



Kookos-raparperitorttu

Uunipellillinen tai suureen korkeaan piirasvuokaan. Tee tavalliseen piirasvuokaan puoli annosta

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2  1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai appelsiinitäysmehua


Pinnalle ensin mikrossa pehmitettyjä raparperinpaloja 5-7 dl, niiden päälle seos, jossa on

100 g margariinia sulatettuna
1 dl sokeria
4 dl kookoshiutaleita
2 munaa
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi puulastalla sekoittaen - sekoita tässä vaiheessa mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.

Lisää päälle pehmeät raparperinpalat (valuta nestettä pois ensin, voit myös lisätä 2 tl perunajauhoa, jos raparperit ovat uusia mehukkaita ja sekaan sopii myös ruokalusikallinen fariinisokeria) ja levitä sitten tasaisesti kookoshiutaleseos tortun pintaan. Paista 175 asteessa, ja lopuksi pienemmässä lämpötilassa, kunnes torttu on kauniin vaalean ruskea pinnalta ja tikulla kokeillen taikinaa ei tartu keskeltäkään tikkuun. Paista riittävän jsuan, että pohja on kypsä ja kuiva-tarvittaessa pidä alalämmöllä. 

Voit tarjota tämän leivonnaisen jäätelön tai vaniljakastikkeen tai fariinisokerilla ja vanilliinilla maustetun kermavaahdon kera, mutta se on herkullista sellaisenaankin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...