Siirry pääsisältöön

Gluteenittomat kuppikakut pääsiäiseksi

Pääsiäisen gluteenittomat  kuppikakut maistuvat kardemummalta ja sitruunalta. Kuppikakkujen gluteeniton pohjan ohje löytyi liian Liian hyvää blogista, vähän sitä taas muuntelin. Blogin kirjoittaja kehui valmiita muffineja meheväksi herkuksi, jota eri versioilla on tehty usein. siispä kokeilin ja kyllä olivatkin hyvän makuisia. Sitruunainen kuorrute sopi hyvin kardemumman maun kanssa yhteen.





 KARDEMUMMAKUPPIKAKUT
12 kpl isoja muffinsseja

Muffinssitaikina:

150 g pehmeää margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1 1/2 dl kermaa
175 g Philadelphia tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
1/2 - 1 rkl vaniljakreemijauhetta 
1 rkl lemoncurdia
keltaista pastaväriä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet . Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikinaan  muodostu sitkoa.

Asettele 12 paperista amerikanmuffinivuokaa tai pienempiä vuokia useampi  muffinssipellin koloihin. Jaa taikina kahta lusikkaa apuna käyttäen tasan muffinssivuokiin. Taikina siliää vuokiin itsestään uunissa. Paista 175 asteessa, kokeile kypsyys tikulla.

Pinnalle: Vaahdota kerma ja tuorejuustoa yhtä aikaa, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokerit, väri ja vaniljakreemijauhe. Pursota täyte jäähtyneiden muffinien päälle 6-sakaraisella tähtityllalla. Kaunis ruusu syntyy Wiltonin 1 M tai Städterin 14 mm tyllalla. Laitoin koristeeksi sokerimassalehtiä ja koristehelmiä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...