Siirry pääsisältöön

Cake International 2017 Lontoo





























Jos haluat katsoa vain kakkumessujen kakkuvideon, löydät sen täältä tai tämän blogitekstin loppuosasta.


Pääsin toiseen kertaan tutustumaan Cake international näyttelyyn, jonka yhteydessä taitavat leipurit kilpailevat kakuillaan eri sarjoissa. Tapahtumaan liittyy koulutustilaisuuksia ja paikan päällä on paljon leipureita innostavia myyntikojuja sekä työnäytöksiä. Ensimmäisen kerran olin pari vuotta sitten Birminghamissa 7 leipurin kanssa -tapasimme ensimmäistä kertaa tuolla matkalla – toki netissä oli jo tutustuttu ja sovittu matkajärjestelyistä – meistä tulikin sitten ystäviä ja olemme jatkuvasti yhteyksissä toisiimme.  Tänä vuonna matkustin mieheni kanssa Lontooseen.

Huomasin ensimmäisen matkani jälkeen, että näitä kakkumessuja onkin useamman kerran vuodessa. Ystäväni kertoi käyvänsä marraskuussa Lontoossa sekä kakkumessuilla että käsityömessuilla - ne on sijoitettu ajallisesti lähes peräkkäin niin, että on helppo yhdistää ne samalle matkalle. 2016 käsityömessut olivat Alexandra Palacessa. 

Edellisellä matkallani pääsy Birminghamiin kakkumessuille vaati junalla kulkemista, niinpä kiinnostuin Lontoossa sijaitsevasta Alexandra Palacesta ja huomasinkin, että siellä on Cake International messut huhtikuun 22.-24.4.2017. Mieheni lupautui matkaseuraksi ja alun perin oli tarkoitus, että hän tutustuisi jalkapalloon yhdessä lapsenlapsemme kanssa, mutta se suunnitelma ei toteutunut, joten seikkailimme kaksin Lontoossa pidennetyn viikonlopun. Sujuvasti mies hävisi kahviloihin tai kirjaa lukemaan silloin, kun minä kiersin leivontakaupoissa. 

Itse asiassa edellisen matkani ystävät matkasivat myös Cake International näyttelyyn ja mukaan tuli uusia innokkaita matkaajia – yksi ryhmä kävi maaliskuussa Birminghamissa ja Erja, Irma ja Kirsi olivat samaan aikaan Lontoon messuilla -tapasinkin heidät niin kakkumessuilla kuin Gamden market torilla. Mihinkähän seuraava leipureiden seikkailu viekään!…tein jo matkaehdotuksia, mutta matkakassaa pitäisi ensin koota 😁😁

Siellähän ne jo maamerkit näkyvät!




Piccadilly metrolinja vie lentokentältä lähtien moneen kiinnostavaan paikkaan




Heatrohrowin lentokentältä on noin tunnin metroyhteys sinisellä Piccadilly-metrolinjalla kaupunkiin. Yövyimme lähellä Russells Square asemaa, joten matkat joka suuntaan oli helppo kulkea. Edellisen kerran olimme Paddingtonin rautatieaseman lähellä. Viimeisenä päivänä on helppo jättää matkalaukut rautatieasemalle, mutta kallista se on, joten kannattaa ennemmin maksaa hotellin säilytyksestä -enpä ole ennen törmännyt sellaiseen, että laukkujen säilytys hotellissa maksaisi, mutta 5 puntaa laukulta meni -rautatieaseman säilytys olisi ollut yli kaksi kertaa kalliimpaa. Edullisen hotellin yöpymiseen ei kuulunut aamiaista, joten englantilaiset aamiaiset kahviloissa tulivat tutuiksi.  Ja näiltä edullisilta "hotelli"-majoituksilta ei sitten Lontoossa kannata paljon odottaa – parasta katsella etukäteen, millaisia kommentteja ihmiset ovat jättäneet. Joka tapauksessa majoitus Lontoossa on kallista.






Huhtikuussa oli jo melko lämmintä, hedelmien myyntikoju kadulla ja jätehuollon toimintapakin näkyy kuvasta.


Perjantaiaamuna matkustimme Queenslandin taajamassa olevaan Sugar Shackin kauppaan – ystäväni sanoivat että se kannattaa. Metroasemalta kävelimme ulostulosta katsoen oikealle, pienen sillan alta. Sugar Shack on Morrison-kauppaliikkeen takana olevassa hallissa, jonne pääsee oikaisemaan Morrisonin parkkialueen vasenta reunaa seuraten. Liikkeessä oli paljon valikoimaa, erittäin edullisena en sitä pitänyt, mutta tein löytöjäkin ja kassit täynnä sieltä poistuimme. Jatkoimme matkaa palaten Metron harmaalla linjalla Lontoon keskustaan, Oxford Streetille Primark nimiseen kauppaan. Ostimme vaatteita niin itsellemme kuin lapsenlapsillekin ja sitten olikin aika viedä tavarat hotelliin ja lähteä katsomaan nähtävyyksiä. 







Kävimme Leicester Squarella, jossa mm. Isaac Newton on 1600-1700 –luvuilla asunut. Nykyään aukiolla on elokuvateattereita ja teatterilippuja huokeaan hintaan myyvä kioski. 

Kävimme myös Piccadilly Circuksessa, jonka Eros patsas on yksi Lontoon tunnuskuva. 












Poikkesimme Trafalgar Squarella, jossa valmisteltiin jotain festivaalitapahtumaa – alue oli aidoin ympäröity ja täynnä telttoja. Tässä aukiolla oli ennen kuninkaalliset hevostallit ja patsaana siellä kurkistelee amiraali Nelson, joka kukisti napoleonin meritaistelussa. Seuraavana sunnuntaina oli alkamassa Lontoon maraton ja näimme Trafagar Squarella juoksijoita verryttelemässä. Seuraavaksi näin kaukaa Big Ben kellon ja sinnehän minun oli käveltävä lähelle – sehän on yksi lontoon tunnusmerkeistä, jonka muista jo koulukirjoista.







 Tuona iltana olimme kävelemässä ja syömässä Chinatownissa Sohon lähellä. Ilta ehtikin jo tulla pimeäksi, mutta hienosti valaistuja nämä nähtävyydet olivat iltaisinkin.



Kermapursotuksia

Ruokana kiinalaisella alueella tietysti Pekingin ankkaa



                                    

 Lauantaiaamun aloitimme Govent Gardenissa, joka on taiteilijoiden aluetta. Covent Gardenin alueella on upea Royal Opera House rakennus. 




                                         






 Maistelimme yhdessä Covent Gardenin kahviloista teeleipiä, englantilaista aamupalaa ja croissantteja. Kahvikupit olivat Lontoon kahviloissa pikemmin isoja kulhoja kuin kuppeja ja tee oli tietysti hyvää.  Brittiläistä aamiaista näimme ja maistoimme monenlaista, tyypillisin varmaan tämä kinkku, makkara, muna ja säilykepapuannos paahtoleipien kera. 



Tässä toinen vastaava- munakas pekonin ja paistettujen tomaattien ja paahtoleipien kera.

  Teeleivät hillon ja kermavaahdon tapaisen tahnan kanssa maistuivat tosi hyviltä  -kuvista puuttuu tuoremehu, joka kuului aamiaisiin.


 Ranskalaista vaikutetta on tässä täytetty croissantti ja tee aamupalassa. Täytetyt bagelssit  eli vesirinkilät olivat myös suosittuja. Brittiläistä aamupalaa tarjottiin kokonaishinnalla noin 10 euroa/henkilö, mutta tavallisesti oli myös mahdollisuus valita ja koota aamupala itse.



Ja vielä "brittiläinen muffini" 




Aikomuksemme oli käydä kello viiden teellä. Mutta siihen ei nyt aikaa löytynyt ja hintakin oli 25 puntaa eli noin 30 euroa yhdeltä hienoissa kahviloissa, niin ei se niin surettanut, vaikka jäikin väliin. Edellisestä matkastani tiedän, että se on hieno kokemus! Silloin yhdistimme kaupunkikierroksen kaksikerrosbussilla ja kello viiden teen, joka siis tarjoiltiin bussin yläkerrassa.






Lauantaina matkustimme Piccadilly metrolinjalla Woodselkin asemalle, josta ulos päästyä suoraan tien yli suojatietä mennessä  odottikin ilmaisbussi, joka vei Alexandra Palacelle. Tuo suuri halli sijaitsee suuren puistoalueen keskellä. Kävelymatka metroasemalta olisi vain 20 minuuttia ja oikaisee bussin reittiin verrattuna, mutta kohde on suuren kukkulan päällä, joten matka on ylämäkeä ja kiva oli katsella maisemia bussimatkalla!




Kakkumessuille olin tilannut etukäteen netistä liput, samoin Renshawin hahmokurssille, jossa teimme 45 minuutin kiireessä neuloskuvioidun pupun sokerimassasta. Liput sekä messuille että kurssille ovat edullisia, noin 10 euroa henkilöltä. Liput tulivat kotiin sekä sähköpostilla että postitse etukäteen. Messuilla on paljon työnäytöksiä ja oppii uutta sellaisistakin asioista, jotka luulee osaavansa - työtapoja kun   on monia samaan asiaan. Seurasin esim. vähän aikaa esitystä, jossa neuvottiin niin muodikkaan voikreemikukkakakun valmistamista. Kukiua pursotettiin sekä kakun päälle että kukkanaulaan - juuri ennen pääsiäistä pidin itse kurssin tästä, mutta messuilla olikin tosi taitavat  tekijät opettajina – luotan siihen, että harjoittelu pätevöittää!!







Tuolle pupujussikurssille osallistuminen oli tosi mukavaa monestakin syystä – jouduin testaamaan niin suullisen kielen ymmärtämistä kuin työnopeutta. En luota riittävästi englannin taitooni, mutta huonollakin englannilla olen kyllä selviytynyt niin matkoista kuin ammattialan kansainvälisistä konferensseista ja mieheni hoputti ja huuteli vielä ohjeita minulle opetustilan vierestä kuvaamisen lisäksi. Opettaja Emma Jaynea kehuttiin kovasti järjestäjien puolesta. Syntyihän se bunny ja työvaiheet tulivat selkeiksi! Oma huvinsa oli sitten se, kun bunny piti saada ehjänä säilymään niin hotellin tavarasäilytyksessä kuin metroissa ja lentokoneessakin- vaatihan se selittelyä ja hätävarjelua.




Kuvat puhukoon puolestaan kakkunäyttelyn suhteen. Aikaa meillä kului messualueella noin kuusi tuntia nopeasti kulkien! -ja tuo kurssi, 45 min. sisältyi siihen.  Lontoon kakkumessut ovat innostavia ja opettavia, suosittelen lämpimästi osallistumista!




Sunnuntaina ennen kotiin lähtöä kävimme vielä Gamden marketilla – suurella hippityylisella torilla. Sunnuntaisin sinne oli luvattukin tungosta ja niinhän kävi, että metroasema ruuhkautui ja  suljettiin puolen päivän jälkeen palaavilta toriasiakkailta. Kulku järjestettiin niin, että laaja torialue piti kävellä läpi, ja  sen takana oli toinen metroasema, jonka kautta pääsi paluumatkalle Lontoon keskustaan. Tuotahan emme tienneet ja siinä sitten kuljettiin sitä suurta toria edes ja takas ehtiäksemme lentokoneeseen. Vaan löytyi tuolta torilta ihania konditorioitakin ja etnisten katuruokapaikkojen määrä oli suuri – valinnan varaa paljon, jotain maistelimmekin.  Ei tuo tori kuitenkaan suurimpia eurooppalaisia toreja tai aikoinaan Pietarissa tai Riikassa olevia toreja vastannut kooltaan, eikä siellä leipurille mitään erityistä ollut tarjolla.

























Ja ne maitopurkit <3

Ja mitä maksoi, messuliput tilasin etukäteen, muistaakseni 12 €/henk. Renshaw koulutus kympin verran ja lentomatkat ja halpa hotelli kahdelta noin 500 €. Metroihin ja muuhun liikenteeseen alle 40 €/ henk ja ruokailut ja ihanat shoppailut päälle sen.





Kommentit

Viime vuonna suosituimmat

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...

Maisemakahvilan raparperipiirakka ja sen muunnoksia

Kaikki leipoo kesän alussa .. maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Niinpä sitten minunkin piti aloittaa ja teinkin kerralla kaksi uunipeltiä. Olen pitänyt parhaana raparperiohjeena vastaavaa Valion ohjetta ilman rahkakerrosta (=Kesähuuma-piiras) - mutta tämä Maisemakahvilan piirakka on toinen herkullinen vanha ohje, joka nyt on saanut uuden nimen. Muistelen lukeneeni, että nimi johtuukin siitä, että tietyssä kahvilassa aina tätä piirakkaa leivottiin. Tämä on helposti muunnettava ohje, johon voi käyttää ylimääräisiä hapanmaitotuotteita, vaikka päiväyskin olisi vanhentunut, kunhan ne aistinvaraisesti ovat syötäviä. Vähänkin homeisia tuotteita ei koskaan saa syödä, koska näkyvä home levittää näkymätöntä myrkyllistä ainetta ruoka-aineisiin.  No tulipa ikävä juttu, mutta silti tärkeä esille.  Tähän piiraaseen voi käyttää paitsi raparperia, niin myös omenoita ja marjoja.  Maisemakahvilan raparperipiirakka: muruseos: 8 dl vehnäjauhoja 3 dl sokeria 2 tl leivinjau...

Makea juuri, Pullataikina hapanjuurella

Päivitetty 9-2024 Taikinajuuret Juuria voisi jääkaapissa olla vain yksi, se käy kaikkeen leivontaan. Ruisjuurta vehnällä ruokkimalla voit tehdä vaalea hapanjuurileipää ja hapanjuurta rukiilla ruokkimalla saat sen käännettyä ruisleivän juureksi. Mutta... minulla on aarteenani arvokkaana oma, erikseen pidetty, alunpitäen Kainuusta oleva, työtoveriltani saamani ruisjuuri , jolla olen useita kymmeniä vuosia leiponut - ei siinä ehkä enää alkuperäisestä juuresta ole    bakteerikantaa monien ruokintojen jälkeen, mutta uskottelen niin :) itselleni. Ruisjuurtani varjelen huolella muovirasiassa jääkaapissa. Astian reunat on oltavat puhtaat ja ruisjuuren päällä pidän joko ruisjauhoja tai joskus karkeaa suolaa. ( parempi olisi lasipurkki)  Vaalean hapanjuuren  tahdon pitää erillään, ajoittain leivon enemmän, joskus taas on kuukausiakin välissä, etten käytä sitä - siksi se on jääkaapissa. Jos leipoo usein ja ruokkii juurta päivittäin, juuri voi olla huoneen lämmössäkin. Jos leip...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja kakkuvuoka joko sprayataan vuokaspraylla tai vuorataan leivinpaperilla - nykyään teen usein niin, koska se on niin helppo...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...

Kevennetty italialainen marenkivoikreemi

Olen ennenkin vähentänyt italialaisen marenkivoikreemin sokerin ja rasvan määrää, mutta nyt vähensin suhteessa vielä enemmän ja olin hyvin tyytyväinen tulokseen!!!  Jokainen ymmärtää, miksi sokerin määrää on hyvä vähentää :)  Eläinrasvojen käyttöä yritän pitää vähäisenä, suosin pehmeitä kasvirasvoja - siksi valitsen leivontaan laktoosittoman ja maidottoman Sunnuntai margariinin, se on minulle terveys- ja makuasia.  Sunnuntaissa on 80% rasvaa.  Tähän ohjeeseen sopii hyvin myös voi - voin ystäville - sen ominaisuudet sekä vatkatessa että kreemiä levitettäessä ovat erilaiset kuin margariinikreemin, mutta molempien kanssa onnistuu. Voi tuo  kestävyyttä ja kovuutta kreemiin, mutta myös halkeilee kosteuden tai alustan liikuttelun vuoksi pinnalla. Voi on 100 % eläinrasvaa.  Margariinia ja voita voi myös yhdistää kreemi ssä, tosin se aiheuttaa helposti läikikkyyttä pintaan pintaan.  Kreemin kovuus (rasvan määrä ja laatu) vs. keveys täytyy harkita kakkua suunni...

Makusiirapit voit helposti tehdä itse

Käytän nykyään lähes kaikessa leivontamaustamisessa makusiirappeja, sen lisäksi marjajauheita - niissä on luonnollinen maku. Esanssit ja makusokerit ovat pitkään olleet käyttämättöminä hyllyssä, poistoa pitäisi tehdä. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi keitellä makusiirapit itse ja viime vuonna jo kokeilin raparperi-mansikkasiirappia, joka osoittautuikin aivan ihanan raikkaaksi. Laimensin sitä vedellä kakkujen kostuttamiseen ja käytin mansikkamousseissa ja mansikkakreemeissä raikkaana lisänä. Makusiirappeja käytetään myös juomien ja jälkiruokien maustamisessa - kun lisäät makusokeria kivennäisveteen saat joko makukivennäisvettä tai "limsaa" - sokerisen lisän määrästä riippuen.Ostamani makusiirapit ovat Monin merkkisiä, eikä niitä saa kuin erikoisliikkeistä, joten mukavaa olisi, jos siirappeja voisi keittää itse. Kylmässä jääkaapissa makusokerit säilyivät hyvin talven yli, joten mikäpä on tehdessä:) .   Tänään sitten säilöin kesän makuja talvea varten, tein hilloja ja sii...

Puolukkamoussekakku ja juustokakun pohja vaihtoehtoja 6 kpl

Puolukka on niin ehdottomasti jouluun sopiva maku, punainen, pikkaisen kirpakka, samalla hapan ja makea leivonnaisissa, AH! Tykkään! Tein puolukkahyytelökakkuun kaurapohjan joka on kovahko. Rapean pohjan saa tehtyä myös ruishiutaleista, tai kakkuun sopii browniepohja tai keksipohja. 1. Kaurapohja juustokakkuun 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl isoja kaurahiutaleita 1/2 tl leivinjauhetta pieni! ripaus suolaa 1 tl vanilliinisokeria 1 dl sokeria 30 g margariinia sulatettuna 1/2 kananmuna Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kosteat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikinaan tule sitkoa. Taikinan pitäisi olla puuron paksuinen. Lisäämällä hiutaleita saat pohjasta kovemman.  Srayaa tai voitele suorakaiteen muotoisen vuoan reunat, laita se leivinpaperin päälle pellille ja vedä kaapimella tai taputtele jauhojen avulla  taikina  siihen. Paista 175 asteessa vaalean ruskeaksi, noin 15 minuuttia 2. Ruishiutalepo...