Siirry pääsisältöön

Daim punaherukka vadelma moussekakku


Näissä moussekakuissa maistuu dajm ja kinuski ja vadelma ja punaherukka. Ihana makuyhdistelmä! Minulla oli jääkaapissa tuorejuustoa ja päätin tehdä moussekakut pakastimeen, mutta onneksi näille löytyikin heti ottajia, joten ei tarvinnut pakastinta täyttää. Osan tuorejuustoista voi pakastaa, mutta käyttämäni Philadelphia ei kestä sellaisenaan pakastamista, mousseksi jalostettuna sen voi hyvin pakastaa maun kärsimättä. 



Daim-kinuski ja vadelma-punaherukkamousset moussekakussa 


Pohjan halkaisija 21 cm , kakun korkeus 6.5 cm, riittää 16 henkilölle

Minä käytin pohjana voisuklaakakkupohjaa (Jos teet neljäsosan linkin reseptistä, saat kakkupohjan, jonka voi leikatakahdeksi kiekoksi, tässä kakussa vain toinen tarpeen) mutta pohjan voi tehdä dominokekseistä tai kaurakekseistäkin.



Kakkupohja

150 g Domino-keksejä tai kaurakeksejä
60 g margariinia sulatettuna
Voit lisätä Dajm-paloja pohjaan

Sekoita monitoimikoneessa keksit ja sulatettu margariini, lisää lopuksi Daim-paloja. jos haluat, ei välttämätön. Voitele öljyllä irtopohjavuoan reuna ja sirottele tomusokeria vähän öljyn päälle. Aseta irtopohjavuoan reuna tai reunavuoka kakkupahvin päälle ja taputtele pohjamuru tasaiseksi. Minä jätin pohjan pari senttiä pienemmäksi kuin kakkuvuoka oli, niin valmiin kakun reuna näyttää kauniilta. 

Daim-kinuski-mousse


2 liivatetta (käytän isoja tukun liivatteita, kaupan pieniä voisi laittaa 3 kpl)
2 rkl sitruunan mehua
2 dl kermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa
2 rlk kinuskikastiketta
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
28 g Daim rakeita

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunanmehu, liota vähän puristetut liivatteet mehuun. Vaahdota kerma, mausta sokerilla. Älä vatkaa kermaa liikaa, niin saat tasaisemmat reunat, ilman onttoja paikkoja tai ilmakuplia. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi, sekoita mukaan kinuski ja vanilliinisokeri. Lisää liivateseos, vatkaa sähkövatkaimella. Nostele viimeksi joukkoon kerma ja ja muut aineet, maista, tarvittaessa mausta. Painele seos irtopohjavuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä kunnolla jääkaapissa tai pakastimessa hyytyminen tapahtuu nopeammin. Pinnan pitää olla hyytynyt, ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

Vadelma-punaherukkamousse


150 g vadelmia tai pakastevadelmasosetta Ponthier
50 g punaherukoita
2 rkl hillo-marmelaadisokeria
2,5 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl vaniljarahkaa
4 liivatetta (käytän isoja tukun liivatteita, kaupan pieniä voisi laittaa 5 kpl)
3 rkl sitruunanmehua
3 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunanmehu, liota vähän puristetut liivatteet mehuun. Vaahdota kerma tai vaniljakastike, mausta sokerilla. Älä vatkaa kermaa liikaa, niin saat tasaisemmat reunat, ilman onttoja paikkoja tai ilmakuplia. Vatkaa rahka tasaiseksi, sekoita mukaan marjasose ja vanilliinisokeri sekä sokeri. Lisää liivateseos, vatkaa sähkövatkaimella. Nostele viimeksi joukkoon kerma ja maista, tarvittaessa mausta. Kaada seos edellisen kerroksen päälle, hyydytä ja koristele. 

Koristeluun kermavaahtoa


1 dl kermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
ripaus vaniljasokeria ja sokeria 

Vaahdota kermaa, lisää muut aineet ja jatka vielä hetki vaahdottamista. Jos kerma paksunee liikaa, voit lisätä tilkan kermaa purkista tähän seokseen, se auttaa - kirjoitan tämän neuvon, koska minulla kerma joutui odottamaan, enkä saanut enää pursotettua kaunista jälkeä - loraus kermaa joukkoon ja niin alkoi onnistua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...