Siirry pääsisältöön

Päivi-leivoksen ohje

Päivi-leivokset suorakaiteen malliseen jatkettavaan vuokaan

( 24x16 cm)  12 palaa

- jos teet uunipellin kokoisen, tee kolminkertainen annos. Valmiin leivoksen korkeus on 3,5 cm ja koko 8 x 4 cm. Varaudu siihen, että tavallisella uunipellillä joudut korottamaan laitoja muovireunoilla tai kaksinkerroin taitetun leivinpaperin avulla


Pohjataikina


1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
pieni! ripaus suolaa
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
30 g margariinia sulatettuna
1/2 kananmuna


(HUOM. Jos haluat rouheisemman pohjan, käytä 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl isoja kaurahiutaleita ja 1 dl sokeria. muutoin samoin kuin yllä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kosteat aineet. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikinaan tule sitkoa. Taikinan pitäisi olla puuron paksuinen ja sellainen, että saat kaapimella levitettyä sen.. Lisäämällä jauhoja saat pohjasta kovemman. 

Srayaa tai voitele suorakaiteen muotoisen vuoan reunat, laita se leivinpaperin päälle pellille ja painele taikina jauhojen avulla siihen. Paista 200 asteessa vaalean ruskeaksi. Jäähdytä ja laita päälle täyte, hyydytä yön yli jääkaapissa ja leikkaa kuumaan veteeen kastelulla ja kuivatulla veitsellä annospaloiksi. Paina veitsi ylhäältä alas ja vedä pohjaa myöten pois, huuhtele ja kuivaa joka vedon jälkeen. Kätevä tässä leikkaamisessa on myös kakkusaha.


Täyte


6 tukun isoa Meira-liivatetta
1/2 dl appelsiinituoremehua
2 dl turkkilaista jogurttia
2 1/2 dl Flora vispiä 
2 dl sitruunarahkaa
100 g passionsosetta Ponthier
100 g tropical sosetta Bonne
1 1/2 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
2 tl lemon curdia
keltaista pastaväriä 

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sitruunarahka yhdessä, lisää vatkatessa elintarvikeväriä. Sekoita jogurtti tasaiseksi ja lisää soseet ja sokerit siihen. Kiehauta appelsiinimehu, lisää kevyesti puristetut liivatteet ja liuota ne kuumaan mehuun, anna liueta hyvin. Lisää mehuseos jogurttiseokseen, vatkaa tasaiseksi. Sekoita viimeksi kevyesti lastalla nostellen kermarahka tähän joukkoon. Tarkista maku ja väri, sekä väriä että makuaineita voi lisätä tarpeen mukaan. Kaada seos hyytymään jäähtyneen pohjan päälle. Hyydytä yön yli kylmässä. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.


Koristeet


Tee sokerimassasta päivänkakkaroita. Sulata vihreitä Candies-nappeja, pursota päivänkakkaroiden alle pallokuviot, jotka eristävät päivänkakkarat liivatehyytelöstä - liivate sulattaa sokerimassan. Väliaineeksi käy myös kermavaahto tai tuorejuusto. Pursota lehtikuviot leivosten päälle. 






Koristeet voit tehdä myös pursottamalla kermavaahdon ja tuorejuuston seoksesta, alla esimerkki sarjatyön aloituksesta ruusuterällä pursottaen.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...