Ystäväni postasi tänään nettiin ihanan näköisen kirsikkapiiraan ja heti piti minun päästä kokeilemaan sitä. Erjan luvalla julkaisen ohjeen tähän herkulliseen leivonnaiseen. Olen itse tehnyt vastaavaan kakkupohjaan raparperi ja marjapiirasta, mutta tämä kirsikkapiiras oli todella hyvää. Pohja on nopea ja helppo valmistaa mökilläkin ja näin ruuduiksi leivottuna saa nopeasti makeaa kahvileipää isommallekin porukalle. Ohjeesta voisi leipoa esim 1/3 piirasvuokaan, tämä ohje riittää 60 cm leveän lieden syvälle uunipellille.
Erjan kirsikkapiiras (uunipellillinen)
5 munaa (minä laitoin 3 munaa ja 3 keltuaista)
2 dl sokeria
225 g margariinia sulatettuna
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl maitoa
noin 400 g kirsikoita
Pese kirsikat, poista kivet - esim. halkaisemalla käsin kirsikka ja painamalla sormella kivi pois. Varo kirsikkamehua pääsemästä keittiön pinnoille, koska hapan mehu värjää helposti. Jos mehua tulee valkoisille työtasoille, liota päällä raakaa astianpesuainetta niin kauan, että väri irtoaa. Huuhtele hyvin. Vuoraa syvä uunipelti kahdella leivinpaperilla, niin että reunatkin peittyvät.
Vaahdota hyvin munat ja sokeri, lisää vuorotellen puulastalla nostellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nestemäiset aineet. Kaada uunipellille, laita pisteittäin päälle kirsikat ja paista 175 asteessa, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Erjan kirsikkapiiras piirasvuokaan
2 munaa
1 dl sokeria
100 g margariinia sulatettuna
1 tl leivinjauhetta
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
3/4 dl maitoa
noin 150 g kirsikoita
Voitele ja jauhota piirasvuoka, muutoin ohje yllä.

Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: