Siirry pääsisältöön

Kauraraparperipiiras




Kauraraparperipiiras


Tämä on rouhea, mehevä ja kuituinen ohje, piiras on tehty murotaikinaan. Jos tahdot pehmeän sokerikakkumaisen pohjan, valitse munavaahtotaikina, jonka liitän tänään tänne. 

Taikina isoon piirasvuokaan tai kahteen pienempään - riippuu piiraan paksuudesta

200 g margariinia
1-2 dl ruokokidesokeria tai sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl kaurahiutaleita

Voitele vuoka ja jauhota hiutaleilla. Lämmitä uuni 175-200 asteeseen. Sekoita monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella margariini ja sokerit, lisää joukkoon munat vatkaten.  Lisää kuivat aineet puulastalla sekoittaen tai pikasekoitus koneella - liika sekoittaminen sitkistää taikinan. Painele noin 3/4 osaa taikinasta paistovuoan pohjalle jauhojen avulla. Loput taikinasta jää piiraan päälle - jos tahdot siitä muruisemman, voit sekoittaa joukkoon lisää kaurahiutaleita.

Täyte

Noin 300 g tai yli puoli litraa raparperin paloja
2 rkl fariinisokeria
2 tl perunajauhoja

Pehmitä raparperinpalat ja fariinisokeri mikroaaltouunissa kuvun alla. Sekoita joukkoon perunajauhot. Kaada seos taikinapohjalle ja pudottele loppu taikina kahden lusikan kanssa piiraan päälle.  Paista 175 -200 asteessa, kiertoilmassa matalampi lämpö, noin puolisen tuntia. Etenkin paksumpi piiras jää helposti keskeltä raa`aksi, tarvittaessa suojaa päällys foliolla ja tarkista kypsyys ennen uunista ottamista.



Kommentit

Lähetä kommentti

Jätä viesti, kommentti tai kysymys:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...