Lohi katkarapu voileipäkakku
Voileipäkakun ohje on alunperin Frutti Di Mutsin blogista, mutta kevensin sitä melko paljon ja tässä alla minun versioni.
Juhannuksen voileipäkakkuun tuli 5 viipaletta Vaasan Taikaruisleipää. Varaa voileipäkakkuun 15 viipaletta leipää. Otin leivästä kuoret pois ja laitoin 2 viipaletta vierekkäin ja 2 1/2 peräkkäin leikkuulaudalle leivinpaperin päälle. Kostutin viipaleet maidolla pullasutia apuna käyttäen valmiiseen voileipäkakkuun tuli 3 kerrosta. Voit koota kakun myös pitkän malliseen leipävuokaan ja kääntää kakun, kun maut ja kosteus ovat kylmässä tasaantuneet
Lohitäyte
100 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl kermaa, vaahdota
sipulin varsia
ripaus sitruunapippuria
ripaus suolaa
tillisilppua
125 g lämminsavulohta
Vatkaa tuorejuusto ja kerma samassa kulhossa. Lisää makuaineet ja maistele maku hyväksi. Levitä täyte tasaisesti reunasta reunaan kostutettujen leipien päälle ja päälle uusi kerros leipiä, kostuta.
Katkaraputsatsiki
1 avomaan kurkku tai 10 cm tavallista kurkkua
2 dl katkarapuja
1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl pakaste -tai tuoretta ruohosipulia tai ripaus kuivattua
2 - 4 rkl tuorejuustoa
sitruunapippuria
sitruunanmehua
tsatsikimaustetta tai chiliä tai minttua
Sulata katkaravut siivilässä valuttaen kuumaa vettä niiden päälle, anna valua. Pese, kuori ja raasta kurkku, anna sen valua siivilääs, painele vähän valumisen aikana. Sekoita sitten ainekset keskenään ja tarkista maku maistellen.
Levitä täyte tasaisesti reunasta reunaan kostutettujen leipien päälle ja päälle uusi kerros leipiä. Laita kevyt paino kakun päälle ja anna sen olla yö kylmässä - maut ja rakenne tasaantuu.
Seuraavana päivänä tasaa kostean kakun reunat lastoilla painaen. Levitä kermavaahtoa kevyt tartunta- ja murunestopintakakun päälle palettiveitsellä ja sitten varsinainen päällys.
Kakun päälle
2 dl kermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
vähän sitruunamehua, aivan pieni ripaus valkopippuria
Vaahdota kerma ja tuorejuusto - jos haluat täysin valkoisen pinnan. käytä maustamatonta tuorejuustoa. Mausta, tarkista maku. Pursota tai levitä täyte kakun päälle ja reunoille.
Koristeluun
Koristeluun oli varattu kylmäsavulohta ja katkarapuja ja pikkutomaatteja, mutta ne jäivät mökkimatkalta kotiin, joten mökin yrttipenkistä löytyi ruohosipulia. Syötäviä kukkia, lemmikkejä, syreenin kukkia ja harakankelloa tai orvokkeja voisi myös käyttää, samoin luonnon suolaheiniä tai vuohenjuuren lehtiä nuorena ja puhtaasta paikasta kerättynä.
En ole voileipäkakkujen ystävä, mutta tämä oli hyvää juhannuksen kahvipöydässä. Itse varoisin liian rasvaisia täytteitä ja päällyksiä - liikaa tuorejuustoa, ranskankermaa, majoneesia tai smetanaa - minun makuuni ne eivät ole, mutta makuja on monenlaisia, kuten maistajiakin :)
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: