Omarjuustokakku sai päälleen suolakinuskin ja popcornit ja ai kuinka ne maut sopivatkin yhteen! Jouduin pitämään puoliani, että saisin viimeisen palan kakkua!
Tein kakun pieneen 18 senttiseen vuokaan. 24 senttiseen sopisi alla oleva annos, tein siis ohjeesta puolikkaan. Voitele ja jauhota tomusokerilla vuoan reuna ja laita se kakkualustan päälle.
Pohja
150 g kaurakeksejä
70 g margariinia sulatettuna
Sekoita tasaiseksi muruksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Painele seos vuokaan pohjalle.
Täyte
5 liivatetta
4 dl Flora vispiä
1 pss Omar-karkkia
1 dl Flora vispiä
400 g Philadelphia tuorejuustoa
1/2 dl sokeria - voi jättää poiskin!
3 tl vanilliinisokeria
2 tl caramel siirappia tai
2 rkl salted caramel sugar jauhetta ( tämän voi jättää poiskin)
Kinuski
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
Ripaus merisuolaa
2 dl valmiita popcorneja
Koristeluun
Fudgekuutioita
Suklaarullia
Pehmitä liivatteet tilkassa kylmää vettä. Vaahdota Flora vispiä 4 dl. Kuumenna 1 dl Flora vispiä ja Omareita koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes karkit sulavat. Lisää joukkoon pehmeät, puserretut liivatteet.
Vaahdota sähkövatkaimella tuorejuusto ja sokeri, lisää Omarkerma vähän jäähtyneenä. Nostele lastalla joukkoon kerma, lisää mausteet, maista ja tarvittaessa mausta lisää. Kaada seos pohjan päälle ja hyydytä yön yli.
Keitä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos selvästi sakenee. Aikaa voi kulua noin 20 minuuttia. Tee tippatesti - kun pudotat pisaran kastiketta kuumaan veteen ja se kunnolla jähmettyy heti pudottuaan, on kinuski valmis. Lisää vanilliinisokeri ja vähän sormisuolaa tai lusikalla murskaksi painettua merisuolaa.
Jäähdytä kakku kunnolla pakastimessa 15-30 minuuttia. Valuta vähän jäähtynyttä kinuskikastiketta pussista reunoille valumiksi ja sitten kakun päälle reunaosiin. Koristele popcorneilla, fudgepaloilla ja suklaakoristeilla.
Mitä opin:
Lisäsin kinuskiin vanhan tavan mukaan nokareen margariinia, se tuo kiillon kinuskiin. Eipä olisi pitänyt, koska rasva vaikutti niin, ettei valumat pysyneet kauniina liivatehyytelön päällä eli kakun reunoilla. Kiitos paljon leipojaryhmän jäsenille neuvoista!
Ja toinen opittu asia - tämä ohje taitaa tulla mukaan synttäripöytääni, oli se niin hienon makuista!
HUOM Käytän kaikissa blogini ohjeissa suuria tukun 4 gramman liivatelehtiä. Lasken itse, että yksi iso lehti vastaa 1,4 pientä kaupan lehteä.
VastaaPoista