Kirjoitan uunipellillisen ohjeen tästä piirakasta. Tavallisen piirasvuoan määrä on puolet alla olevasta ohjeesta. Tämän piiraanhan voi hyvin pakastaakin, jos sitä sattuisi jäämään - tai sitten teen usein kerralla kaksi piirasta, joista toinen menee iltapalana tai ihan pääruokana ruokaisan salaatin kanssa. Tämä piiras on meillä ollut perhejuhlissa usein tarjolla ja blogissanikin on aiemminkin ohje, tosin vähän eri pohjataikinalla.
Erilaisia suolaisen piiraan pohjataikinoita löydät täältä.
250 g margariinia
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai vehnäjauhoja
1 dl kauranleseitä tai vehnäjauhoja enemmän
2 dl perunasosehiutaleita tai -jauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl vettä
Voitele ja jauhota piirasvuoka tai suojaa uunipelti leivinpaperilla. Sulata margariini. Lisää päälle kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti, pitkä vaivaaminen sitkistää taikinan.
Kaada taikina vuokaan, päälle jauhoja ja taputtele taikina ohueksi levyksi pohjalle ja reunoille. Jos teet uunipannullisen, laita silikoonialustan tai märän paperin päälle leivinpaperi ja kauli taikina levyksi - voit kokeilla myös toista leivinpaperia taikinan päällä ja sivelet tai kaulit taikinan tasaiseksi ja poistat päällimmäisen paperin. Vedä leivinpaperin päällä taikina uunipannulle.
5 kananmunaa
6 dl kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa
ripaus mustapippuria
tuoretta timjamia
1 dl silputtua persilja
Erilaisia suolaisen piiraan pohjataikinoita löydät täältä.
Pohja
kahteen piirasvuokaan tai uunipannulliseen:250 g margariinia
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai vehnäjauhoja
1 dl kauranleseitä tai vehnäjauhoja enemmän
2 dl perunasosehiutaleita tai -jauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl vettä
Voitele ja jauhota piirasvuoka tai suojaa uunipelti leivinpaperilla. Sulata margariini. Lisää päälle kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti, pitkä vaivaaminen sitkistää taikinan.
Kaada taikina vuokaan, päälle jauhoja ja taputtele taikina ohueksi levyksi pohjalle ja reunoille. Jos teet uunipannullisen, laita silikoonialustan tai märän paperin päälle leivinpaperi ja kauli taikina levyksi - voit kokeilla myös toista leivinpaperia taikinan päällä ja sivelet tai kaulit taikinan tasaiseksi ja poistat päällimmäisen paperin. Vedä leivinpaperin päällä taikina uunipannulle.
Täyte
kahteen piirasvuokaan tai uunipannulliseen:5 kananmunaa
6 dl kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa
ripaus mustapippuria
tuoretta timjamia
1 dl silputtua persilja
2-3 dl Emmentaljuustoraastetta
1 (noin 300 g) parsakaali - keitä niin, että vain vähän pehmiää
200 g fetajuustoa
1 (noin 300 g) parsakaali - keitä niin, että vain vähän pehmiää
200 g fetajuustoa
(pikkutomaatteja puolikkaina)
Sekoita munamaidon ainekset ja mausteet kulhossa, lohko parsakaali ja kuutioi juusto lautaselle.
Ripottele juustoraaste piirastaikinan päälle. Kaada munamaito juustoraasteen ja piirastaikinan päälle. Lisää sitten pinnalle fetajuustokuutiot ja parsakaalit, Paista ensin 200 asteessa ja jos pinta alkaa saada väriä laita leinpsperi päälle ja jatka paistamista lämpö 180-200 asteessa, kunnes pinta on täysin hyytynyt. Näin parsakaalit jäävät kauniisti näkyviin piirassa, eivätkä pala pinnassa.
Parsakaalista voi käyttää varretkin ohuina kiekkoina piirakkaan - tai pakastaa ne ja tehdä niistä ihania pasteijoita anoppini ohjeella - täytteeksi keitettyä riisiä, keitettyä kananmunaa ja parsakaalia, vähän kermaa, suola ja pippuria. Taikinaksi käy kaupan valmis lehtitaikina. Parsakaali sopii myös munakkaan pinnalle.
Sekoita munamaidon ainekset ja mausteet kulhossa, lohko parsakaali ja kuutioi juusto lautaselle.
Ripottele juustoraaste piirastaikinan päälle. Kaada munamaito juustoraasteen ja piirastaikinan päälle. Lisää sitten pinnalle fetajuustokuutiot ja parsakaalit, Paista ensin 200 asteessa ja jos pinta alkaa saada väriä laita leinpsperi päälle ja jatka paistamista lämpö 180-200 asteessa, kunnes pinta on täysin hyytynyt. Näin parsakaalit jäävät kauniisti näkyviin piirassa, eivätkä pala pinnassa.
Parsakaalista voi käyttää varretkin ohuina kiekkoina piirakkaan - tai pakastaa ne ja tehdä niistä ihania pasteijoita anoppini ohjeella - täytteeksi keitettyä riisiä, keitettyä kananmunaa ja parsakaalia, vähän kermaa, suola ja pippuria. Taikinaksi käy kaupan valmis lehtitaikina. Parsakaali sopii myös munakkaan pinnalle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: