Siirry pääsisältöön

Päivä Jyväskylässä, ruokailimme Muisto ravintolassa








Takana mukava päivä Jyväskylässä rakkaiden seurassa. Poikkesin pikaisesti Jyväskylän Confetissa, joka on Citymarketin vieressä, samassa rakennuksessa, Saarijärventiellä. Vastakkaisella puolella tietä on Kärkkäisen tavaratalo, Sammontie 1. Kärkkäisellä on leivontatarvikkeita, mutta ei juurikaan elintarvikkeita, värejä ja vähän massoja löytyy.

Ilahduin Confetissa myyjän ystävällisestä avusta, ostin mm. uuden suositun kakkuvuoan ja lehtikultaa. 



Kotitalousopettajaystäväni suositteli jo kauan sitten Muisto-ravintolaa Jyväskylässä. Kiinnostuin, mutta en ole aiemmin päässyt tutustumaan ravintolaan.  Huomasin netti-ilmoituksesta, että ravintolassa on noutopöytä myös viikonloppuisin. Se olikin hyvä kokemus, saimme valita salaattipöydästä ja pääruokavalikoimasta kukin itsellemme mieluisia ruokia. Ruokailuun kuului jälkiruokakahvi keksien kera ja ruokailumme hinta oli yhteensä alle 70 e 5 hengeltä. Kahvila-ravintolassa oli myös tarjolla houkuttelevan näköisiä suolaisia ja makeita konditoriatuotteita kahvin kera.

Ravintola oli sisustettu vanhoilla huonekaluilla ja esineillä, siellä oli myös takka ja kaksi pönttö uunia. Omistajapari kertoi, että perustaessaan ravintolaa he olivat etsineet monesta paikkaa sopivia huonekaluja ja astioita. Saimme erityisen ystävällistä palvelua ja ravintolassa huomioitiin hyvin eri ikäisiä asiakkaita. 

Ravintola on suht pieni, mutta siellä oli useita eri kokoisia pöytäryhmiä asiakkaille . Tunnelma oli rauhallinen ja kiireetön. Kiinnostuimme myös lintu-aiheisesta valokuvanäyttelystä ja huomasin mainoksen kuun vaihteen neuletapahtumasta Toivolan vanhassa pihassa, jossa ravintolakin sijaitsee. 

Ravintola sijaitsee vanhojen ihanien puutalojen keskellä. Ihastelin kovasti vanhoja rakennuksia, joita Jyväskylässä on mallikelpoisesti säilytetty. Minulle ne tuovat mieleeni lapsuuden Jyväskylän - se oli automatkan päässä oleva ostoskohde, retkikohde ja paikka, jossa ajoin inssiajon. Myöhemmin Jyväskylä oli joka viikko opiskelijan kotimatkojen risteysasema, jossa vaihdoin junaa ja kuljin kaupungilla. 

Olisin aikoinaan tahtonut Jyväskylään matematiikkaa opiskelemaan, mutta se toiveeni ei toteutunut. Muiden opintojen parissa olen Jyväskylän yliopistossa vieraillut aikuisena ja iloni on suuri, kun kaksi lapsistamme on saanut opiskella juuri  siellä. Jyväskylän sataman ja rautatieaseman aluetta on rakennettu mielestäni hienolla arkkitehtuurilla uutta ja vanhaa yhdistäen. Toivonkin pääseväni ensi kesänä tutustumaan kesäkaupunki Jyväskylään. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai t...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty kesäkuussa 2024 ja  uudistuikin lähes kokonaan, kun edelliset päivitykset on tehty 1 ja 5 vuotta sitten ja alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl .  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja...

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitekstiin olen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetä...