Siirry pääsisältöön

2018 kevään kakkukursseja

Kevään 2018 kakkukurssit alkavat, tule mukaan rohkeasti oppimaan uutta


Pidän kurssit Kotkassa, Karhulassa. Osallistua voit, vaikka kakkujen koristelu olisi sinulle aivan uusia asia - saat hyvät ohjeet kurssilta. Toisaalta kokeneempikin kakkuleipuri saa varmasti uutta tekniikkaoppia- näin olen itse kursseilla kokenut. Kurssille sopii ilmoittautumisjärjestyksessä 3 - 6 henkilöä ja vähimmäismäärä on 3 henkilöä.


Kurssille ilmoittauduttava vähintään viikkoa ennen kurssia, ruusukurssille kuitenkin viimeistään perjantaina 16.2.18, jotta ehdin tehdä tarvikehankinnat.
Kurssi maksetaan viimeistään kolme päivää ennen kurssia, lähetän ohjeet ilmoittautuneille. Ilmoittaudu paivileipoo@gmail.com - kerro mille kurssille tulet ja tarvitsetko laktoosittoman tarjoilun tai muun erikoisruokavalion.


Ruusukurssi torstaina 22.2.2018 ja langoitetun ruusun kurssi 21.-22.2.2019 





Opi tekemään eri kokoisia ruusuja kakun koristeeksi sokerimassasta ja kukkamassasta. Teemme myös lehdet. Valmiit sokerimassakoristeet säilyvät pitkään kuivassa paikassa, joten voit käyttää kukan koristeena myöhemmin. 
Kurssin hinta 45 € sisältää opetuksen, työvälineiden lainan, tarvikkeet, kurssimonisteen sekä kahvitarjoilun. Kahtena päivänä osallistuville hinta on 55 €.

Torstaina aloitamme kurssin klo 16.30 ja jatkamme ruusun valmistamista noin kello 20.30 saakka, päättymisaika joustava jokaisen oman aikataulun ja  kukkien valmistumisen mukaan.

Langoitettuja kukkia käytetään näyttävinä ja ilmavasti asettuvina juhlakakkujen koristeina. Niissä on siäsllä metallilanka, joten ne eivät ole syötäviä koristeita. Jos olet kiinnostunut opettelemaan langoitetun ruusun valmistamista, tule langoittamaan terälehtiä ja lehtiä jo keskiviikkona 21.2.2018  klo 17-19. Lehdet saavat kuivua yön yli ja ovat käytettävissä sitten torstain kurssilla. Langoitetun kukan valmistaminen vaatii mielellään aiempaa kokemusta sokerimassakukkien valmistamisesta tai kukkamassan käsittelystä. Ilmoittautuessa muistathan kertoa, jos olet tulossa kahtena iltana!




15.3. 2018 klo 16.30 - 20.30 Drip cake kurssi : Marenkivoikreemi kakun päällysteenä ja ganachet - valuvat kakun kuorrutteet , 45 €.

Tuo ohjeen mukaan tehty pieni kakku mukaan kurssille
Tällä kurssilla opit miten valmistetaan korkea kakku moussetäytteellä ja miten tehdään sileä värillinen marenkikreemikuorrutus kakkuun ja päälle suklaaganache. Opit myös ganachen tekemisen vaahtokarkista tai candy meltseistä. Drip cake voisi suomeksi olla valumakakku tai putouskakku, usein puhutaan ganachekakusta.






5.4.2018 klo 16.30-20 Kukkapursotusta voisokerikreemillä ja italialaisella marenkivoikreemillä 40 €

Kurssilla harjoittelemme kukkapursotusta kuppikakkujen päälle ja kukkanaulaan. Pursotamme ruusuja, tulppaaneita ja pieniä kukkia. Opit erilaisten tyllien käyttöä ja kukkien värjäys- ja koristelutekniikoita. Kurssin hinta sisältää kurssimonisteen, opetuksen, materiaalit ja kakkukahvit. Ilmoittaudu paivileipoo@gmail.com viimeistään 28.3.2018











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...