Tässä keväisessä kakussa on voisokerikakkupohja ja kahdessa välissä aprikoosi-passionmoussea. Pitsi on tehty Confetin pitsiaineella ja tulppaanit pursotettu eestiläisellä sefiirillä, joka on aivan ihanan sitruunaisen makuinen muunnos italialaisesta marengista. Sefiiri muuttuu kylmässä säilytettäessä hieman rapeaksi - maku vain paranee. Se on helposti pursotettavaa massaa ja pursotusjälki pysyy päiväkausia hyvänä. Sefiirin ohje täällä. Pursotuksessa käytin russian nozzles tulppaaniterää.
Huomasin, että Confetin pitsiaineella tehty pitsi säilyy marenkivoikreemin päällä (margariinista, lisätty tuorejuustoa) melkoisen hyvin. painoin sen vaan kiinni massaan ja kun kakku oli pari tuntia jääkaapissa, oli pitsi kupruuntunut vähän. Painoin raapalla sen kiinni uudelleen, jonka jälkeen se pysyi 10 tuntia aivan hyvänä - tätä tietoa tarvitsen jatkossakin.
Aprikoosi, persikka ja päärynäpääry melko miedon makuisia kakun täytteenä. Raikas jakku tämä oli ja muut kyllä pitiböt siitä, mutta itse pidän paljon enemmän marjatäytteistä ja sitruuna-passiontäytteistä.
Voisokerikakkupohja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
30 g margariinia sulatettuna
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää lastalla nostellen jauhota ja leivinjauhe vuorotellen sulatetun margariinin kanssa. Älä kääntele turhan paljon, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina paistumaan voideletuun ja jauhotettuun tai pelkällä vuokaspraylla sprayattuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes keskeltä kokeillen tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja käännä vuoka ympäri lautasen avulla. Irrota kakkuvuoka. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kokoa kakku vuokaan tai renkaaseen valmiin kakun päälliosa alaspäin. Kostuta kakkukiekot (yhteensä kolme, kostutetaan vain leikkuupinta) pullasudilla ja appelsiinimehulla, joka on maustettu sitruunanmehulla. Täytä kakku ja jätä vuorokauden ajaksi vuokaan jääkaapppiin. Kumoa sitten kakkulevylle pyörivän kakkualustan päälle.
Aprikoosi-passionmousse kahteen väliin
1,5 dl vispikermaa tai Knorr vispi 30 % tai Flora vispi
3 liivatetta (käytän isoja Meiran liivatteita, kaupan pieniä suosittelen 4 kpl!)
3/4 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 rkl appelsiinimehua
3 dl rahkaa persikka-passion
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3/4 tölkki aprikoosia paloiteltuna ( neste poistetaan)
(aprikoosiesanssia VÄHÄN, pieni tippa)
Vaahdota kerma. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen, puserra vesi pois, kun liivatteet pehmeät. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen.Vaahdota rahka, lisää jogurtti ja liivateseos sähkövatkaimella vatkaten. Lisää mausteet ja aprikoosipalat. Maista ja mausta.
Kokoa kakku vuokaan tai renkaaseen valmiin kakun päälliosa alaspäin. Kostuta kakkukiekot (yhteensä kolme, kostutetaan vain leikkuupinta) pullasudilla ja maidolla, joka on maustettu vaniljalla. Täytä kakku ja jätä vuorokauden ajaksi vuokaan jääkaapppiin. Kumoa sitten kakkulevylle pyörivän kakkualustan päälle.
Kakun päälle tulee marenkivoikreemi, ohje täällä.
Todella kaunis kakku! ♥
VastaaPoistaKiitos paljon!
VastaaPoista