Tässä alkuun uudet kuvat lumihiutaletortun tekemisestä. Paistamattomista alla keskimmäisenä oleva ei tullut uunissa kauniiksi, en siis kuvannut kypsänä sitä-niinhän kuvat otetaan, että kaunein pääsee eteen 😀.
Alla kypsät tortut. Ihan hyvä tulee vaikka vain leikkaa sakarat - vasen. Nipistämällä sakarat yhteen saa kauniimman -keskellä ja oikealla tuo ratasmalli. Alla aiemmin leipomani suolaiset ja makeat lumihiutaleet.
Viime vuonna joulutortut leivottiin täytteenä halkaistu vihreä kuula, leikkuupinta ylöspäin, tämän joulun hittitorttu on lumitähti.
Laitoin täytteeksi viikunahilloa ja vuohenjuustoa ja päälle pellavansiemeniä, makeissa tortuissa puolukka-kirsikkamarmelaadi - ja täyte ulottuu joka sakaraan. Liian tummiksi ehtivät paistua, mutta maku oli vaarallisen hyvä - rasvaahan näissä on enemmän kuin riittävästi 😁
Lumihiutaletta tehtäessä kulmat taitetaan täytteen päälle, sitten taittamalla pyöristetään torttu, käännetään taitepuoli alle ja leikataan sakarat, ensi 4 viiltoa, sitten yksi jokaisen väliin. Sakaroiden päät nipistetään kapeiksi kuin lumihiutaleissa.
Suolaisissa tortuissa täytteenä voisi olla myös tuorejuusto ja kala tai kinkku tai kasvikset. Makeissa tortuissa täytteenä voi käyttää mitä vaan paistonkestävää marmelaadia - makuja löytyy kaupasta monia.
Täällä hieno video Tasty Finland bloggarilta ja monia malleja joulutorttuihin
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: