Siirry pääsisältöön

Lumihiutale joulutortut suolaisella ja makealla täytteellä







Tässä alkuun uudet kuvat lumihiutaletortun tekemisestä. Paistamattomista alla keskimmäisenä oleva ei tullut uunissa kauniiksi, en siis kuvannut kypsänä sitä-niinhän kuvat otetaan, että kaunein pääsee eteen 😀

Alla kypsät tortut. Ihan hyvä tulee vaikka vain leikkaa sakarat - vasen. Nipistämällä sakarat yhteen saa kauniimman -keskellä ja oikealla tuo ratasmalli. Alla aiemmin leipomani suolaiset ja makeat lumihiutaleet.


Viime vuonna joulutortut leivottiin täytteenä halkaistu vihreä kuula, leikkuupinta ylöspäin, tämän joulun hittitorttu on lumitähti.

 Laitoin täytteeksi viikunahilloa ja vuohenjuustoa ja päälle pellavansiemeniä, makeissa tortuissa puolukka-kirsikkamarmelaadi - ja täyte ulottuu joka sakaraan. Liian tummiksi ehtivät paistua, mutta maku oli vaarallisen hyvä - rasvaahan näissä on enemmän kuin riittävästi 😁

Lumihiutaletta tehtäessä kulmat taitetaan täytteen päälle, sitten taittamalla pyöristetään torttu, käännetään taitepuoli alle ja leikataan sakarat, ensi 4 viiltoa, sitten yksi jokaisen väliin. Sakaroiden päät nipistetään kapeiksi kuin lumihiutaleissa.

Suolaisissa tortuissa täytteenä voisi olla myös tuorejuusto ja kala tai kinkku tai kasvikset. Makeissa tortuissa täytteenä voi käyttää mitä vaan paistonkestävää marmelaadia - makuja löytyy kaupasta monia.

Täällä hieno video Tasty Finland bloggarilta ja monia malleja joulutorttuihin 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja