Siirry pääsisältöön

Taatelikakku


Tein taatelikakut Dansukkerin ohjeella


Taatelikakku


1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 1/2 dl vettä
1 3/4 dl Ruokokidesokeria tai fariinisokeria tai taloussokeria
150 g voita tai margariinia
1 1/2 rkl Vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Koristeluun pikeeriä, sokerimassakoristeita, strösseleitä



Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sprayaa kakkuvuoka tai voitele ja korppujauhota  se. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.  Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää margariini paloina. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen.


Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla. Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.  Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Koristele jäähtyneenä.

Fariinisokeri antaa mehevän maun joulun helpoimmalle taatelikakulle.

Helppo taatelikakku

 

Arvioi: ( 562 kpl)

5 4 3 2 1 0

Ainekset

1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita

1 1/2 dl vettä

1 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria

150 g voita tai margariinia

1 1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria

2 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Koristeluun


Dansukker Tomusokeria


1. Voitele ja korppujauhota (pitkänomainen) kakkuvuoka.


2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.


3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.


4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen

Ainekset

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 3/4 dl Dansukker Fariinisokeria tai Taloussokeria
  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
Koristeluun
  • Dansukker Tomusokeria


1. Voitele ja korppujauhota (pitkänomainen) kakkuvuoka.

2. Pilko taatelit. Pane palat, vesi ja sokeri noin 2 litran kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.

4. Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lis...